Sunday, July 9, 2017

Simple BBQ & Beraya Di Puchong

Hi korang...
Masih bercerita tentang raya SA..last week Sabtu SA buat simple BBQ sebab sambut bday..ye la..birthday  bualan posa kan..so xde sambut apa pun..SA pi beli bahan dan marinate..kebetulan plak ada family members yg nak bertandang so plan berjalan dengan jayanya...SA x jemput ramai sapa yg terjah ada la rezeki diorang..takde potong kek ke apa..buat pun cuma ayam dan daging dan tambah hotdog skit....


Abah up ikan keli 4 ekor besar2...suka diorang makan


First round


Chicken Wing


Daging lembu


Hotdog


Si kecik ni kejanya menyembur je...abislah rambut omak eh gugur


Ahad tu SA pi beraya kat Puchong..bukan beraya apa just melawat mak saudara SA yang baru keluar KPJ Kajang...


Cuaca cantik sangat Ahad tu...


Nasib jalan tak jammed....


SA, Qhaira dan Dania...qhaira tu kalau bab makan...sabar jer la...


Kita welfie lagi...jangan geram dengan Qhaira ye


Kesayangan MamaLong ni


Alaaa ada je yg photobomb kat blkg


Bab rosakkan gambar bg kat Qhaira...

Tahun ni sederhana je raya SA..memang tak berjalan kemana..cuma mak abah dan yg lain2 je la berjalan sakan..SA dah start kerja raya ke 4 so mmg tak rasa la beraya sakan..apapun tanggungjawab perlu diutamakan..Ye tak?

Seronok tengok korang beraya sakan dalam entry blog..jeles....


15 comments:

  1. samalah kita, raya ke4 dah keje.tak sempat balik kampung pun

    ReplyDelete
  2. bestnyaa lepak ramai2 bakar bakar ni.. lama dah x buat. kena ada family members ramai2 baru meriah hehe..

    ReplyDelete
  3. bestnya BBQ..hum!! mengharum hingga ke sini hehehe

    ReplyDelete
  4. Terliur tgk menu BBQ Tu yummy yummy

    ReplyDelete
  5. HAPPY BELATED BESDAY SA..SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR DAN DIBERI KESIHATAN YANG BAIK..:)

    ReplyDelete
  6. Dah lama tak BBQ. Enjoy la kak SA menu BBQ sambut bestday ;)

    ReplyDelete
  7. comelnya Qhaira tu tu.. mana tak geramnya

    ReplyDelete
  8. best BBQ, saya pun biasa-bisa jer sambutan raya tahun ni..

    ReplyDelete
  9. Mantappp ... Seronok berkumpul ramai2 nih...

    ReplyDelete
  10. kak SA !!! asal nampak macam kakak dengan si kakak tu ? adoi.. tergugat nih.. hee~

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah