Wednesday, July 26, 2017

Ke Central Market Dengan MRT

Hi korang,

2 minggu lepas SA dan 3 orang kawan opis ke Central Market cari barang untuk event minggu ni...so  we decided guna MRT je since ada yang belum naik MRT lagi..so kami gerak awal memandangkan bosses semua takde...kami naik MRT dari Station Muzium Negara ke Station Pasar Seni. Satu stesen jer dan sampai jer station Pasar Seni terus jalan kaki ke CM. Takde la jauh sangat cuma cuaca panas masa tu...CM pun ramai orang..especially pelancong...SA okey jer pi sini sebab dah biasa..kalau nak cari cenderahati atau pi tempah barang such as oil painting memang cari kat sini...banyak pilihan dan harga pun murah...pelancong suka pi sini sebab banyak souvenir yang menarik...

Jom SA bawak korang jenjalan kat CM....tengok apa yang menarik....


Ramai orang kan...

Pintu masuk CM a.k.a Pasar Seni


Cantik plak topi- topi ni..ramai pelancong beli...murah la kot..takde plak belek harga


Kedai jual souvenir yang boleh engraving...boleh engrave nama korang pada souvenir tu jugak..


Lama tak tengok souvenir macam ni...zaman 90an dulu femes la ni....


custom mug...baru tau bleh buat macam ni...biasa dulu ada tulisan2 je..wah..dah semakin maju rasa macam ketinggalan plak SA ni


Kedai yang jual backpack untuk teenagers...cantik dan comel2


ini kalau kakak dania nampak sure meroyan nak ni...


kedai souvenir Arabian....


Lampu hiasan...cantik kan?


Souvenir...


Miniature


Souvenir kecik2 macam keychain dan fridge magnet...

Kat bahagian belakang Pasar Seni ni ada ditempatkan hub untuk pelukis2 berkarya dan menjual hasil lukisan mereka...kagum dengan bakat pelukis ni semua...sangat2 menarik semua lukisan dari potret sampailah ke pemandangan dan kartun...subhanallah...kagum sebab semua lukisan tu sangat2 serupa dengan gambar asal


Bertuah adik ni dianugerahkan bakat seni


Brader ni jugak...melukisan dengan menggunakan marker pen tapi lebih kepada karikatur...


Menarik kan semua lukisan tu?SA memang sukakan lukisan..satu hari nanti bila anak- anak dah besar SA nak beli salah satu lukisan dan nak letak kat living hall.Sekarang anak- anak kecil lagi so tak leh nak letak apa2 yang berkaca kat rumah...anak- anak maksud SA anak- anak buah SA...Selama 2 jam lebih kat CM macam- macam yang SA nampak dan berkenan di hati..kalau ikut hati memang nak beli jer tapi cepat2 sedar diri..huhu...

Sementara tunggu barang yang kami tempah siap..kami berempat makan di food court CM...wah...food court pun dah makin maju..nampak sangat bersih dan teratur...ramai jugak yang makan kat situ..knowing SA yang kurang gemar makan kat food court terus rasa confident...SA makan Bakso Gabung...uik..apa tu? okey nanti SA citer next entry ye....Gambar banyak sangat so kena pecah dua entry ni...before this SA dah pernah buat entry pasal CM ni...tapi dah blogger kan...mana pergi semua nak jadikan entry...so..bertabahlah korang...kadang ada je tempat yang sama SA update...

Jumpa lagi next entry ye...

13 comments:

  1. Nieyl singgah sini...
    nieyl pun teringin gak ni nak naik MRT...

    ReplyDelete
  2. lama tk singgah CM..dlu2 time study slalu gk la..sbb suka tempah mcm2 cenderahati kt CM..skarang tgh viral kedai dkt area CM yg jual pinggang mangkuk cantik2..ingtkn SA pegi situ

    ReplyDelete
  3. CM masih tetap macam dulu dengan kedai-kedai cenderahati dan lukisan potrait...

    ReplyDelete
  4. sy klu g kl mesti menginap kt hotel budget kat area CM ni.. balik kerja blh pusing2 dlm tu dlu..:)

    ReplyDelete
  5. lamanya Mia tak pergi CM... tentu banyak dah berubah...

    ReplyDelete
  6. Dulu masa tahun 90an CM antara tempat melepak lepas balik kerja dengan kawan-kawan.. cantik la lampu hiasan tu.. suka pulak.. :)

    ReplyDelete
  7. dana lama tak lama baru dlm 2 ke 3 thn tak pg ke CM, penah pg situ sbb nk cari tudung ariani dulu hehehhe... tp skrg semua bli online je... pg CM mmg rambang mata, semua nmpak cantik nmpak nk beli... foodcourt dia pun bersih n kemas... makanan pun booleh tahan sedap n harga berpatutan,

    last time dtg sana amik bakso, mmg sedap dhla bakso dia besar penumbuk

    ReplyDelete
  8. Dulu zaman sblm kawen,port suka lepak dgn member kat sini..Ada jugak pi CM skrg..mmg dh canggih n nampak up to date dari dulu...

    ReplyDelete
  9. Lamanya tak singgah CM. Terubat rindu tengok kak SA share gambar

    ReplyDelete
  10. lama gila tak pegi CM!!
    nak kena pegi lah nanti bila-bila bawak yaya

    ReplyDelete
  11. skrg ni mmg kerajaan tgh enhance CM, kawasan sekitar utk pelancong...sbb dah ada maju lagi MRT kan...hihihi

    ReplyDelete
  12. Entah bila la sy nk measa naik mrt kak..sejak drive je

    ReplyDelete
  13. Menggamit nostalgia betul bila tengok entry sis nie.. Lamanya tak gi CM nie.. Sha suka pergi sini sebab ada kedai buku.. tak tahulah ada lagi ke tak..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah