Wednesday, July 26, 2017

Bakso Gabung Food Court Central Market

Hi korang,
Sambungan dari entry sebelum ni...haih ingat banyak lagi gambar..tengok semula ini je la yang ada..hahaha..takpe la at least ada 2 entry dah pasal ni kan...so bercerita tentang lunch kami berempat masa tu...kami pilih makan kat dalam food court CM tu jugak sebab malas dah nak cari tempat makan yang lain.Perut pun dah lapar masa tu kan...kenapa sebelum ni Sa cakap SA kureng makan kat food court...sebabnya SA pernah sakit perut makan makanan kat food court beberapa tahun dulu..sakit perut sampai seminggu. So memang nasib SA la masa tu kan..maybe sebab tak bersih kot..sejak dari tu kalau ada yang ajak SA makan kat food court memang SA tolak..food court NuSentral pun SA dah x pergi dah...sebab pernah gak sakit perut makan Yong Tau Foo Soup...hehehe...orang dah tua ni perut memang masalah....


Ni la rupanya Bakso Gabung..tak tau la kenapa nama dia macam tu maybe sebab bebola daging tu di gabungkan dengan bebola daging paling besar tu kot..maybe...pas tu SA letak cili dan udang kering banyak skit...rasa? superb..sedap..no wonder ramai makan kat gerai yang ni...soup sedap..semua sedap cukup rasa...okeh nanti boleh repeat lagi makan noodles lain plak...korang kalau nak pergi sini bleh naik dari tangga hujung sekali sebelah belakang...korang akan jumpa gerai ni yang pertama kat food court CM tu..gerai Aneka soup atau Noodle Soup kot...lupa plak....


Masa ni kat luar CM nak balik dah...kat tepi tu ada kedai aiskrim potong dan ais krim durian...sennag citer dia jual product berasaskan durian la...SA pilih ais krim potong..lama tak makan aiskrim potong..sambil tunggu yang lain lepak kat papan tanda tu sebab redup skit...sekali kawan SA ada amik gambar...dia whatsaap...hehehe...lawa plak signboard tu kan...


Acah- acah je ni....


Satu lagi...


okeh train dah sampai...


Tak ramai masa ni....

maggi goreng...

Dah kenapa ada gambar maggi goreng plak...memandangkan tengahari makan Bakso Gabung je...petang tu lapar...lapar yang tak hengat...memang la lapar semula kan...makan apa jer..setakat Bakso tu celh gigi jer...order maggi goreng terus..hahaha...

So..dapat ke benda yang di tempah tu?

Of course la dapat...lepas event hari ni kang SA bagi tau apa bendanya ye...hehehe...hai ni ada event Birthday Bash June & July...eh...sambuan birthday SA jugak laaaaa.....nanti SA update ye...

11 comments:

  1. Haha..celah gigi je yeak bakso gabung tu..sep sikit..kita geng..cun ar gambor SA dpn sign board CM tu..

    ReplyDelete
  2. menggoda bakso tuh... megi grg tu pun bt org lapo je

    ReplyDelete
  3. Jalan-jalan cari makan la ne.

    ReplyDelete
  4. Ala petang2 tengok bakso kepingin pulak ni...haahaha

    ReplyDelete
  5. bakso vs meggi...sori bakso menang...sedapnya laaaahai

    ReplyDelete
  6. Jarang jumpa bakso sedap, last makan sedap kat uitm Shah Alam dulu, tu pun sbb abg tu mmg org indonesia... Haha.

    ReplyDelete
  7. Feveret tuh bakso..bru mgu lpas mkn

    ReplyDelete
  8. dapnyeee bakso.. kat area rumah CT ni semua bakso rasa tak sedap hahaha.. tataula kat mana nak cari bakso sedap tak jumpa..

    ReplyDelete
  9. Tak pernah lagi cuba makan bakso..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah