Monday, July 17, 2017

Wonderful Asia By Traveloka Kali Ini Ke Boracay Island Phillippines...

POTONGAN SEBANYAK RM 188 UNTUK HOTEL DAN PENERBANGAN MELALUI APPLIKASI TRAVELOKA..

Hi korang...

Promo Traveloka kembali lagi...yeeehaaaa....amboi..tau- tau jer Traveloka ni SA sedang merancang percutian.Badan dah penat kerja jer kan..sesekali perlukan rehat dan semestinya kali ni SA nak sangat bercuti ke pulau- pulau yang indah. Haaa..kalau korang nak tau la kan..SA ni memang pencinta alam especially laut..Ni dah lama giler SA tak bercuti di tepi pantai. Dengar- dengarnya Traveloka ada promo 3 hari bertemakan Island...Campaign Wonderful Asia By Traveloka ke Boracay Island Philippines bermula 21 Julai 2017 ( Jumaat) hingga 23 Julai 2017.Yang menariknya korang akan mendapat potongan sebanyak RM188 untuk hotel dan penerbangan apabila membuat tempahan melalui aplikasi Traveloka....Menarik kan?Korang jangan risau sebab Traveloka adalah app yang boleh dipercayai di Asia Tenggara dengan 15 juta muat turun / 15 million download.

Apa Yang Menarik Dengan Boracay Island?

Boracay Island sememangnya destinasi pelancingan terkenal di Philippines dan menjadi pilihan pelancong dari serata tempat. Terdapat banyak pulau uang cantik dan menjadi tumpuan di Boracay. Sebutan Boracay adalah BORAKAI bukan Borakey...kena sebut betul- betul kalau tak nanti korang sebut depan orang- orang Filipina sure diorang akan betulkan semula..ini mengikut apa yang SA baca KAT SINI dan ada banyak tips yang sangat berguna di link tersebut untuk korang yang merancang untuk ke Boracay Island. Korang tak perlu risau tentang bahasa penduduk di sana kerana kebanyakkan mereka boleh berbahasa English atau basic English.


Antara yang menarik, panorama gua- gua yang terdapat di setiap pulau di Boracay. Panorama yang menarik  bergambar kenangan dan korang juga boleh menghayati keindahan gua- gua asli yang terbentuk cantik di kepulauan ini dan semestinya korang akan berpeluang menikmati aktiviti Island Hoping dan juga aktiviti diving.


Antara pulau-pulau yang popular di Boracay dan menjadi pilihan ramai pelancong..


1. Crystal Cove



Cantiknya air dia..macam crystal...


photo dari : http://www.boracaycrystalcove.com/

2. Magic Island


Membuat aktiviti yang popular di sini iaitu Cliff Jumping dan Cliff Diving. Buat korang yang sememangnya suakakn aktiviti lasak macam ni boleh cuba ke Magic Island. Sesuatu yang menarik untuk mencabar diri sendiri dengan melakukan aktiviti Cliff Jumping macam ni. SA nak cuba ke?

Entah la berani ke tidak sebab SA ni penakut bab tempat tinggi ni...






Gambar sumber Google.com

Melalui link tersebut ada diberitahu yang korang tak perlu ambil tour guide jika korang sekadar mahu ke Pulau Boracay kerana kebanyakan aktiviti menarik di pulau ini boleh didapati dengan mudah. Hanya perlu survey dan cari pakej aktiviti mengikut bajet dan pilihan korang. Boracay Island adalah pilihan tepat untuk korang yang inginkan ketenangan..apa lagi aktiviti kat sini kan? Dah tentu- tentu kebanyakkan aktiviti melibatkan air. So perlu untuk korang bawa kelengkapan menyelam atau boleh aje sewa di gerai- gerai yang banyak terdapat di persisir pantai.

Tentang makanan pula korang boleh bawa dari Malaysia ataupun terdapat beberapa restoran halal di beberapa tempat. Seafood kat sana pun segar. So mudah lah untuk kita yang beragama islam mencari makanan yang halal..Ish..tak sabar plak SA nak tempah penerbangan dan hotel...tarikh boleh pilih ikut plan bercuti SA...





Korang boleh dapatkan juga info dan tips menarik tentang Boracay Island di https://www.thevocket.com/33-tip-penting-jika-anda-travel-ke-pulau-boracay-filipina/


Traveloka adalah pakar dalam pelancongan di Asia, malah tawaran yang ditawarkan lebih hebat dari Matta Fair..

Jom download aplikasi Traveloka di google Apps..





Dapatkan Potongan Diskaun Hotel + Penerbangan ke Boracay Island Philippines Melalui Traveloka App!

Syarat2: 

  1. Hanya penerbangan ke Boracay Island (Philippines) melalui Traveloka App sahaja
  2. Buat tempahan penerbangan dahulu dan dapatkan potongan sebanyak RM50 (guna kupon SEAFLYBOR). Kemudian selepas pengesahan tiket, terima email untuk kupon potongan harga hotel sebanyak RM138. Minimum spend flight RM150 dan hotel RM300 untuk 2 malam.
  3. Booking period (flight):  21 Julai (Jumaat) - 23 Julai (Ahad)
  4. Booking period (hotel): selepas terima email selepas pembelian tiket penerbangan sah sehingga 31hb Julai.
  5. Travel period: anytime
  6. Harga terakhir yang ditunjukkan di Traveloka App adalah harga termasuk tax, tiada harga tersembunyi
  7. Traveloka adalah app yang boleh dipercayai di Asia Tenggara dengan 15million muat turun (15million download)
  8. Untuk destinasi lain, sila layari Traveloka 
  9. Jangan lepaskan peluang untuk diskaun menarik hanya 3 hari, promosi potongan harga (discount) sebanyak RM188 untuk hotel dan penerbangan hanya melalui Traveloka app. Muat turun aplikasi Traveloka sekarang untuk tawaran hebat ini .

Apa tunggu lagi korangggg......jom la Traveloka!!!

39 comments:

  1. Alaaaaaa dah lama plan nak bercuti tapi semuanya tak jadi. Boracay nih antara wishlist Uyul. Haiii bila la nak dapat pergi.
    Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete
  2. Wah murahnya kak..tempat pun menarik

    ReplyDelete
  3. Teringin nak pi..tunggu anak bsr rasanya kot

    ReplyDelete
  4. Wish list juga ni kak. Cantik sgt tempat dekat Boracay. Wajib guna traveloka utk diskaun menarik kan kak.

    ReplyDelete
  5. Cantiknyaaaaaaaaaaa...jelesnyeee..nak pergi jugakkk

    ReplyDelete
  6. Cantiknya Borocay.. tak pernah lagi pi sana.
    Boleh masukkan dalam bucket list ni

    ReplyDelete
  7. Cantiknya boracay island. Mampu tengok gambar jer lah. Tak mampu nak pergi sana lagi ☺

    ReplyDelete
  8. Allahu... cantiknya! belum pernah lagi sampai ke sini tapi memang dah lama dalam wishlist! harap dapatlah sampai sebelum hujung tahun ni. yeahhh

    ReplyDelete
  9. Bestnya pulau.... Nampak ketenangannya di situ....

    ReplyDelete
  10. Cantiknya pantai....dah lama tak bercuti di tepian pantai

    ReplyDelete
  11. Ya... i love boracay... dah pernah pergi bila AirAsia launched masa dulu-dulu.. memang cantik dan really living a beach life!

    ReplyDelete
  12. Oh yeah! Memang dalam perancangan nak bercuti dengan rerakan ke Boracay! Thanks sebab inform pasal amazing deals nie.

    ReplyDelete
  13. Bestnya. Dalam planning juga nak ke Boracay Island. Tq for info

    ReplyDelete
  14. Perrrr...
    Bawa isteri nie mesti excited gila nie bawa mai sini..

    Ikhlas Dari
    Along Misuari

    ReplyDelete
  15. Dah lama teringin nak melancong dan bercuti di Boracay.... Terima kasih untuk info nie

    ReplyDelete
  16. wah...cantikya boracay ni....tapikan traveloka memang the best la.....bercuti sambil berjimat lagi tuuuu....

    ReplyDelete
  17. Bestnya kak SA kalau pergi holiday ke sini. View menarik sangat2... Nak berangan sampai ke sinilah..

    ReplyDelete
  18. cantiknya..harap ada rezeki nanti ke sana..

    ReplyDelete
  19. Cantik ek Boracay ni.. Best buat honeymoon ke babymoon ke.

    ReplyDelete
  20. atie memang guna Traveloka.. hee~ murah !!

    ReplyDelete
  21. Tak pernah lagi pakai traveloka ni. Biasa terus terjah je ke hotel-hotel mana yang nak pergi. Memang dapat diskuan lebih ke kalau pakai traveloka?

    ReplyDelete
  22. Menariknyaaaa. Teringin nak travel jejauh cmni. Tq kak bg cadangan travel ke sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Traveloka mmg terbaik.. Harga yg murah.. Dan lrbih destinasi haha.. Saya pengguna tegar aplikasi traveloka.

      Delete
  23. Bestnyaaa. Tengok iklan traveloka kat TV pun dah memanggil-manggil nak travel. Bila tengok gambar kat sini. Rasa nak pi bercuti esok je. Hahahaha. Anak dah start sekolah ni kena plan bebetol. RM 188 tu banyak penjimatan dia.

    ReplyDelete
  24. Dah lama teringin nak pergi. Cantiknya pantaaaai!

    ReplyDelete
  25. Best gak yeak Boracay ni..Tgk macam biasa je..Kalau pencinta2 laut, best la dpt cuti kat sini..byk aktiviti boleh buat...

    ReplyDelete
  26. The view is amazing, mother nature is indeed beautiful. I think i have found my new travel destination thanks for sharing about this place!

    ReplyDelete
  27. perghhhhhh,potongan sampai rm188...gila jimat kak !! Nantilah nak tengok apa yang menarik lagi. tq for sharing kak :D

    ReplyDelete
  28. Thanks, I always wanted to go to Boarcay Islands. Hope that my wish will come true.

    ReplyDelete
  29. Traveloka makin menarik tawarannya. keep it up Traveloka!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah