Monday, July 3, 2017

Juadah Hari Raya Suria Amanda

Hi korang...

Selamat bekerja bagi yang dah mula kerja...amboi..cuti lama2..amik kesempatan betul berehat eh...apapun dah seminggu dah kita sambut raya..SA plak baru nak up citer beraya tahun ni..takde la sakan sangat beraya sebab tak berapa meriah..adik2 semua ikut turn mertua tahun ni...tinggal SA dan adik yang no 3 itupun sebab masih dalam pantang...

So banyak ke masak korang raya lepas?SA masak ala kadar jer..sebab lepas sembahyang raya kami terus balik kampung Abah pas tu terus balik Kampung Mak...nasib baik kampung tak jauh..dekat jer..tapi merasa gak la jammed kat Bukit Putus tu...

Jom tengok juadah istimewa SA..ececece...istimewa la sangat...



Rendang Udang ( adik ipar x makan ayam & daging)


Rendang ayam tua ( amik yang berkuah untuk buka puasa)


Rendang daging


Rendang ayam tua campur daun puding


Sup tulang


Lemang beli sajo...


Nasi impit


Kuah Kacang


Ko mampu makan nasi impit ngan sambal udang ( kat umah mertua adik)


Lemang Tepung


Lemang pulut hitam


first time makan lemang pulut hitam, ok la rasanya cuma kalau manis lagi sikit baru ok...


Itu jer juadah hari raya yang SA masak...yang lemang tu beli la...lemang tepung dan pulut hitam tu makan kat umah Mak Lang..Alhamdulillah tahun ni walau sederhana beraya tetap meriah...terima kasih pada saudara mara yang datang beraya kat rumah..sorry SA xde sebab dah start kerja..so tak dapat la jumpa ngan sedara mara yang dari jauh datang bertandang...nak buat macam mana kan..tanggungjawab perlu di tunaikan...takpe la ada masa nanti boleh la jumpa lagi..mana la tau kalau nak pi bercuti plak hujung tahun kan...tak pun maybe boleh jumpa masa raya haji..

19 comments:

  1. Rendang udang tu menarik nampaknya kak. Lemang pulut hitam dan lemang pulut ana tak pernah rasa lagi. Nampak je pun dah sedap.

    ReplyDelete
  2. amboi SA meriah dgn menu raya, apam negeri semilan takdo ko..

    ReplyDelete
  3. First time tgk lemang pulut hitam. Xde jual kt sini

    ReplyDelete
  4. tak pernah makan rendang udang. tapi semua nampak sedap

    cantik lemang tu. lemang yang cici beli macam berkerak sebelah -__-

    ReplyDelete
  5. Lemang tepung tu first time dengar

    ReplyDelete
  6. mcm2 jenis rendang..lemang pulut hitam 1st time tgk

    ReplyDelete
  7. speselnya semua menu SA... rendang pun sampai berjenis2 best betul
    lemang tepung tu penah mkn, tp lemang plt hitam tu tak penah mkn.... sedap tak kak... warna dia tu menggod alah

    ReplyDelete
  8. serius ni bukan masakan ala kadar ni..uih..kenyang perut..

    ReplyDelete
  9. sha tak pernah lagi makan Lemang Tepung..

    ReplyDelete
  10. Makkk aii semua nya mengiurkan .. Selamat la tgk time kenyang hehehe

    ReplyDelete
  11. Hello !
    Welcome to the "Directory Blogspot"
    We are pleased to accept your blog in the division: MALAYSIA
    With the number: 802
    We hope you will make our site known to friends,
    Invite your friends by offering them the "dIrectory award"
    This is the only way to expand the site.
    The activity is only friendly
    Important! Do not forget to follow our blog. thank you
    Have a great day
    Sincerely
    Chris
    For other bloggers who read this text just register
    https://world-directory-sweetmelody.blogspot.fr/search/label/Asia%20Malaysia____________803%20%20Members
    Imperative to follow our blog to validate your registration
    Thank you for your understanding
    ++++
    Get a special price "dIrectory award" for your blog! With compliments
    Best Regards
    Chris
    A pleasure to offer you a diploma for your site
    http://nsm08.casimages.com/img/2015/04/13//15041305053118874513168259.png

    Invite your friends to join us! Thank you
    Here is the link from our community. Just an invitation to join for the community. This article has been translated from French.
    https://plus.google.com/u/0/communities/109662684129677096983

    ReplyDelete
  12. Rendang daging paling memikat.. Paling pelik, lemang pulut hitam tu... sies tak pernah tgk n makan..

    ReplyDelete
  13. KAK SERIUS NAK RENDANG UDANG & LEMANG PULUT HITAM PLEASEEEEEE !!
    Nampak tak capslock .. ini hal serius ..

    ReplyDelete
  14. First time tgk rendang udang tuh kak..sedapnya

    ReplyDelete
  15. tak pernah dengar lemang tepung..macamana rasanya kak?

    ReplyDelete
  16. first time dgr lemang pulut hitam ngn lemang tepung..:P

    ReplyDelete
  17. 1st time dengar rendang udang, lemang tepung dan lemang pulut hitam tu.. yang pelik lemang tu laa..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah