Thursday, March 29, 2018

Lunch Di Tony Romas Kawan Office Belanja

Hi korang...

Lama betul SA tak makan kat TR..seriously lama dah since last pergi last year rasanya...sekarang pun rasanya TR nyer harga makanan dah naik harga skit..tak macam dulu..hehehe..apapun just nak cerita semalam lunch SA di taja oleh kawan office. terima kasih tak terhingga..you know who you are..tahniah diatas promotion dan semoga murah rezeki dan boleh naik promotion lagi...amin...so bukan SA berdua aje dengan dia tapi kami sebenarnya berlima..cuma tak ambil gambar jer semalam..sampai ke sudah lupa nak bergambar padahal SA ambil gambar makanan macam biasa...di TR sekarang dah ada lunch set menu..so kami berlima sepakat pilih lunch set menu instead of ala carte. Jimat pun jimat dan semua ada..NY Steak tu pun tak mahal RM45 je sekali dengan side dishes.
jom la tengok gambar...


Fried Mushrooms yang sedap


Soup of the day - Chicken soup


New York Steak Medium Well


Bottomless Ice Lemon Tea

Lunch semalam kenyang sampai ke malam...

Kenapa tiap kali makan steak SA pilih medium well? SA jenis suka steak tu masih juicy dan lembut sedap kunyah. Kalu well done daging dia agak liat dan lenguh plak rahang nak mengunyah banyak kali..hahaha.....bleh plak macam tu kan...tapi kalau nak sedap korang amik je Wagyu beef...hahaha..pas tu menangis la nak banyakkan..wagyu antara daging yang mahal dan paling sedap dan lembut..TR nyer fried mushrooms tu SA suka..dia guna cendawan butang yang besar- besar dan sedap...nanti nak repeat dan order fried mushroom lagi la..

terima kasih yang tak terhingga buat kawan office yang belanja...

9 comments:

  1. cendawan grg dia tu mmg layan.... tak sah msk tony romas klu tak amik starter cendawan tuh

    ReplyDelete
  2. wah lazatnya kak.. terliur laa saya dah lama x makan tr

    ReplyDelete
  3. tak pernah lagi merasa makan kat kedai tu

    ReplyDelete
  4. hmm..pernah sekali jer suami ajak dating kat TR...sekali bayar dua ratus lebih utk 2 org makan...sekali sekala takpe...

    ReplyDelete
  5. Makan tak ajak oiiii....Geram pula kita baca entry nih..hahaha

    ReplyDelete
  6. Tak pernah sampai lagi dekat TR tu..
    Geram pulak tengok steak tu..

    ReplyDelete
  7. Sedapnya cendawan goreng tu kak.

    ReplyDelete
  8. dugaan sgt tgk gambar makanan lagi lagi cendawan goreng hee

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah