Thursday, March 22, 2018

Menu Ahad Dari Dapur Suria Amanda

Hi korang...

Menu weekend SA as usual..memang sengaja buat korang terliur...hehehe...takde la..SA macam biasa la akan selitkan menu- menu SA masak time weekend untuk rujukan korang mak- mak yang blur tak tau nak masak apa..kalau xde resepi pun korang bleh je dapat idea nak masak apa macam biasa kan..so korang boleh la masak base on idea menu SA ni..cara masak tu terpulang pada korang la kan..lain orang lain cara masaknya...SA memang jenis derhaka pada masakan selalu..tak pernah tak derhaka..main campak- campak je..malas nak masak kalau resepi complicated.


Dada Ayam goreng kunyit ( resepi dah share)


Kari Ayam


Ikan pari tuka goreng garing


Kailan Ikan Masin


Sambal Sardine fav Dania

Masa korang baca entry SA ni...SA sedang bercuti 3 hari..start Rabu sampai la Jumaat. Cuti sekolah kan..SA bawak Dania naik Genting. Dia tak pernah naik genting lagi so SA bawak la..buat masa ni mana tempat- tempat yang senang je SA bawak dia..SA malas nak bawak kereta naik genting..memang susah nanti sebab keadaan jalan ke sana kan..SA suka yang mudah je..naik bas, naik cable car..pas tu turun balik naik Cable Car and then naik bas semula ke KL Sentral..senang kan...tak yah pening fikir bab parking kan...SA dah sediakan untuk korang beberapa entry sampai Jumaat...jangan rindu SA ye...

23 comments:

  1. Waa banyaknya lauk SA.. rajin nau memasak.. terbaik SA

    ReplyDelete
  2. sedapnya kailan tu. Miza pun malas piki bab parking

    ReplyDelete
  3. sardine dengan kalian ikan masih. aduh aduh. tu buat menambah Nasik. takde sedar dah 2,3 pinggan. hehehe

    ReplyDelete
  4. Amboi...sedapnya lauk-pauk Kak SA ni.. Yeah... semestinya LeYa juga kerap derhaka pada masakan.. Sebab suka jugak main campak-campak sesedap rasa..hehehe..

    ReplyDelete
  5. Kaghiiii dengan sardin tu sangat mengancam weiii

    ReplyDelete
  6. banyak betul di masaknyer ek hehehee

    ReplyDelete
  7. I had gone through your site it provides very useful information for more details visit

    Madurai carpentors

    ReplyDelete
  8. Tak pernah tak sedap SA punya masakan tau. Selamat bercuti SA..

    ReplyDelete
  9. Sedapnyaaa kari ayam tu kak SA :)

    ReplyDelete
  10. Sedapnyaaa kari ayam tu kak SA :)

    ReplyDelete
  11. Sedapnyaa kari ayam tu kak SA :)

    ReplyDelete
  12. Sedapnya kak Sa masak. Kinah suka sardin tu kak. Macam mak kinah masak hihi...

    ReplyDelete
  13. banyaknye menu..yummy...yummy....

    ReplyDelete
  14. akak nya menu, tak penah tak menggoda....

    klu skrg ni bercuti ke genting ngn keta mesti sana sini jem.... mmg lbh mudah naik pengangkutan awam apa yg ada

    ReplyDelete
  15. sedap ni kalau makan dengan nasi panas

    ReplyDelete
  16. semua masakan akak sedapppp.. terliur dah ni. makan dgn nasi panas2 pulak.. alahai.. hehe

    ReplyDelete
  17. ya allah lazatnya semua lauk tu

    ReplyDelete
  18. Sambal sardin tuh yang legend tau

    ReplyDelete

  19. I had gone through your site it provides very useful information for more details visit

    Yaskawa Electric dealer in chennai


    ReplyDelete
  20. pandainya SA masak :) Suka betul ika tengok. mcm mcm resepi ada dlm blog SA ni

    ReplyDelete
  21. I had gone through your site it provides very useful information for more details visit

    runners massage in bangalore

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah