Friday, September 28, 2018

Dah Lama Mengidam A&W, Dapat Juga Akhirnya...

Hi korang...

Sape suka A&W? Boleh geng ngan SA...ntah kenapa Ahad lepas nak pi kidnap Dida seharian, lepas tu pi jenjalan kat Jusco..layankan kehendak dia nak main game..pergi popular bookstore..pi carikan skirt kakak Dania nak pi high tea..ehh...dengan mama dia ni sibuk cari baju keja la..dah puas jenjalan tu terasa plak nak singgah A&W..hahaha...mengada- ngada betul..bukan sebab apa pun..lebih kepada nak minum rootbeer float jer...so far tak leh lawan la ngan fast food lain..muahahahaha...lain orang lain selera kan so jangan kecam SA..A&W kat Seremban ada satu yang besar area Taman Tasik kat tengah bandar tu..memang situ je la SA pi..kat sini tak berapa ramai orang..tapi A&W masih bertahan perniagaan..


Apa sajer la atuk ni borak..Dida nak duduk ngan atuk time ni..ini merupakan kali ke 2 Dida makan kat sini...


SA amik set ada 2 chicken burger, 2 coney dog, onion ring dan 4 rootbeer, tambah sikit untuk floats dan add on ayam goreng spicy...semua sekali cost me RM80++..ye memang mahal skit tapi sedap..


Rootbeer floats yang menjadi all time fav SA


Coney dog ( skrg nama lain...lupa plak nama baru)


Birthday girl...dah 2-3 kali advanced celebration ni..


Dida ni nak duduk ngan atuk plak


SA dan Mak


Manja Atuk ni...kaki bodek..

Takde la lama sangat lepak kat sini...SA cadang nak pi Seremban Prima tu sebab nak pi cari handbag utk belasahan pi kerja..SA ni jenis cepat jemu ngan handbag..disebabkan hujan..erm..lupakan aje la hasrat...then terus balik jer..balik rumah takde la nak masak ke apa kan sebab dah kenyang makan A&W..kakak Dania balik jer terus mandi..siapkan bag sekolah, baju sekolah semua la..SA siapkan baju kerja..lepak kejap ngan Dida sebelum mommy dia jemput dia balik..then masuk tido...Ahad yang simple je buat kami 4 beranak..haha..kalau Dida datang memang jadi peneman la...

31 comments:

  1. legend a&w ni.. paling suka rootbear floot dia.. walupun dah bnyak tempat dah ade.. a&w tetap di hati.. hhehehe

    ReplyDelete
  2. a&w ni kita suka rootbear dia..puas sangat minum...lagi2 aiskrim double scoop hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cn pn suka float dia, dapnya. Nk kena carik ni

      Delete
  3. hehe.. the a&w ice cream never fail me, love to drink it. Me too long time didn't go eat, been few months now.

    ReplyDelete
  4. A&W memang rare! Tak dapat dipisahkan dengan air rootbeer floot dia dan coney dog. Dah tukar nama eh coney dog dia.. Kak nina pun dah lama tak pekena A&W. Sayang cawangan dia tak banyak. Huhuuu

    ReplyDelete
  5. Zaza tak pernah lg merasa A&W ni.. Ingat lagi masa kecik2 teringin nak makan.. Masa tu tgk dari jauh je.. Tp A&W ni kat mana je ade ye.. Sekitar kl je ke..

    ReplyDelete
  6. lama juga tk singgah A&W...kalo kesini mmg sbb utama floatnya la..mesti order yg gelas beso...yummmm...waffle kt sini suka juga ngan ayam gorengnya

    ReplyDelete
  7. Ya Allah, lamanya tak makan A&W. Selau kalau nampak kedai ni memang wajib order curly fries dengan root beer float dia.

    ReplyDelete
  8. sama, saya pun sula float a&w dan port lepak pastinya dekat a&w lake garden seremban :D

    ReplyDelete
  9. Aihhh! apasal SA tulis pasal A&W. I dah lama mengidam ni. Lama betul tak gi makan ayam goreng ngan float ni.

    ReplyDelete
  10. Saya pun suka float a&w lawankan dengan mozza burger. Hat 2 ni mmg xle dpt kt fast food lain

    ReplyDelete
  11. Dah lama jugak tak makan a&w nie...tak sure kat kuantan nie ada ke tak ada a&w nie...dulu ada lah sekarang tak tahu

    ReplyDelete
  12. Punya lama dah Kak Sue tak makan A&W nie SA.. nak makan juga lah nanti.. teringin pulak..

    ReplyDelete
  13. Alaa kak sa tiba2 jadi teringin nk makan A&W. Dulu selalu makan dekat cawangan A&W kt taman seremban. Suka float dgn coney dog kt A&W. Sekarang susah nk jumpa outlet dieorang,Bnyk dh tutup rasanya

    ReplyDelete
  14. Ibu dah lama tak makan a n w. dulu kerap juga singgah di restoran yang ada di taman jaya. depan am corp mall

    ReplyDelete
  15. Suka float a&w.. selalu beli kalau singgah rnr jejantas sg buloh.. coney dog pun sedap..

    ReplyDelete
  16. Liez suka sgt coneydog dan icecream wafel tu.. boleh kata sebulan sekali kena pergi a&w sbb macam xcukup jiwa klau tak pekena tau..float tu xberapa sgt sbb liez xminum air carbonat so tumpang sikit je

    ReplyDelete
  17. kalau pergi anw wajib order waffle n rootbeer

    ReplyDelete
  18. Masa dok seremban dulu tempat ni lah selalu gi dating sambil pekena A&W..hehehe. Now dok kl lak..kebetulan rumah dekat gan A&W kat pj..so teringin je leh gi sb dekat bebenor..hehehe

    ReplyDelete
  19. Saya paling suka onion rings dia...
    Ommmoo sedapnya...
    Suka sangat2 kot..
    Kadang2 x makan yg lain pun xpa..korang amiklah..oniom ring olis bagi saya semua..hahahha

    ReplyDelete
  20. ala kita dah lama x makan anw. Kita paling suka waffle dan float dia mmg sedap. Tiba2 rasa nak pg makan hehe

    ReplyDelete
  21. bila baca artikel ni, baru perasan kami pun dah lama tak merasa anW ni..tetiba teringat rootbeer float diorg tu..fuhh

    ReplyDelete
  22. SA samalah ngan akak suka A & W .. yeayy kita geng. Rootbeer float yes..memang dari sejak kecik dulu favorite sangat. Last month ke Batam ngan anak2, begado kita pasal akak merengek nak masuk A & W haha.. bebudak sekarang mana tau nikmat nya A & W kan kan, dorang tau Mc D aja

    ReplyDelete
  23. A&W memang favorite dia punya rootbear float. Dari dulu sampai sekarang akan pilih Yang tu je .Menu Yang lain pun sedap. Suka tukar2 menu setiap kali makan sana

    ReplyDelete
  24. Teringat zaman sekolah dulu.. selalu singgah dekat A&W PJ tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  25. Rootbeer floats memang all time favourite kalau pergi A&W.hihi

    ReplyDelete
  26. Dah lama sangat laaaa tak makan A&W . sedap ke kak.. teringin gak la nak rasa. nanti nak cari la. tapi tak semua tempat ada kan..

    ReplyDelete
  27. ayam n burger die mmg sedap sis..air die pun boleh tahan...mmg puas hati la makan sini..dapat free baucer ke?

    ReplyDelete
  28. Floats tu sedapnyaa kak SA, lama dah tak makan dekat A&W ni.

    ReplyDelete
  29. Dah lama xsinggah kat A&W. Kak suka minum rootbeer dia mmg sedap,klu nk pg blh sggh kat kl jer

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah