Wednesday, September 5, 2018

Menu Asyik Mengusik Jiwa Minggu Lepas

Hi korang....

Ye..betul...SA sedang diet..tapi SA saje jer up entry masakan SA minggu lepas..haha...mentang-mentang diet tapi mendera mata orang lain erk...ehh...SA share utk korang dapatkan idea kalau buntu nak masak...SA nyer hobby kan masak...so..Sabtu lepas SA buat sarapan pagi...Mak Abah tengah x sihat..so awal pagi tu SA bangun buat sarapan..Sabtu tu SA tak peegi mana pun..sepanjang hari lepak kat rumah...lepas sarapan lepak tengok Astro..banyak channel tengah free kan..bleh tgok macam-macam channel...

So SA masak apa pagi Sabtu tu..eh entry ni bukan sarapan je ye..bawak sampai ke lunch sekali...bertabah la korang tengok entry ni...


Cucur bilis


Sambal tempoyak mentah


Spiral pasta goreng

Lauk tengahari SA masak agak berat skit...


Sambal berlada ikan bilis petai


Daging cincang masak lemak cili api


Sayur sawi goreng

Kat bawah ni menu lunch Ahad


Sotong goreng kunyit campur sayur buncis


Sambal Kerang

Haaa...bukan Sabtu je..complete sampai Ahad SA hidangkan kat korang...memang SA je yang masak sepanjang cuti tu..ni jadi masalah la minggu ni kat SA..SA x tau la nak masak apa plak cuti panjang minggu ni...harap2 ramai la yg balik hunung minggu ni...cuti sampai ke Selasa kan...gigih bulan 9 ni banyak cuti...seronok cuti kalau berjalan kan...yang tak seronok kalau terperap je kat rumah...so minggu ni takde plan..ada wedding la Sabtu ni kat Putrajaya..ex kawan office kahwin..tak pasti dapat pergi ke tak...macam jauh kan...

Korang dah ada perancangan ke cuti panjang ni?

19 comments:

  1. alahai..smuanya menggoda jiwa & raga ni kak..hihi

    ReplyDelete
  2. Semuanya sedap2. mengiurkan.. akak SA ni memang pandai masaklah. sape duk serumah cnfrm sokmo kenyang.

    ReplyDelete
  3. memang mengusik tastebud saya ni kak

    ReplyDelete
  4. sambal kerang tu lamanya tk mkn..sedapppppppnyeeeeee

    ReplyDelete
  5. aduhai SA nih, nengok masakan SA mmg menggoda sgt, terus rasa ujung mingu nih nk msk lemak cili api daging jgk la...

    ReplyDelete
  6. Mak hai sambal Tempoyak tu feveret akak tu SA. Mau tiga pinggan nasi.. macam mana la nak diet nie.. hahaha..

    ReplyDelete
  7. Banyak2 menu tu ana plg terpikat dengan sambal berlada ikan bilis petai tu kak. Kecur air liur tgk.

    ReplyDelete
  8. rasa nak jilat skrin pc nih... lazat2 semua menu

    ReplyDelete
  9. Fuh.. dari mula sampai habis makanan je. Hehe

    ReplyDelete
  10. ternampak tempoyak cili tu terus terliur .hahah

    ReplyDelete
  11. Selamat berdiet kak..hehe btw, sodap2 menu akk..sentiasa mengiurkn

    ReplyDelete
  12. Semua nampak sedap ni kak SA. Cucur bilis tu sedap betul kalau layan time hujan macam ni.

    ReplyDelete
  13. Adoiiii sedap sedap menu yang akak masak.. .Meleleh air liur

    ReplyDelete
  14. Aduh menu akak semua sedap tergugat iman rasa nak makan n lapar hahaha

    ReplyDelete
  15. Daging cincang masak lemak cili api tu menggoda mata ai.. hehehe..

    ReplyDelete
  16. Telan air liur sha tengok gambar makanan yang kak SA kongsikan ini.. kikiki.. Semua best-best.. Sambal tempoyak mentah tu paling mengancam..

    ReplyDelete
  17. cuti panjang haritu, balik kampung sebab adik sepupu kawen, pi short vacay ke Penang & lepak kat rumah sampai habis cuti..hehe

    ReplyDelete
  18. Lauk akak mmg semua menyelerakan. Punah diet gini kak, hihi.

    ReplyDelete
  19. Your article look full of informative and reliable for readers
    Thanks

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah