Saturday, September 29, 2018

Me Time..Sarapan Berseorangan Di Meal Station...

Hi korang...

Happy Sabtuday...dah sarapan ke? SA nak balik Seremban..terhegeh-hegeh lagi kat KL Sentral..pi withdraw duit la..pi cari hadiah Dania la..x jumpa pun hadiah yg sesuai..then pukul 9.40 sarapan kat Meal Station...mak aiii ramainya la orang luar ..ye la sini kan hub untuk transit ke KLIA..ramai orang luar..orang tempatan pun tak ramai..nasib SA dapat juga tempat...cepat2 order breakfast seat diorang..sedap ke?Boleh la asal boleh alas perut..SA ni jenis tak boleh lambat sarapan..kang gastrik terus bawak ke migrain...

Masa entry ni SA karang..SA dh kat dalam komuter ke Seremban..tak ramai orang tapi macam biasa la..train slow....mmg lambat la sampai Seremban ni kang...dh la ada birthday celebration Dania..walau buat simple je ka
kami sekeluarga je..tapi tetap la nak sambut kan..hadiah xde lagi ni..semalam pi cari gitar kapuk..basic beginner...mak aii harga.. RM520..giler la..mmg tak la nak beli kan...bajet SA bawah RM200 je...

Jom tengok apa SA sarap td


Black Coffee


Peanut Butter Toast..amik wholemeal


Half boiled egg


Kalau ada kicap pekat skit sure lagi best


Set ni ni cost me at RM9...

Okey la sesekali bukan selalu.. standard la harga kat KL Sentral...apa je yg murah...pening SA nak cari hadiah kakak Dania ni..tahun lepas SA belikan dia Polaroid Camera..tahun ni dia sendiri mintak guitar kapuk..basic  guitar sebab dia minat nak belajar..pas tu plak dia kan dh ada ada keyboard dan dh pandai main keyboard..tak tau la nak cakap minat dia more ke arah muzik..macam SA gak dulu..cuma SA tak teruskan minat sebab tanggungjawab sbg anak sulung ..ni adik2 SA suruh hangar kelas muzik..nanti la SA fikir..bukan apa..SA nyer pendapat x guna hanya pandai main muzik..pelajaran kelaut kan..bila2 boleh main muzik..pelajaran yang penting sebab itu je penentu masa hadapan...zaman akan datang kita x tau ekonomi macam mana..

Am i right?

30 comments:

  1. Tak jumpa lagi ke hadiah hehe ingatkan dah dapat. Mahal jgk rupanya gitar nih..hope dapat jumpa hadiah yang sesuai kt seremban nnti kak ya.

    ReplyDelete
  2. Happy besday for Dania , sekarang gitar kapuk pun memang mahal kan , if prelove murah la kot .. Pelajaran penting juga , kena seimbangkan dua2 la kot if Dania minat musik hehe

    ReplyDelete
  3. Sedap nya sarapan pagi kak.. Peanut butter.. Yumm.. Zaza makan nasi goreng je tadi.. Btw utk ank kak, buat la yg tbaik utk dia okay.. 😘 Oh ye dah beli ke gitar yg dia nak tu..

    ReplyDelete
  4. Waa ni semua one of my fav kind of breakfast jugak nii hehe sedapnyaa tengok..anyway maybe kalau untuk nk try2 main and bljr sikit2, boleh try tgk jugak kat carousel or else yg mana ade nk let go kot, boleh dpt murah sikit guitar tu. kat area seremban pny kedai music akk dh try tgk yea? rasa rate bwh Rm300 xsilap. dah lama jugak xusha heheh.

    ReplyDelete
  5. saya setuju. kalau boleh, pelajaran dan muzik tu seiring. dua2 nya berjaya dengan cemerlang. baru lah ada hasilnya :)

    ReplyDelete
  6. SA telur buat riri terliur je la hahaha dah lama tak makan macam tu

    ReplyDelete
  7. Betul tu kak.. nak belajar muzik boleh je tapi pelajaran lagi utama.. muzik tu sampingan..

    ReplyDelete
  8. Bagusnya ada kakak cam kak SA ni..nak jadi adik angkat la..hahaha..anyway memang mahal semua permintaan hadiah tu ye! Haha..kak..pagi2 sarapan camni memamg layannn kak..sedap

    ReplyDelete
  9. love to eat half boiled eggs. I like cold drink instead of hot hehe.. the bread toast looks yummy to try!

    ReplyDelete
  10. Half boil egg look so yummy!! Tgh malam2 layan half boil egg mmg layan la.. tambah skit madu, kicap n lada sulah.. layann wooo.. happy birthday Dania.. moga SA dapat cari hadiah yg diinginkan dan Dania membesar menjadi anak yg baik dan taat l.. Insya Allah

    ReplyDelete
  11. Me time sambil hirup kopi. Perghhh nikmatnya kak!

    ReplyDelete
  12. Melelehh air liur tgok telur goyang tu kak sa. Murah tu untuk set siap cofee.

    ReplyDelete
  13. minat dgn pelajaran kena seiring.. tp certain xblh struggle utk kedua-duanya. maka salah 1 terpaksa dikorbankan..huhu

    ReplyDelete
  14. Sedapnya tgok sarapan dia..teloq goyang tu..perghh mengancam.
    Dah jumpa ke hadiah tu?

    ReplyDelete
  15. waa... bestnya dania dpt guitar je..ok la tu dia adaminat nak belajar main gitar.. asal ada basic pun dah ok.. harga makanan kat kl mmg tak boleh nak elak mahalnya.. kena la telan jugak hihihi

    ReplyDelete
  16. Sejak beranak satu ni,baru sekali amni dapat ME TIME macam ni.haha.lepas tu asyik couple time je dengan cik somi hhee

    ReplyDelete
  17. Nampak sedap roti tu kak, kopi dia pun menawan. Anyway me time ayu mesti kat mall hahaha dapan window shopping syok ooo

    ReplyDelete
  18. Kita dulu selalu lah breakfast kt kl sentral tu. Sana memang agak mahal sikit kalau x pandai cari kedai. Yapi rm9 oklah dgn menu tu kan

    ReplyDelete
  19. Saya pun kadang-kadang suka pegi lepak sorang-sorang. Saja nak chillkan minda nak hayati diri sendiri.

    ReplyDelete
  20. Ibu pun ada masa nak berseorangan dan duduk tanpa teman. nak muhasabah diri dan meneliti apa yang di kecapi selama ini sungguhnya nikmat dari ilahi

    ReplyDelete
  21. Amboi kak..telor tu sedapnya..fav kita mcm ty..tak suka cair2 sangat..nikmat ja bila lalu kt tekak tu..tapi btul kalau kicap pekat skit lagi sedap

    ReplyDelete
  22. Anak anak nak juga join sekali, sebab tu penting dapat bantuan suami tiap kali nak buat me time ni. Semua nak berkepit dengan maknya saja

    ReplyDelete
  23. meals station tmpt fav breakfast kt opis lama dlu..suka telur amsak separuh, roti kaya, bubur , teh ais hehe

    ReplyDelete
  24. Sedapnya SA telur tu, feveret Kak Sue tu. Bagi Kak Sue pelajaran memang penting, minat tu boleh sambil-sambil SA..

    ReplyDelete
  25. Fuh nikmat sangat makan macam ni kak SA. Gitar kapuk pun boleh tahan jugak harhga nya kak, kalau nak yang murah kena cari yang second hand. Heheh.

    ReplyDelete
  26. sungguh sedap telur setgh masak tu.
    aida biasa jugak bekfes sorang2.
    time ada kelas di bangi. berseorangan la seharian makan2.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah