Thursday, September 20, 2018

Cuti - Cuti Malaysia Melaka - Asam Pedas Claypot

Hi korang...

Bila nak abis kisah trip Melaka ni kan..hahaha..gambar banyak sangat..banyak jugak nak diceritakan...ok la kita sambung lagi la dan kali ni tentang makan malam pulak..lepas je settle naik Melaka River Cruise tu kami semua cepat2 gerak..tujuan utama nak pergi beli makanan untuk Mak Abah kat hotel..kesian diorang maybe lapar ke kan..well dh beli makanan Mak Abah dan dan dh hantar kat hotel kami keluar lagi jalan-jalan sambil cari tempat makan best..memang google je la tempat makan best .sambil google sambil tengok kiri kanan..terus ternampak Asam Pedas Claypot..area mana SA dah lupa...adik ipar parking je je kereta dan terus masuk kedai ni..ikutkan dia ada meja makan kat luar..tp penuh plak masa ni..

Masuk dalam restaurant dan pilih meja..terus order...Dania makan nasi lemak..si kembar kenyang tak nak makan dan SA dengan adik sama-sama pilih Asam Pedas Ikan Pari...memang sedap betul..ikan fresh dan semua rasa cukup..SA up plak telur dadar tapi kureng..sebab nipis dan xde rasa...takpe la..asalkan makan..ye tak?


Asam pedas Ikan pari


Nasi sikit, sambal belacan,sayur kobis dan telur masin termasuk satu set asam pedas


Dania macam biasa la...makan nasi lemak ayam...SA perasan kat Melaka kan..nasi lemak mesti ada kangkung





Sedap giler...memang cukup puas hati...



Nampak?

Kalau tak salah memang Asam Pedas Claypot ni viral kat Melaka jugak..no wonder la ramai sangat orang luar datang makan...sampai terpaksa tunggu tempat duduk..bukan setakat Asam Pedas jer tau..ada jer makanan lain...tapi bila nak order diorang cakap takde plak..maybe nak focus Asam Pedas kot....tapi orang Melaka punya Asam Pedas...berapi weh...merah muka SA makan...pedas sampai pijar bibir...

Lepas jer makan asam pedas...kami pun gerak...kebetulan hari nak hujan..lepas tu kan...kami memang bercadang nak pi Jonker Walk..tak jauh dah dari situ...sampai jer dan nak parking..tiba- tiba mak call suruh balik hotel..dia tak sihat sangat...anak- anak mengeluh...tapi kami yang mak2 pak2 ni terus nasihatkan..tak baik macam tu..tak sangka dan tak jangka uwan tak sihat..esok kalau uwan sihat kita jalan- jalan lagi....

Sambung next entry ok.....


14 comments:

  1. haaa, nmpknye kena hunting mlm minggu nii

    ReplyDelete
  2. alahai mengliurkan betul la. dah la jauh hmmmmmm

    ReplyDelete
  3. MN kalau asam pedas ikan kurang sikit makan..biasa buat asam pedas ayam je..

    ReplyDelete
  4. aduh terliur. Kami penah singgah kat Kota Laksamana tu je. Boleh tahan jugak asam pedasnya .

    ReplyDelete
  5. rindunya nak mkn asam pdas melaka..dah lps 10thn tgglkan melaka..:)

    ReplyDelete
  6. Ya Allah.. Sedapnya asam pedas tu... Lama tak makan asam pedas melaka..

    ReplyDelete
  7. lama xmkn asam pedas ni..kena pla kat mlaka punya asam pedas..uiiii

    ReplyDelete
  8. Sedapnya SA.. Melaka memang terkenal kan dengan Asam Pedas..

    ReplyDelete
  9. Kalau ke Melaka, tak sahlah kalau tak rasa asam pedas kat sana. Memang sedap. Banyak restoran ada jual menu ni.

    ReplyDelete
  10. memang viral yg ni.
    but actually asam pedas guna claypot berlambak lagi kat melaka SA.
    just tak guna nama claypot tu lah.
    ni kot yg viral satu jug sirap RM18 hi hi hi hi...
    tak memadan nak kena kan org jauh yg dtg. mahal sgt.

    ReplyDelete
  11. Kalau teringin lagi meh leya mask asam pedas melaka ni. Alhamdulillah...mak mertua dah turun ilmu..ekeke..

    ReplyDelete
  12. Balik kampung mak sedara kat Melaka kalau tak makan asam pedas tak syok.. hehehe..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah