Monday, July 10, 2017

Rendang Kobau Daun Puding Nismilan Dan Lemang Periuk Kera Juara!!

Hi korang...
Haaa...ni entry last event Meriahnya Syawal KLHQ, bertabah la korang eh...kalau ada yang x suka sila klik butang pangkah kat atas tu..jangan komen siap masuk spam..x suka tau anonymous ni...berani kalu tunjuk diri la...eh...tersentap plak SA...takpe la..SA maafkan..tak semua yang kita buat orang suka kan...tak semua yang x suka tu looser walau memang pun sebenarnya...apapun SA tetap nak habiskan entry ni ye...

Buat julung kalinya juadah Rendang Kobau Daun Puding Nismilan & Lemang periuk Kera jadi JUARA Juadah Istimewa!!!Tergamam SA tau bila di umumkan juara...rasa berbaloi petang Rabu tu SA balik Seremban, esoknya datang semula ke opis sesudah subuh...penat semua hilang...hehehe...tak sangka Judge yang dijemput khas iaitu Chef dari Hotel Istana memilih juadah SA...memang tak letak harapan tinggi untuk menang sebab soalan dari chef tu banyak giler...tapi SA nekad, jawab jer la..SA lebih kepada rendang..yang lemang periuk kera tu ada akak sorang lagi yang bawak..


Presentation pun main belasah je...


Ni la rupa Rendang daging kerbau yang SA masak...


Memang bawak tuah betul 2 hidangan ni


Mantan GMD cakap sedappppp....kiri kanan dia tu la Chef dari Hotel Istana..SA cuma nampak tangan pegang microphone je...jadi laaaa...


Rasa Dato', chef...jangan tak rasa


Kak Fatt tengah terangkan tentang lemang periuk kera


Lemang ni di kukus ye..sebab tu ianya istimewa, lemak sebab guna santan fresh


Chef tengah rasa rendang

Jom tengok gambar di sekitar Majlis....


Jejaka KG Parit 11, sorang tu jer bujang lagi...yang lain dah ada bini


Depan stall kami...yang pakai dress hitam tu Japanese tau...


SA depan gerai Level 9


posing memang acara wajib


Baju kami lebih kurang sama corak...


Raya sedondon!!!


Yeay...kami menang!!!


Juara Juadah Istimewa & naib juara persembahan khas...


seronok betul kami...tahun depan kena buat dan comeout dengan idea yang canggih lagi


SA dengan hadiah..

Sekarang rendang SA jadi bualan...ada yang dah nak tempah dah...alahai..kena la tunggu SA rehat dulu...tengah fikir ni nak amik tempahan ke tak...takut x menepati citarasa dan x sama result macam yang dipertandingkan..SA masih memikirkan untuk open order atau tak...yang pasti next week SA akan bawak rendang ayam untuk mereka yang tak merasa Rendang Kobau Nismilan hari tu...kesian diorang...ye la SA masak sikit jer untuk pertandingan....

Korang rasa patut ke SA bukak order dan tak hampakan permintaan kawan- kawan dan bosses?

21 comments:

  1. wow.. meriahnya SA... tegk pun dah tahu sedap rendang tu... harus la jadi juara... rezeki SA, abil je la tempahan tu... hehe

    ReplyDelete
  2. Wahhh tahniah kak sue.. Kirenye kak sue ni memang hebat la dalam masak memasakkan.. Mesti sedap gile rendang dan lemang tu... Tahniah ye kak sue.. nyumm nyumm.. Rendang daging memang terbaik..

    ReplyDelete
  3. wow..pluang tu kak..jgn lepaskan pluang..:)

    ReplyDelete
  4. tahniah kak. presentation cantik. and besauunya hamper . hehehe

    ReplyDelete
  5. nampak sangat sedap rendang tu...

    ReplyDelete
  6. Tahniah SA, tapi masakan Nismilan memang pilihan kesukaan kak ana :)

    ReplyDelete
  7. Kalau akak bukak order roger2 nak order jugak..hehehe

    ReplyDelete
  8. sukanya saya dgn event2 mcm ni..dulu2 kt ofis pun buat pertandingan mcm ni kak

    ReplyDelete
  9. tahniah SA, memang suka juga masakan nismilan

    ReplyDelete
  10. wah menu rendang kerbau tu jd pilihan ye..tahniah..beso hamper...xpernh plak mkn rendang kerbau

    ReplyDelete
  11. Tahniah kak SA. Memamng layak memang bukan selalu dapat makan rendang kerbau.

    ReplyDelete
  12. mmg rare tuh kak, ptt blh menang...

    apa salahnya try amik oder kak, sambil ngisi masa lapang blh tambah2 pendapatan

    ReplyDelete
  13. Tahniah.... ghondang nismilan memang sodap, den menantu oghang nismilan yor.. hehe!

    ReplyDelete
  14. tahniah sis SA..xsalah sis pilih menu tue nampak simple dan sedap!!

    ReplyDelete
  15. mana cari periuk kera banyak-banyak tu ..?

    ReplyDelete
  16. tahniah kak SA.. sesekali masak untuk kawan-kawan ok jer..

    ReplyDelete
  17. Tahniah ... Tahniah...
    Rendang kobau pernah lah rasa... Lemang periuk kera tu pernah lagi...

    ReplyDelete
  18. Klik sini sebab nampak periuk kera... mmg dah feberet no. 1 sekarang... lemang buluh dah drop no.2 ..haha

    ReplyDelete
  19. Tahniah kak menang..sy tak pernah rasa rendang kobau kak

    ReplyDelete
  20. haritu makan jugak rendang kobau.. daging dia liat sket kan.. hee~ tak boleh layan la kak SA..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah