Friday, September 21, 2018

Cuti - Cuti Malaysia Melaka Last Part - Malacca Avocado Choc Viral

Alhamdulillah..akhirnya sampai ke entry yang terakhir....yahuuuu....lepas gerak dari A Famosa..kami singgah sini sekejap..bukan nak beli Kuih Keria Antarabangsa ang viral tu..tapi nak beli Malacca  Avocado Choc yang juga turut viral...banyak berubah rupanya tempat ni...bayangkan dulu cuma stall biasa je..sekarang dah cantik2 area sini..SA sebenarnya nak pergi pantai depan tu sebab dulu ingat lagi masa preggy kan Dania..SA beli udang geragau fresh...mana la tau kalau ada jual lagi kan..tapi kekangan masa sebab target nak balik Seremban kena sampai paling lewat 3.30pm, so lupakan la hajat tu..then kami kat sini dah pukul 2pm macam tu...

Banyak betul tempat viral ni...blom area coconut shake tu lagi kan...



Memandangkan tempat ni viral so memang kena cuba..kat Seremban takde ni...


Tudiaaaaa...comel jer...


Haaa nampak?nasib tak berapa panjang..kalau panjang beratur SA memang ajak adik balik


Ni la adik SA..si Lisa..alaaa..ada antara korang kenal punya...


Masih berkerut dahi sebab panas..konon2 ala...kenapa panjang sangat beratur


Ni la avocado choc yang viral..harga satu bekas ni RM6.00..


Kalau korang kat Melaka jangan lupa singgah sini ye...

Rasanya?

Sedap la..buah avocado di blend halus dengan ais jadi macam smoothie, letak choc syrup dan last sekali add ice cream choc, kalau x nak ice cream choc bleh letak ice cream vanilla dan kalau x nak add on pape pun bleh..kurang skit la kot harganya...SA adalah penggemar juice Avocado..biasa minum yang real kat Jakarta or Bandung atau pi je kedai makan Masakan Padang...hehehehe...

So recommended tak kat sini...

Harus la...Malacca Avocado Choc korang wajib cuba..sedap di tekak kita tak semestinya sedap di tekak orang kan..but to tell the truth...worth it beratur...

Korang waze jer Malacca Avocado Choc.

Yeay tamat dah Cuti- Cuti Malaysia Melaka kami...short trip dan rasanya nak repeat lagi untuk kami teroka tempat- tempat yang tak sempat kami terjah...but kali ni kalau repeat kena make sure mak betul2 sihat supaya dapat berjalan dengan tenang...

13 comments:

  1. bagus nya kak sa review pasal melaka...kite baru plan nak g melaka nnti yeayy bole g tempat yg kak sa view nnti

    ReplyDelete
  2. sedap erk...adik rietta suka sangat avocado ni...dia kalau ajak ke sini mmg jadik ni....

    ReplyDelete
  3. pernah minum air mcm ni kat Wong solo satu masa dulu heheh. Walau khasiatnya banyak, tak saya p=bukan penggemar tegar

    ReplyDelete
  4. adoi menggoda nyaaa. nasib baik lah bukan nya mengidam. hahahahhaha

    ReplyDelete
  5. kalau tempat viral memang ramai orang silap hari bulan kena beratur..tapi air tu macam sedap je..sebab tak pernah cuba

    ReplyDelete
  6. laaa tak tahu tempat ni ritu baru pegi melaka tapi attack yang coconut shake tu jela. keria pun bratur teruk orang tak sanggup tunggu. ni kena masuk list sebab CT tak penah langsung cuba makan avocado so kena try =D

    ReplyDelete
  7. Yeah! Melaka ada port baru.. Boleh ajak family jenjalan sini lagi.. tq kak SA.. Nampak best air tu..

    ReplyDelete
  8. Kaknil pun suka jus avocado ni. Sedappp sangat sangat..

    ReplyDelete
  9. Menu baru ke ni? Mengiurkan.. next pergi melaka boleh merasa..

    ReplyDelete
  10. ala2 mcm jus alpukat ke...ada tgk org share psl tmpt ni

    ReplyDelete
  11. Selalu blk Melaka tapi tak pernah try lagi. Okay... Must try. Nak kene ajak otomen ni..hehe..

    ReplyDelete
  12. Teringin nk try sbb cn mmg suka sgt jus avocado ni.

    ReplyDelete
  13. Sendiri balik Melaka pun jarang nak ronda macam SA buat ni..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah