Wednesday, July 19, 2017

Amalan Membawa Bekal Kembali Lagi ...

Hi korang...

Korang tau SA memang bawak bekal pi kerja kan...lepas raya ni amalan bawak bekal tu bermula kembali..almaklumlah masa raya banyak betul guna duit kan...so nak menanti hingga ke gaji tu memang kena berjimat skit la..bukan takde duit langsung...cuma duit yang ada untuk kecemasan je..hey..citer pasal duit erm..ada yang blom bayar paid job ni.....haih...bila la diorang nak bayar ni kan...bukan sikit tau...banyak ni.....biasa diorang ni

So...SA semalam kan...bawak bekal Nasi Goreng Sardin dengan Daging Goreng Kicap.Daging pun stok sblom raya ari tu lagi...so habiskan aje mana yg masih berbaki...senang kan..nanti duk masak bahan baru je..yg lama apa citer..x kan nak buang kan..sib baik daging lembu simpan dlm freezer pun still boleh masak lagi...xde expired date...


Ni la bekal SA Semalam, Nasi Goreng Sardin & Daging Goreng Kicap....seronok makan dengan kawan2...semalam dh makan nasi..so lepas ni kena stop..makan benda lain plak...jgn kata SA x makan nasi sebab nak kurus ye..sesekali ambik jugak...kalau tak kan..sure x cukup karbohidrat dlm badan..boleh gigillll........

Maggi Siam

Maggi siam ni plak SA beli kat kaean opis yang asal Kelantan..asalkan dia balik Kelantan je kirim maggi, kirim pes tom yam..kirim plak lagi Budu...haih dh kenapa SA ni kan...ntah la..rasa macam sedap je semua tu...ke memang berjodoh ngan org Kelantan....opppssss...hahaha...yang part maggi siam tu citer petang Isnin..SA x makan tengahari..kebetulan kul 5pm perut dh lapar sangat...maka...terjadilah aktiviti masak maggi Siam letak dlm tupperware pas tu curah air panas and sambung masak dlm Microwave...settle 3 bungkus makan plak 3 orang...dengarnya maggi Siam ni la diorang buat Kerabu Maggi...SA x cuba lagi version Kerabu...so tak boleh nak komen macam mana...nanti la kalau berkesempatan nanti SA cuba la.....itu lah kisah Amalan membawa bekal SA yg dh pun bermula...bagus sebenarnya bawak bekal..selain dari jimat..dapat gak merapatkan silaturrahim...

20 comments:

  1. lama tak makan maggi siam... huhuhuhu.. balik kelate kena list barang2 ni

    ReplyDelete
  2. hah maggi siam tu mmg sedap wat kerabu maggi...blk klate aritu mkn

    ReplyDelete
  3. Bukan jimat je kak, kebersihan pun terjamin bila bawa bekal sendiri.

    ReplyDelete
  4. Lama tak buat nasi goreng sardin. Makan ramai2 memang best sangat :) Berselera je.

    ReplyDelete
  5. JIMAT DAN YAKIN BERSIH DAN SELAMAT KAN?

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah... Skrang dah tak malu bawak bekal. Lagi satu boleh berjimat banyak bila bawak bekal ni. Alhamdulillah, saya pun bawak bekal ke sekolah

    ReplyDelete
  7. Tertarik pulak PC dengan maggie siam tu SA...

    ReplyDelete
  8. Banyak kelebihan bawak bekal ni..tayah rush nak p rehat...makanan dah ada..hihi

    ReplyDelete
  9. Sedapnya nasingor Ng sadin dgn daging.. Meggie siap.mama X pernah try lg

    ReplyDelete
  10. Bawak bekal ni mmg menjimatkan. Lagipun kebersihan pun lebih terjamin kan sebab kita yg prepare sendiri...cikla tak pernah mkn megi Siam tu.. Hihi

    ReplyDelete
  11. Bawa bekal la elok ka SA, jimat dan bersih. Miza n suami hari-hari bawak bekal sampai anak-anak pun terpengaruh bawa bekal ke rumah pengasuh

    ReplyDelete
  12. kolin suka bawak bekal, cuma sekarang ni selalu masak dan tinggal kat anak-anak kat rumah. Tapi memang bawak bekal terbaik feeling dia kann

    ReplyDelete
  13. Nasi goreng sardin tuh memang sedap..sedap sangattt

    ReplyDelete
  14. tengok akak post semalam terus teringin nak makan sardin. hehehe tapi Cici dah gantung tong gas semenjak lepas raya. nak kena start masak lah. kalau tak bawak bekal mesti pening taktahu nak makan apa.

    ReplyDelete
  15. Sedapnyaaa nasi goreng sardin. Maggi siam tu Nani selalu buat kerabu. Heheh :)

    ReplyDelete
  16. saya pun selalu bawak bekal..jimat memang jimat..rasa puas bila makn masakan sendiri

    ReplyDelete
  17. Cn pun hari2 bawak bekal pegi sekola, seronok bawak bekal ni, dpt jimat duit

    ReplyDelete
  18. seronok bawa bekal kan. Fiza pun sediakan bekal untuk husband.

    ReplyDelete
  19. waa.. megi siam.. hee~ atie tak makan segala jenis megi.. cane la rasanye eh.. kalau nasik goreng tu memang tak tolak dah a..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah