Tuesday, July 18, 2017

Pot Luck Suka - Suka Level 11

Hi korang..

Semalam SA dan kawan- kawan kat opis buat pot luck, kami buat pot luck sarapan pagi. So SA merendang ayam pencen petang Ahad. Memang niat nak bawak rendang sebab ramai yang tak rasa rendang yang SA buat 2 minggu lepas.Itupun masih ada yang tak rasa jugak..diorang puasa dan terlupa program pot luck tu..tak dapat la SA nak tolong sebab tak tau la bila nak buat lagi...maybe kalau ada yang order baru bleh buat kot...insyaallah minggu ni nak bukak order sambal paru untuk kawan- kawan opis..tengok la dapat sambutan ke x...

Bercerita tentang pot luck...tak ramai yang bawak makanan..tapi boleh la dapat merasa sorang sikit...SA bawak 2 jenis lauk, Rendang ayam pencen dan sambal paru...jom tengok gambar jom....


Sambal paru


Rendang Ayam Pencen campur Daun Puding


Nasi Impit


Ketupat Palas


Serunding


Puding Triffle...


Putu Mayam


Kelapa parut dan gula merah untuk makan putu mayam


Sayur Lodeh


Brownies

Alhamdulillah....

Semua berjalan lancar...tak sampai pukul 10am Rendang ngan Sambal Paru habis licin..mana yang sempat rasa tu sempat la..sebab ada yang tgh discussion dan meeting pagi tu...opis SA ni memang selalu buat makan-makan..mana masing2 tak bulat...lepas sorang- sorang buat makan- makan...SA suka jer sebab merapatkan silaturrahim kan...lepas ni ada lagi makan- makan sebab birthday June & July plak....haih...makan jer la.....

35 comments:

  1. sama la kt opis kami pn slalu gk ada mkn2...fav paru tu...dessert tu yummm

    ReplyDelete
  2. sedapnya nampak.. kat opis ni tak buat apa-apa lagi huhuh

    ReplyDelete
  3. Omg!!!putu mayam my feveretttt

    ReplyDelete
  4. Wah syoknya rajin kak SA masak

    ReplyDelete
  5. Tergamak SA...memang tergamak...tergamak bagi idea kat PC menu...hureyyyy..semua sedap2 ni..memang patut pun sebelum jam 10 dah selesai..mana boleh tahan nak tengok je..menyeksakan tekak dan perut kalau tengok je..baik ngap...ngap...ngap..memang TERBAIK..

    ReplyDelete
  6. Tahun ini, xdapat pun nak merasa ketupat daun palas... Ada terjumpa, cuma terlupa nak makan hahahah

    ReplyDelete
  7. Pot luck party paling syok! Nampak sedap nya!

    ReplyDelete
  8. Ya Allah. Terliur saya tengok putu mayam tuh. Sedapnya makan dengan gula melaka dan kelapa. Yummeh! Putu mayam macam nI pemes di perak. Kalau kelantan, putu mayam makan dengan kuah (gula melaka dan santan).

    ReplyDelete
  9. Samballlll paruuuu....sedapnyer....saya suka tu

    ReplyDelete
  10. Semuanya sedap-sedap. Paru tu is my feveret. Ayam pencen sedap tapi agak liat yang tak tahan tu ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ni daging ayamnya lembut sebab SA rebus ngan iar kelapa..

      Delete
  11. Lazatnya sambal paru tu - dah sebulan tak makan sepanjang puasa hehe

    ReplyDelete
  12. akak ni mmg blh bukak kedai mkn la.... simple tp nampak mengiurkan samal paru tuh ngn rendang tuh...

    walaupun tk bnyak yg bwk tp nmpak sedap2 menu yg lain jgk

    ReplyDelete
  13. haih...lama xmkn sambal paru nii...nyam3..

    ReplyDelete
  14. Sedapnya adoyaiii... putu mayam itu rare..

    ReplyDelete
  15. Sedapnye semua menu-menu tu, ni yang rasa nak masuk dapur terus hahaha. ketupat palas tu tak rasa lagi raya ni, sebab raya di kampung takde ketupat palas, kalau kampung cik abang baru ada :(

    ReplyDelete
  16. adoii.trliurrr tengok puding triffle tuuu

    ReplyDelete
  17. wah... nanti kena rasa juga air tangan akak boleh? eh. haha... tapi seronok ada potluck macam ni. memang boleh merapatkan silaturrahim sambil tukar2 resipi. hihi

    ReplyDelete
  18. puding triffle tu nampak sedap la.. :D

    ReplyDelete
  19. paling kecur tang paru dgn putu mayam..nyum3 hehehe

    ReplyDelete
  20. Kak suria, puding triffle tu letak buah rambutan ke? Rare habis tengok

    ReplyDelete
  21. Bestnya makan ramai2.. Ofis SA level 11 ya?

    ReplyDelete
  22. Sedapnya sambal paru. Lama tak makan...

    ReplyDelete
  23. Part paling best makan!hahahahaha..

    ReplyDelete
  24. Bestnya ada potluck. Putu mayam tu lama nya tak makan! Kat mana entah nak cari sekarang, susah nak jumpa haha

    ReplyDelete
  25. Meriaaaah! Macam macam makanan ada :)

    ReplyDelete
  26. Seronok betul buat potluck macam ni. Macam macam makanan adaa :)

    ReplyDelete
  27. sedapnye kak..sok opis kite plak buat potluck..penutup raya katanye...:)

    ReplyDelete
  28. rindu rendang ayam daun puding tu. bukan selalu dapat makan =__='

    ReplyDelete
  29. adoi !! lapar terus tengok entir ni.. hee~ giveup diet rasanya !!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah