Friday, March 23, 2018

Hasil Jejari Keras SA Di Watercolor Workshop By Black Milk Project

Hi korang...

Ingat lagi tak SA dan ahli- ahli The Butterfly Project join event Escape By Traveloka tahun lepas...haaa..meriah event tu dan SA nak share ngan korang salah satu aktiviti yang SA suka dan dah lama tinggalkan..Bakat yang ada dulu masa zaman sekolah dan remaja dah tak di praktikkan..SA sememangnya cintakan seni lukis..orang yang suka lukisan atau seni lukis ni berjiwa penyayang dan romantik..kata orang..bukan kata SA ye..hahaha...takde maknanya SA ni romantik..

Black Milk Project adalah sebuah perusahaan kreatif yang memberikan pelbagai perkhidmatan antaranya untuk majlis-majlis keraian, personalized tee shirts dan baju baby yang comel, art workshop dan sebagainya..macam dalam gambar kat bawah ni..semua tu hasil kerja tangan dari Black Milk Project..cantik kan? Mula- mula SA pegang brush agak kekok sebab dah berpuluh tahun tak praktik. Tapi slowly tune balik dan alhamdulillah dapat semula momentum...bila melukis ni kan..kita berada dalam dunia kita sendiri...sebab tu pelukis sememangnya melukis dari hati....


Lukisan floral hoop yang disediakan oleh Black Milk Project


Cantik kan hasil seni mereka?


Dah lupa la nama cikgu ni...tp dia buat lukisan cepat betul..







teknik warna, berus dan air adalah peranan yang paling penting


buruk hasil yang SA buat blendkan warna






Cantik tak?

itu lukisan SA...agak kekok mula- mula buat..ambil masa 3 jam untuk hasilkan lukisan macam ni...penggunaan watercolor memang dititik beratkan untuk lukisan macam ni...teknik perlu betul dam blendkan warna..mula- mula buat memang agak stress sebab dah lama tinggalkan bidang ni..jari- jari jadi keras bila pegang brush..ada beberapa jenis brush yang digunakan ada yang tebal dan ada yang halus...alhamdulillah menjadi akhirnya....itu lah akhirnya hasil dari jejari keras SA..kena praktik selalu la kalau nak serius mulakan semula kan...dulu masa sekolah lukisan memang matapelajaran cari makan SA..hahaha...dah lama tinggal hasil ntah hape- hape...Bakat SA skarang diwarisi oleh Dania...bab- bab seni lukis dan seni rekaan kreatif ni memang dia suka....

28 comments:

  1. Sally ni mmg tangan kayu kak..hahaha...tapi ok la tu...cantik je jadinyaaa :D

    ReplyDelete
  2. peh kak, cantik sangat tu! sha lukis awan pun takcantik dah haha kalau lukis yg mcm ni lagilah buruk

    ReplyDelete
  3. cantik !! nurul suka jenis2 lukisan yang macam ni.. tapi tu la.. mmg takut nak guna air tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. Teringin nak join kelas mcm ni tau SA. SA makeover blog ke? Ke saya yang x perasan sebelum ni

    ReplyDelete
  5. Eh cantiklah lah kak SA !! Walaupon kata kekok n xbiasa buat, tapi menjadi tau. Xnampak mcm x reti buat pon

    ReplyDelete
  6. Keras keras pun menjadi lawaaa jugak tu kak SA, kira berseni jugaklah tu. Heheh.

    ReplyDelete
  7. Dah lama tak pegang berus kaler air ni..dulu minat gak seni.. orang kalau tangan berseni..conteng pun dah cantik...hehehe..tapi lawa juga seni dari SA

    ReplyDelete
  8. Cantik juga hasil lukisan SA tu. Dulu masa SPM ambik subjek lukisan juga tapi lukisan tak la cantik mana. Hehe.....nak blend warna pun kena ada teknik juga so that cantik je warna yang digunakan tu.....bab tu memang tak berapa reti....

    ReplyDelete
  9. Menarik sesi mcm ni.. klu saya mmg tangan tak berapa kreatif nak buat mcm SA tu. Cantik la tu bagi yg jarang2 buat.. nampak juga hasil kreativiti yg ada nilai. Tahniah atas lukisan yg cantik dan kreatif :)

    ReplyDelete
  10. wah cantiknya, open class ke invitation je ni?
    best ni, aklau ada lain kali nak join.. hehe

    ReplyDelete
  11. I'll love to join classes like that but I'm afraid I do not have the talent hahaha, will try this out someday. Looks like fun!

    ReplyDelete
  12. Walaupun jejari keras syill nama.cantik kak SA.saya nih mau ke laut kalau buat

    ReplyDelete
  13. cantik juga la SA..idok la keras tgn tu....kita jenis tk brp lembut juga tgn hehe

    ReplyDelete
  14. bestnya. ayu suka join kelas macam ni.. untung tau belajar sesuatu yang berkait dengan seni ni hehe

    ReplyDelete
  15. cantik sngt.. busyra dh lama nak belajar melukis mcm ni.. satu pngalaman menarik akak.. <3

    ReplyDelete
  16. Cantik la kak..nmpk sgt exclusive..ni klunbuat besar and frame kan mesti org igat beli mahal ni..crative la akak sye ni bab mewarna mmg fail hahhaha

    ReplyDelete
  17. Cantiklah SA, rindu pula nak pergi kelas ni lagi sekali, masa awai awai dia punya pembantu tu nampak macam garang, takut tau, dia perati je seni kita selagi tak lembut tak pastel lite lite warna tu sekali tu dia tegur minta tambah air, lama lama selama 10-20 minit lembut lah tangan Alhamdulillah cantik seni semua orang lepas dah belajar dengan milk project ni

    ReplyDelete
  18. Cantiklah macam tu SA.. Rose suka tengok orang berseni ni.. nampak mudah je lukis/warnakan.. tapi Rose kurang sikit bab melukis.. warna tu ok sikit. Hihi

    ReplyDelete
  19. Lawa lah kak. Kira berseni jugak tu kak. Kalau aina kalu, xtaw lah jadi apa. Tangan keras kejong, haha.

    ReplyDelete
  20. ada senilah lukisan kak SA.. cantik sgt

    ReplyDelete
  21. Kak Sue pun minat melukis dan mewarna, tapi lama dah tinggal. Sekarang nie yang ada bakat melukis dan seni Abang, anak no dua Kak Sue tapi bab mewarna semua anak memang minat..

    ReplyDelete
  22. cantiknyaaa
    kreatif betul
    airah banyak juga tengok art yg guna watercolor ni semua cantik dan kreatif kalau airah cuba tu confirm buruk

    ReplyDelete
  23. Cantiknya...tenang je tengokk...😍😍😍

    ReplyDelete
  24. jeles sangat dgn org yang pandai melukis. macam mana tah diorng boleh create benda2 cantik mcm tu

    ReplyDelete
  25. Amazing drawing . That time I go for different workshop As I don't have skill in drawing. I think Mine will become ugly. Haha

    ReplyDelete
  26. Cantiklah kak SA. ok lah 3 jam kalau miza mau sehari buat hehe

    ReplyDelete
  27. Best juga sekali sekala try art and craft class kan, dah lama i tak lukis not sure I still got the skills or not.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah