Monday, March 19, 2018

Makan Western Dulang Murah Di Gadong Steakhouse Labu

Hi korang...
Ramai yang ingat SA ni jenis makan kat tempat mahal-mahal dan high class je..takde nya ye..SA akan makan kat sesuatu tempat tu kalau makanan nya sedap, service bagus dan harga adalah mampu milik. Buat apa makan kat tempat yang high class kalau terlalu mahal dan service tak bagus serta kurang sedap?Memandangkan SA selalu makan di  restoran-restoran mahal untuk sesuatu hidangan bagi satu kepuasan maka ramai buat kesimpulan SA hanya makan kat tempat mahal..salah tu..kalau ada special occasion macam birthday ke.. anniversary ke..so SA mmg pilih tempat yang istimewa dan tak salah kalau makanan tu mahal sikit kan..

Sabtu lepas SA berpeluang makan kat Gadong Steakhouse yang menawarkan set Western Dulang. Set Western ni ikut kapasiti yang datang makan..ada set untuk 2 orang, 4 orang dan macam- macam set ada la..yang SA pilih adalah Set E RM79.90 untuk 6 orang makan...mula- mula ingat tak cukup tapi adik SA yang kebetulan memang pernah makan kat sini cakap..cukup je untuk kami malah sure berlebih dan sure kena tapau plak nanti kan..sebenarnya ikut style SA kalau nak pergi mana -mana makan seeloknya  dengan perut kosong kita pergi. Sebab apa? sebab tak perlu nak bungkus dah..makan sampai habis..leceh la nak bungkus- bungkus ni...haaa..itu style SA..memang sabtu tu SA dan Dania tak makan tengahari sebab memang dh set dah nak makan kat Gadong Steakhouse ni.


Signboard..


Si kembar ni paling teruja..


SA, Ibu sikembar Lisa dan adik si kembar Aidan


Susah betul nak amik gambar ngan Aidan ni


Deco bahagian dalam memaparkan gambar- gambar pelanggan dari instagram dan facebook Gadong Steak House


Aidan!!!


Gambar si manis anak dara SA ni memang menimbun dalam hp SA


Bersempena cui sekolah Gadong Steakhouse buat promosi air percuma 1 jug untuk mana- mana Set Western Dulang.. Air Ice Lemon Tea aje tau..sirap tu add on sebab si kembar x minum Ice Lemon Tea


Set ni didatangkan dengan nasi goreng cina 2 mangkuk...jenuh mengabihkan


Tadaaaa....semua ada...Lamb, beef, fish fillet, Sosej, telur mata, meatball, garlic bread, mushroom soup dan terpaling best Black pepper Sauce dia...memang mantop 


Yeay..kami semua tak sabar nak makan....


Haaaa...macam ni la behave time makan..nanti boleh ikut mama lagi...


Tengok Aidan tu...ada citer kelakar..ayahnya leka suap Aidan..tak sedar jari ada kuah black pepper sauce..menjerit la Aidan kepedasan...jadi drama kejap kat situ...


Si kembar macam biasa...memang suka la bab suruh bergambar..


Ececece...bleh jadi model Gadong Steakhouse tak?


Hasil selepas makan...maksudnya?Maksudnya sedap la.....memang boleh repeat lagi...


SA dan anak- anak...


Dengan si kembar...pandai bodek ni


SA dan kakak Dania...


Untuk Gadong Steakhouse ni SA bagi 3.5/5 Bintang...sangat- sangat recommend. Semua orang dah boleh makan Western dah kan..tak perlu nak tunggu bonus tahunan baru pi makan best..memang sangat- sangat murah. SA nanti nak bawak mak abah dan adik- adik lain makan kat sini plak...support business orang kita..selain Western dulang..diorang pun ada ala carte juga...

Untuk sessi makan- makan testing2 ni SA hanya belanjakan RM100 nett...murah kan?

Maklumat lanjut :



Alamat : No 11 Jln Gadong Jaya 3 Taman Gadong Jaya 
Labu 71900

Selamat mencuba.....


29 comments:

  1. Wahhh... menarik... Pernah mkn western dulang ni mase kat Johor dulu

    ReplyDelete
  2. Janji sedap dan puas hati ditekak kita. Mahal sikitpun takpelah.. makan dengan family kan.. ;)

    ReplyDelete
  3. perkkkkh mkn beramai2 mmg mabeles.... tgk udahla bsr berbaloi2 isinya

    ReplyDelete
  4. Such a good deal, that's a really big platter and it feeds the entire family. Looks really good, if I ever popby Labu I'll try this out.

    ReplyDelete
  5. murah la RM100 je...tgok makanan dalam dulang tu best pulak..lagi happening makan dengan famili camtu kan...ehem mmg manis la anak SA..dah macam kakak dengan adik pula bila gmbr berdua camtu..

    ReplyDelete
  6. tak juga mahal sangat tu..

    lagi pun makan ramai ramai

    ReplyDelete
  7. Interesting to see so many variety of western food in a plate. The food looks delicious and the price of RM100 for so many peoples to eat, indeed cheap.

    ReplyDelete
  8. pergh besar betul dulang tu. siapa peminat kambing korang sama dengan Del

    ReplyDelete
  9. Satu dulang bermacam menu western kak...menyelerakan nampak. Marsha kalau makan bertiga ni belum tentu habis.

    ReplyDelete
  10. Ok sgt tu portion & harga.
    Aida nak beranak pon kalu gi amik portion 6 org ni.
    Anak-anak kuat makan western, SA.
    Berkenan la dgn hidangan dulang tu. Terbaiklah.

    ReplyDelete
  11. Kenapa 3.5 kak?

    Nampak sedap la set tu. Dahla saya ni penggemar masakan barat. Memang menetes airliur la tengok ni.

    Harga pun macam dah ok. Tapi sayang jauh la pulak dari rumah ni hah. Nak kena pergi ke Labu la nak makan macam ni nampaknya

    ReplyDelete
  12. sebenarnya dah lama teringin nak makan besar mcm ni. tapi belum ada peluang je

    ReplyDelete
  13. Adoi kak..sedapnya nampak kak...lama x mkn western food...mkn dalam dulang best sebab berebut2 tu la..lagi 1 kan...mcm akrab lagi bila makan dlm dulang ni

    ReplyDelete
  14. pernah makan western dlm dulang dekat bangi tp tak sedap.. huwaaa.. ni nampak mcm sedap tp awat 3.5 jer kak

    ReplyDelete
  15. menarik hidangannya.
    macam nasi ambeng kat JDT ni.

    ReplyDelete
  16. Amboi makan lagi dia kali ni tengok makanan dalam dulang tu bestnya rasa macam nak pergi tapi jauh lak. Maha rasa boleh habis satu dulang tu kalau Maha makan sorang hehehehe...

    ReplyDelete
  17. Oklah harga tu untuk 6 orang makan. Pernah makan kat kedai 2 orang makan RM60, makanannya biasa je. Huhu. Platter tu best. Menarik. Suka makan macam ni. Akak jomlah kita pegi makan2.

    ReplyDelete
  18. Kalau makanan tu mahal pun tapi sedap dan berbaloi tak salah kan kita mencuba. Hehhe tengok wrstern kat sini terliur dah.

    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  19. Wow, you having a big feast. The portion is super big and the food look yum.. Yum.. The place also suitable for classic photo. Want to go and try it.

    ReplyDelete
  20. Seronoknya dapat makan steak. Tapi harga tu takde mahal sangat. Ok lah rm80 makan reramai mcm tu kan. Steak tu nampak sedap. kenyang ke tu mcm dapat portion sikit je aorang

    ReplyDelete
  21. Nampak sedap kak. Bleh la cuba nanti. Ruby suka pi kedai yang air tu bleh order satu jug. Sebab kuat minum air. Hahahhaa

    ReplyDelete
  22. Oh my... The portion is really huge of is that for two person or four??? Omg... You make me so hungry wei....

    ReplyDelete
  23. Wow..kalau 1 dulang tu banyak tu, memang berbaloi la dengan harga..tambahan pula SEDAP..makan lak beramai-ramai..

    ReplyDelete
  24. boleh tahan banyak juga ye satu dulang tu. berbaloi sangat dengan harganya. kalau dah makan sampai licin tu sedap la tu. Ingatkan kedainya area KL rupanya dekat Labu. takpela turun NOGORI nanti bolehlah try makan kat sini

    ReplyDelete
  25. Murah kak..steak mkn reramai mcm ni..mknnya oun variety.

    ReplyDelete
  26. Habis sapu licin that dulang...a bit out of topic but some of my family members including me love to eat in those silver plates...it brings back so many memories..and when I saw your pic just now, i instantly remembered my late grandma...

    and rm100 for that big dulang...it's definitely worth it..

    ReplyDelete
  27. Berbaloi sangat harganya SA, ada macam-macam pulak tu dalam satu dulang. Kalau ke sana boleh lah Kak Sue singgah nanti..

    ReplyDelete
  28. Wah! it's my first time see this kind of dulang western food. The portion is memang suitable for sharing with family and it comes with fried rice too.

    ReplyDelete
  29. Ooo dekat Gadong dekat jela dengan rumah.boleh cuba makan dekat sini. Nampak sedap pulak kak SA.mushtoom soup tuh favourite anak anak saya

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah