Thursday, September 13, 2018

Travelog Abah & Omak Poie Iceland Dan UK....

Hi korang....

Dalam pada keterujaan SA masukkan Iceland dalam travel wishlist SA tahun lepas..SA ternampak kawan- kawan blogger SA update gambar di social media masing- masing tentang Buku Travelog Abah & Omak Poie Iceland dan UK..ye...Iceland sememangnya dream place SA sebab selama ni baca keindahan di website dan buku2 travel je..tak sangka rakan blogger Abah Zino dan sampai sana..terus semangat SA nak pi Iceland semakin tinggi..sapa tak nak pergi tempat yang indah dan menarik kan...harus la nak pergi..but kena la kumpul duit dari sekarang...takkan nak tunggu pencen plak kan...19 tahun lagi SA kena kerja sebelum pencen..hahaha....

Kerana keterujaan SA nak dapatkan buku Travelog Abah Zino ni kan..sampai SA tak sedar pun rakan satu office SA juga mengenali Abah Zino..ternampak kawan office update kat instagram dia dan Abah Zino datang kat area office serahkan buku kat dia...memang jeles betul SA..terus SA sampaikan rasa tak puas hati SA pada Abah Zino..hahahaha...ye la..mana la Abah Zino tau SA satu office ngan kawan dia kan...but the best part is...SA dapat jugak buku tu bila Abah Zino dan Mak sudi hantarkan pada SA...yeehaaaaaaaa....memang happy betul SA masa tu...seronok sangat...seronok dapat kenal face to face ngan Abah Zino dan Mak...


Yeay..SA happy betul masa ni...


Gambar dari hp Abah Zino


Travelog Abah Zino



SA dah ada...korang ada?

Dah habis baca ke buku ni?

Belummmmmm....sebab SA terlalu busy dengan kerja..baru setengah SA baca..dalam proses nak habiskan sikit lagi...

Komen SA?

SA suka buku ni sebab penulisan yang santai seolah- olah baca cerita Abah Zino dalam blog..banyak gambar yang disertakan sekali..tapi next in the future kalau Abah Zino buat buku travelog lagi dan gambar- gambar dalam buku tu kalau berwarna maybe lagi menaikkan keterujaan pembaca nak melawat tempat tersebut..but knowing artikel berwarna sangat mahal dan banyak guna modal memang agak susah la kan...apapun..tahniah Abah Zino dan Mak dengan lahirnya buku ini..semangat SA semakin tinggi nak ke Iceland...Insyaallah..one day...semoga allah permudahkan impian SA.....

13 comments:

  1. bestnya satu pengalaman hebat untuk ayah omak

    ReplyDelete
  2. Nampak keterujaan akk tu...
    cepat habiskan baca..patut share tauu :)

    ReplyDelete
  3. Suka jugak baca buku travelog macam ni, seronok bila baca pengalaman orang lain. Heheh. Nak beli jugaklah nanti

    ReplyDelete
  4. bestnya kan.. LeYa pun teringin gak nak menjelajah dunia... Nak jugak laa cari buku abah dan mak ni..

    ReplyDelete
  5. Buku kalau tulis dari hati, pembaca yang baca pun rasa dia dalam watak buku tu jugak. Hehehe.

    ReplyDelete
  6. nanti dah habis baca, share plissssss

    ReplyDelete
  7. Wishlist ana juga ni kak. Cantik sangat tempat dia. Bagus lah ada buku travelog mcm ni. Membantu org yg plan nak ke sana.

    ReplyDelete
  8. waaa...abah dan mak pun dah poi iceland and UK..kita bila lagi..? simpan duitttt

    ReplyDelete
  9. Ai dapat dulu.. SA yang cerita dulu dalam blog.. hehehe..
    Takdan lagi nak cerita dalam blog..

    ReplyDelete
  10. Suka juga buku jenis travelog ini. Rasa macam kita mengembara bersama penulis..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah