Monday, March 26, 2018

Simple Celebration Birthday Dida & Opick

Hi korang...

SA kembali bersiaran setelah lama bercuti...habiskan cuti tahun lepas sempena cuti sekolah dan lebih kepada family time..lemau badan masuk kerja semula...minggu lepas banyak perkara yang menggembirakan SA. Alhamdulillah ada rezeki skit bawak anak dara kesayangan pergi Genting Highlands main salji buatan dan ronda- ronda bonding time berdua..tapi cerita pasal tu nanti SA up kemudian ye...ada banyak lagi cerita personal nak up antaranya sambutan birthday anak buah kesayangan Dida dan Opick (read:Taufiq)
Majlis memang tak plan dari awal..cuma menunaikan hajat Uwan diorang yang nak sambut birthday cucunya ni...Uwan sayang cucu sampai dia yang nak beli kek birthday diorang. Kek eskrem ko...tak nak kek lain katanya..so pergi la Mama dan Acu beli kek eskrem kat The Bakers Cottage. Sebelum tu pi Aeon Seremban 2 belikan Dida baju...bukan main suka diorang...especially Dida la..petang tu SA suruh dia tido dulu supaya malam nanti masa Uwan dan Atok balik boleh terus sambut birthday. Masa tu plak Atuk dan Uwan pi Hospital untuk cuci darah. Memang selang 2 hari Uwan akan ke Hospital Jelebu.

So apa Mama masak masa birthday Dida dan Opick? Haaaa...SA masak Nasi Impit, Rendang Ayam, Ayam Goreng Kentucky dan beli Sate skit.Mummy plak beli happy meal sorang satu...bukan main suka lagi la semua kan...siap ada mainan comel...jom kita tengok gambar...


Get ready nak potong kek..


Macam biasa kembar terlebih excited, birthday orang pun birthday dia..watak utama tiap kali nak potong kek


Amik gambar dulu..hey opick tu kenapa buat muka


Opick takut ngan belon rasanya


nasib baik mama pegang opick..kalau tak sure tersembam atas kek..


pose dulu..


cepat la...lama sangat posing ni


yeay...Dida dah 4 tahun


Bukan main lagi senyum


ni la kek diorang Choc Walnut Ice Cream Cake

Terima kasih Uwan yang sponsor kek..hajat uwan kan...seriously kek kat The Bakers Cottage ni sedap..tak pernah kecewa. Selalunya kalau nak makan kek ice cream memang beli kat sini..harga pun reasonable.

Happy belated birthday Dida & Opick. Mama love both of you ketat- ketat..mama love anak- anak mama yang lain jugak ketat- ketat....

25 comments:

  1. Happy Birthday Dida dan opik

    ReplyDelete
  2. Happy belated birthday dida dan opick.. Muacch cikit..

    ReplyDelete
  3. Happy Birthday....wahhh I ingatkan Opick penyanyi ketuhanan Indonesia tu. Comel both Dida + Opick. Bebudak ni suka la celebrate birthday macam ni...

    ReplyDelete
  4. seronok la derang dpt sambut hari jadi.. Happy Birthday cuties!

    ReplyDelete
  5. Kek tu boleh kongsi tak.? Sedapnya. Mesti best Dan tidak meriah bila kita buat majlis gini. Lebih seronok bila dapat hadiah.

    ReplyDelete
  6. Sedapnya kek besday dida opick..hapoy birthday to u..moga mbesar dgn cemerlang..

    ReplyDelete
  7. Happy brthday dida and opick... semoga menjadi anak yang solehah.. sedapnya nampak kek.. budak2 mmg suka kek dan happy meal..

    ReplyDelete
  8. Happy belated birthday buat Dida dan Opick. Wahh memang meriah sambut birthday ramai-ramai macam ni :)

    ReplyDelete
  9. Bestbtengok bila anak2 dapt berkumpul sama. Aptah lagi celebrate besday. Mmg anak2 ni akan over excited. Happy belated besday adik

    ReplyDelete
  10. Happy Birthday Dida dan Opick. Hehehe. Semoga happy, jadi anak yang solehah dan soleh. Comel anak-anak akak. :)

    ReplyDelete
  11. wahh... happy belated birthday, Dida dan Opick! Meriahnya sambutan! Mesti semua orang pun happy tu. hihi. Semoga membesar dengan baik dan sihat serta menjadi kebanggaan ibu bapa. :D

    ReplyDelete
  12. happy birthdayyy Dida & Opick! waa nampak sedap2 semuanya, and baru tau kat Bakers Cottage ada ice cream cake hahah! seriously sedap yea? tak pernah try lagi ice cream cake dia. Bolehlah try nanti hehee 😁

    ReplyDelete
  13. Walaupun simple tetap nampak meriah kak SA. Janji budak budak happy kan. Dida makin bambam tengok..geram je sy tgk

    ReplyDelete
  14. Happy bday dida & opick. Rasa bonding kuat spent time dengan famili. Bukan selalu ada momemt macam ni kan.

    ReplyDelete
  15. Alamak tetibe rasa mcm nak tempah kek bakers cottage nie. Nampak sedap pulak ! Anyway happy birthday dida dan opick ! Semoga terus diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki ya

    ReplyDelete
  16. Happy birthday dida dan opik semoga panjang umur dan belajar rajin2 supaya lebih berjaya dI masa hadapan. Dah lama x sambut birthday sendiri dengN keluarga.

    ReplyDelete
  17. comelnyaa happy birthday dida dan opick.semoga membesar dengan sihat

    ReplyDelete
  18. Happy birthday to you dida nad opick. Simple tapi meriah. Sedap pulak tengok kek tu ☺

    ReplyDelete
  19. Happy birthday Dida and opick. Unik nama diorg ni. Terliur plak tengok kek dari Bakers Cottage tu. Huda dari kecil parent selalu beli roti dan kek dari Bakers Cottage,sampai sekarang setiap kali pergi Bakers Cottage teringat zaman kanak-kanak

    ReplyDelete
  20. Happy birthday dida dan opick... Such a lovely birthday party..
    Semua orang pun banyak happy!~

    ReplyDelete
  21. Happy belated birthday to the two lovely kids...hope that you two will blessed endlessly with good health and good fortune.. <3

    ReplyDelete
  22. Happy Belated birthday Dida dan Opick.. seronok ya dapat kumpul ramai-ramai macam nie. Meriah..

    ReplyDelete
  23. Happy birthday dida dan opick! yang penting dapat celebrate with family and semua happy big or small it does not matter.

    ReplyDelete
  24. Selamat Hari Lahir Dida and Opick.
    Mesti meriah..comelnya Dida.. geramnya lahai..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah