Friday, March 9, 2018

Rindu Seorang Anak Yang Menyentuh Hati

Hi korang..

Aleesya Qhaira Wilda, anak buah kesayangan SA ni sangat- sangat drama la..ratu drama dia ni...apa dia buat mampu mencuit hati kecil sesiapa jer..tutur kata dia tak pernah menyakitkan hati sebaliknya matang macam dah dewasa sangat..ayat pun elor tersusun cuma pelat masih kedengaran..entah bila nak jelas pertuturan tu..umur masuk 4 tahun dah tahun ni...sekejap je masa berlalu...tapi dia masih cakap dia BABY lagi...haaaa..ye la baby la sangat...manja terlebih..walaupun manja Dida sangat berdikari...baru- baru ni Uwan/ nenek masuk ward kan..mommy dia amik turn jaga uwan sebelah malam dari Ahad minggu lepas sampai lah sekarang..sebelah malam mommy akan tinggalkan dia dengan daddy. Sudah beberapa malam dia tak tido dengan mommy, jumpa sebelah siang pun sekejap aje sebab mommy kerja..last week mommy hantar gambar ni...kesiannya dan hati SA terus tersentuh..memang drama betul la awak ni Dida..rindu mommy siap buat drama macam tu ha..dapat tengok sentuh gambar mommy pun dah ok dah pada dia...masa dapat gambar ni memang meleleh- leleh airmata SA..sebak betul


Rindu mommy 😢😢


Lepas tu nangis

Esoknya dapat plak gambar dia dah happy sebab dapat anak patung yang dia idam- idamkan...so malam- malam dah tak rindu mommy dah sebab dah ada anak patung buat teman..haih..kang bercakap dengan anak patung plak..satu hal plak karang kan...tapi takpe as long as boleh pujuk dia..anak patung ni dah lama dah dia minta..baru daddy dia belikan...


bam bam mama yang selalu buat orang geram


Alaaa..happy snagat la tu dengan muka cheeky dia


Baby nanges lapar..


Betapa eratnya kasih sayang seorang anak dan ibunya kan...


Dida ni memang manja sangat ngan mommy dia..kalau mommy takde sekejap takpe kalau dalam tempoh masa ang agak lama macam sekarang memang dia mudah tersentuh..rasanya mana- mana anak kecil pun macam tu kan..sebab tu ada perumpamaan..kasih ibu sampai ke syurga..kasih ibu tiada batasannya...

28 comments:

  1. Alahai..gemuknya pipi dia tu..

    ReplyDelete
  2. Sama nama ank sy.. aleesyah..hihi

    ReplyDelete
  3. Sama nama ank sy.. aleesyah..hihi

    ReplyDelete
  4. Alahai comelnya.. hati mana yang tak terusik, tengok dia pegang gambar mommy tu kan.
    Dah dapat anak patung, dah ok yer.. hihi. Budak-budak kan.. dapat anak patung tu boleh dia leka sekejap main. Tapi, nanti nak tidur mesti dia cari mommy kan..

    ReplyDelete
  5. Anak-anak ni kalau rindu, memang serious. Lelebih lama x jumpa ekk.
    Alahai Dida yg comel. Dpt doll terus happy.

    ReplyDelete
  6. Alaala.. Ciannya dia... Rindu sgt kat mommy ye.. Comel la dia ni... Budak2 ni mmg menarik perhatian... Sama mcm ank buah kita... Kdg2 ksian sgt dgn dorang... Kita yg blom ada ank pon paham perasaan ank berjauhan sementara dgn ibubapa.. Apatah lg yg mmg dah ada anak kan SA? InshaaAllah dia paham nanti...

    ReplyDelete
  7. The girl so cute and the doll looks like her. Chubby with long and beautiful hair.

    ReplyDelete
  8. geramnya tengok pipi dia, comel kemain. haah dulu sha pun pisah dengan mak tiap tiap hari nangis

    ReplyDelete
  9. Alangkan Rawlins yang besar panjang nie pun pernah tetiba sayu dan menangis terkenang pada parents yang jauh di mata, inikan Dida.
    Nak sambung nanges la.

    ReplyDelete
  10. Ruby ada terbaca bahawa masa kecil anak-anak ni la kita kena penuh kan masa dengan mereka. Sampai usia 12 tahun. Agar masa remaja mereka sentiasa Ingat kat kedua ibu bapa selain kawan-kawan. Ruby tak cuba lg. Cuma ruby rasa ada betulnya cara tu. Sebab ruby takda abah dr kecil dan ibu pula tunggal. Sentiasa sibuk mencari rezeki. Sebagai anak sulong, Ruby memahami. Tapi adik-adik mcm memberontak. Sebab masa mereka lahir dah lain keadaannya. Mak sibuk. Hurmm.

    ReplyDelete
  11. Sedih saya tengok gambar nih kak. Kesian Dida rindukan parent dia. Tapi tuhlah kan Mommy dia jaga Uwan. Harap Dida sabar.

    ReplyDelete
  12. Kemain lagi muka dia dapat mainan. comelnya buat rambut macam tu. tapi tu la kasih sayang anak dengan mak memang kuat

    ReplyDelete
  13. Comel ye dak Dida. Oklah pujuk dia macam tu. Nanti dah mengamuk susah pula dibuatnya. Bila situasi macam ni sape pun yang tak sebak kan? Dr apa yang Kak SA cakap, budak ni matang pertuturannya, jadi pasti bijak budak ni dan memahami. Sedih pulak sebab tak rapat sangat dengan famili. Huhu

    ReplyDelete
  14. alaaaaa sekejap je Dida, nanti uwan dida dah sihat mommy balik ye dida sabar tau tapi memang tak dinafikan kasih sayang anak pada ibu memang tak boleh putusssss... air dicincang takkan putus

    ReplyDelete
  15. 4thn sebaya dzal. Dzal pn pelt juga..tp petah 🤣

    ReplyDelete
  16. comelnya budak ni. dah besar nanti jadi anak solehah ye sayang..

    ReplyDelete
  17. Sama la kita, sian anak seminggu beberapa kali je dapat jumpa mak dia... tak kan nak tambah mak baru kan hahahah

    ReplyDelete
  18. Dalam usia macam ni memang mereka akan habis masa dengan ibu Maha sendiri pun dah besar ni rindu kat mak kadang-kadang malam sebelum tido kenang masa bersama ibu dan bapa rindu.. Alamak tiba rasa mata masuk habuk...

    ReplyDelete
  19. Naluri anak terhadap ibu anak mmg kuat. Apatah lg ibu yg menjaga dan membesar sejak bayi lagi. Mmg tersentuh bila berjauhan ... sedih pulak tgk huhu

    ReplyDelete
  20. Anak-anak irra, berjauhan dengan daddy sampai demam panas teruk.. adam dan anis sama je..tdo malam nak peluk daddy... Pernah juga la bila irra tinggal depa, irra tanya daddy dia..anak2 cari mommy tak? Anak2 tanya tanya mommy mana..haha seb baik tanya.. ingat depa sayang daddy je..haha

    ReplyDelete
  21. Awwww...such a precious child. Well at least there was something that could make her happy back again. *virtual hugs

    ReplyDelete
  22. Kesian dia rindu ibu bapanya. Saya rasa semua orang pun selalu rindu ibu bapa mereka terutama yang sudah meninggal dunia.

    ReplyDelete
  23. Comelnya dak Dida ni.. masih belum dapat jumpa dia lagi..

    ReplyDelete
  24. Alala... so comel and manja adik ini. Mesti mama dia sayang sangat sangat, all the best and baik baik ya tau.

    ReplyDelete
  25. Alolo... Comelnye Dida.. Hehe... Sungguh drama betul.. Tapi mestilah rindukan seorang belaian ibu..

    ReplyDelete
  26. comelnya dia..rasa macam nak cubit je pipi dia tu tau

    ReplyDelete
  27. Comelnye dida. Sian rindu mommy ye. Dida doakan uwan cpt sembuh ye.

    ReplyDelete
  28. oh my... this touch my heart so much.... when see her crying photo my heart can feel her so much... So sweet of her - Rach

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah