Saturday, March 24, 2018

Tengok Wayang Peter Rabbit Dan Shopping Novel Di Popular Bookstore AEON Seremban 2

Hi korang...

Aktiviti SA dua beranak Sabtu lepas sebelum pergi makan- makan di Gadong Steakhouse tu..eh..tak baca lagi...laaaa... Pi baca cepat.. Set Western Dulang Murah. Sebelum pergi makan kat situ SA plan tengok wayang dan the best part kat TGV AEON Seremban 2 tak ada citer best ok...aduhai...Dania dah bebel- bebel tak nak tengok citer Special Force amenda ntah masa tu..citer dunia kepolisan filem baru Fattah Amin berlakon..haha..memang tak la nak tengok citer melayu..ni dah beratur dah ni nak beli tiket...last- last terus sebut Peter Rabbit...lantak disitu..sedap ke tak sedap ke..biar jer la...so terjebak la SA tengok citer Peter Rabbit ni...sekali masuk panggung ramai giler yang tengok bawak anak- anak..ye la cuti sekolah kan...cerita dia tak menghampakan dari awal sampai akhir memang best...siap semua bleh gelak- gelak terbahak- bahak lagi...tak yah la Sa citer eh...korang tengok la sendiri nanti....


Harga tiket pun dah mahal..


Dua beranak selfie

Lepas tengok wayang Dania request nak beli novel...boring cuti sekolah tak buat apa nanti...so SA layankan aje...1 jam lebih kat sini...laaaaa...apa hal lama giler..biasa la mama sekali lagi terjebak...kejap- kejap pergi rak novel..huiii banyak kot citer baru bagai melambai- lambai..kalau tak sedar diri memang dah berbakul ambil dah novel tu...pas tu pi ke rak buku resepi plak...mak aiiii...banyaknya buku resepi..ada yang blogger jadi selebriti chef la...dan ada macam-macam buku resepi..Geram jer SA tapi tak beli la..hahaha...


Serius je baca resepi...


then cari lagi ntah apa- apa buku ntah..


Novel Tititan Cinta ni macam dah ada...so letak balik


Dania memang dari kecik ulat buku...menimbun dah novel dia...kadang dia baca novel SA beli..


Pilih Jangan Tak Pilih ye


SA kalau beli novel akan baca sinopsis dulu..kalau best..baru beli


Berkerut- kerut dahi 


Novel di Popular Book Store ada 20% rebate utk ahli popular book ye...


SA beli 2 buah novel Siti Rosmizah..Takdir Itu Milik Aku dan Curi- Curi Cinta...

SA beli 2 buah Novel Siti Rosmizah dan Dania beli 2 buah novel teenagers dia...bleh tahan jugak harga dia..4 buah novel RM90++ lepas diskaun...SA nak kena buat kiraan semula semua novel SA .Rasanya dah hampir 1000 buah dah ni...banyak lagi yang masih x simpan dalam almari sebab  almari dah penuh...kena beli almari buku baru la nampaknya...kena susun balik ikut tahun...Ramai follower SA yang giler ngan Novel kan..nak plak sekarang semua drama adaptasi novel kan..so jualan novel sekarang makin tinggi kan...untung jadi penulis novel kalau novelnya terpilih adaptasi drama sebab potential untuk novel tu di reprint ikut permintaan peminat adalah cerah..dua - dua pihak untung kan..

Sapa suka baca novel dan ada koleksi banyak?

Boleh geng SA.....


13 comments:

  1. wah banyak koleksi akak ye.. bagus hobi suka membaca ni

    ReplyDelete
  2. Kak Sue tak minat sangat baca novel, kalau buku cerita seram tu minat lah. Baru nak buat koleksi balik nie, yang lama pindah rumah hilang entah ke mana.. huhuhu..

    ReplyDelete
  3. sha pulak geram tengok novel novel tu haha, andai itu takdirnya 2 sha baca takhabis habis lagi berapa tahun dah haha

    ReplyDelete
  4. Rose memang suka baca novel. Tapi sejak kebelakangan ni dah jarang baca. Sibuk gamaknya. Hihi..
    banyak betul koleksi SA yer, 1000?? Wahhh boleh wujudkan sudut mini library ni. Best!

    ReplyDelete
  5. Hilma masa semolah menengah dulu mmg suka baca novel n komik..pantang ade novel baru terus beli..masa kat asrama ade la buat mcm mini library hahhaha semua dok pinjam..best kan baca novel kdg2 x blh nak tido sbb nak tau cerita

    ReplyDelete
  6. bestnya dapat tengok movie, sambil tu dapat tengok-tengok novel. Banyak benda boleh isi kalau ada masa terluangkan. Dari saya https://cakapsinilah.blogspot.my/

    ReplyDelete
  7. lama dah tak tengok wayang ngn beli novel...
    time zaman study dulu selalu juga beli novel...skrg dah xberapa sempat nak membeli & membaca...
    terima kasih atas perkongsian...
    hari ni dalam ilmu lagi, sambil blogwalking..
    jemput singgah ke teratak Blog saya juga... (^_^)

    ReplyDelete
  8. airah memang peminat novel.tahun ni baru nak start kumpul dan baca semula sebab study haritu tak dan nak membaca pun hahah

    ReplyDelete
  9. Outing day mak dengan anak ni. Sweet nya. Lama betul tak singgah kedai buku ni..

    ReplyDelete
  10. Saya!!!suka baca novel dan banyak novel jugak...tp byk hilang org pinjam tak reti pulangkan

    ReplyDelete
  11. saya suka layan novel gak ...best kadang2 dapat release tension

    ReplyDelete
  12. bagus yer anak beranak rajin baca novel. banyak yer sampai 1000 koleksi novel SA. huda minta baca jer pinjam adik ipar, beli tak pernah.hehe

    ReplyDelete
  13. I not a book worm but I love to read magazine. Mostly go Popular will but magazine to fill up my time.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah