Friday, March 16, 2018

Lunch Di Kopi Club Sungei Wang Plaza

Hi korang...

SA tengah transfer gambar dari kamera ke desktop kat office..terjumpa gambar makan lunch kat Kopi Club Sungei Wang Plaza ni ha...eh..tak pernah up lagi rasanya kisah yang ni...ala...kisah tahun lepas yang bawak Dania datang KL...pas tu bawak dia jenjalan sampai la kat Pavilion pusing- pusing..hehehe...ni dh nak cuti sekolah lagi first semester kan..SA dah plan nak ambil cuti nak keluar berdua dengan dia lagi...cuma tak confirm area mana...rasanya nak pi GPO dan naik genting berdua kot..cuba cari hotel tapi most hotel kat Genting dah penuh...erm....tengah fikir lagi nak bawak dia stay kat hotel mana..cuti sekolah kan kebanyakkan hotel dah sold out orang booking..haih silap la..tu la mama ni sibuk dengan kerja je...

Kopi Club ni SA baru masuk dan tak pernah lagi makan kat sini..so far okey la makanan dia takde la mahal sangat..SA suka teh o Laici tu..sedap..pas tu konsep makan kat sini sama macam Kopitiam..sebab harga reasonable so ramai lepak kat sini...


Masa ni badan dia debab skit sebab kuat makan..memang tak tolak kalau ajak makan...


Teh O Laici dan Ice Lemon Tea


Chicken Chop pilihan Dania


Tomyam Seafood pilihan mama..tak nak nasi...sedap tomyam nyer..isi seafood banyak...


Gambar candid la ni...ntah apa mama buat masa ni...

So far sedap..boleh rekomen kat korang kalau susah cari makanan kat area Sungei Wang tu..SA suka pi Sungei Wang Plaza cari blouse dan seluar murah- murah...ye uolls..SA cari seluar ngan blouse kat sini je..SA bukan jenis demanding..baju mahal- mahal pakai pi event je..baju pakai kat rumah memang beli kat sini..adakala ada je blouse yang cantik boleh pakai pi kerja...lagi satu SA suka terjah beli blouse dengan seluar palazzo kat Berjaya Times Square dan Sunway Pyramid..situ pun ada banyak..yang kat Sunway Pyramid tu lupa nama area tu Asia apa ntah...lupa la...

Tak sabar nak tunggu cuti sekolah ni...nak amik cuti 2-3 hari spend time ngan Dania...

30 comments:

  1. lama btul tk p sg wang plaza...tmpt zaman remaja dlu2 melepak hehe....teh o laici jrg jumpa air tu hehe

    ReplyDelete
  2. Wahhh....menyelerakan pula tengok gambar makanan2 kat atas nih..
    Adeh..kecur liur betul Kak SA ni kan..hehe..
    Yeah! Eloklah juga spend time dengan keluarga kan.. Enjoy your holiday Kak SA dengan Dania nanti

    ReplyDelete
  3. Last pergi Sungei Wang masa kekecik dulu rasanya. Nanti sekali sekala boleh lah ajak husband jejalan Sungei Wang..

    ReplyDelete
  4. Sdp nampak tomyam tu.. gihiigig.. sies btoi kak saaaa

    ReplyDelete
  5. Dah be berapa tahun saya tak singgah sg. Wang. Chicken chop kat cafe now nampak sedap ya. Teh o Laici tak penuh rasa pula

    ReplyDelete
  6. Teh o laici tu menarik juga kak. Chicken chop pun sama. Suka dania dpt JJCM.

    Ana sekali je pernah ke sungei wang plaza ni rasanya. Ni cuti sek nak bawa dania g mana pula kak?

    ReplyDelete
  7. Tomyam seafood dia nampak menarik.. ;)

    ReplyDelete
  8. kakkk!! tomyam tu sedapnyaaaa!! kita bukak blog time lunch ni tauu... hahahaaa..eyh rasa lamaaa sgt tak pergi sungei wang plaza.. kompom dh berubah 100% dari dulu kan?? tah tah nanti tersesat kt dalam tak jumpa jalan keluar..hahahaha.. kedai game ade lgi tak kt sungei wang plaza tu??

    ReplyDelete
  9. I wanted to try their chicken chop. Looks crispy and delicious.

    ReplyDelete
  10. Tom yam tu nmpk sedap betul yer Kak SA. Pekat warna kuahnya. Kalau sy singgah Sungei Wang nk lah singgah sini.

    ReplyDelete
  11. Tomyam tu pekat, nampak sedap. Boleh try kalau ke area sana nanti. Rose tak pernah lagi ke SungeinWang Plaza tu.
    Dulu masa duduk Kl, Rose pun selalu ke Berjaya time square, cari baju, cari seluar, beg.. hihihi. Macam-macam ada kat situ..

    ReplyDelete
  12. tiba tiba lapar chicken chop. bestnya dapat spend time sama sama

    ReplyDelete
  13. Lama betul duk peram gambar dalam hp.setahun dah usia gambat nih..hahaha

    ReplyDelete
  14. Lama tak ke sg wang..sebab ada ank kecik ni, ternad sket kaki nk melangkah. Saya pn tgh cari palazo

    ReplyDelete
  15. Besar da dania..sedap nya tengok tomyam tu...kita pun suka tonyam gak

    ReplyDelete
  16. comelnya dania. ahehehe sungai wang jarang p sana tapi kalau ter-datang boleh singgah kat kedsi. sy pon oenggenar chicken chop juga...

    ReplyDelete
  17. Amboi sedapnya dia lunch bila nak ajak kita makan kat rumah ni hehehehe nak akak masak teringin sangat nak rasa masakan tradisional mesti sedap....

    ReplyDelete
  18. Betul..Dalam BTS tu byk je blouse/skirt/seluar murah-murah..dulu ingtkan mahai bebenor kat situ...sekali dah pi ke situ, eh reasonable harga dia..eh!!iolls pun suka lepak cafe ala2 kopitiam ni tapi mr hubby tak layan..sabar je la..dulu masa bercinta boleh je..haha

    ReplyDelete
  19. Pernah lepak kat sini haritu. Not bad, paling penting harga dia affordable. Sesuai jadi port lepak.

    ReplyDelete
  20. Seronok jalan-jalan cari makan ni. Bila orang bawak dan belanja lagi la seronok hihihi. Saya kalau area sana memanglah tak berapa tau..so rasanya kalau nak jjcm kena baca review dan tanya kawan2 dulu la kan, baru puas hati :)

    ReplyDelete
  21. Wah, bonding time. Tomyam tu nmpk sedap kak, favourite aina tu.

    ReplyDelete
  22. Best la akak, anak perempuan dah besar boleh buat kawan pi hangout ke pi shopping ke. Btw sungei wang ni emi jarang la sampai ke sana. ada la beberapa kali kot.

    ReplyDelete
  23. tak penah try teh laici laa selalu nampak org osder aje

    ReplyDelete
  24. Dah lama betul tak jalan-jalan dekat sungai wang. Bertahun jugaklah. Tom yam tu... Nampak sedap sangat. Kuah pon pekat.

    ReplyDelete
  25. It's been so long I have not visit Sg Wang, it used to be a place I long to hangout during my teenage years. Will check out the cafe, the tomyum looks really appetizing.

    ReplyDelete
  26. Pepetang macam nie, terasa macam nak perkena Teh O Laici dan Ice Lemon Tea je.. Lama gak tak lalu area Sungei Wang Plaza... Asik ke Pavi je hahahaha

    ReplyDelete
  27. Sis rajin jugak ke Sg Wang tu...time nak gunting rambut je lah. Kat sana mmg banyak jugak kedai makanan dah sekarang..nanti leh lah singgah kat tempat SA pergi ni

    ReplyDelete
  28. My favorite place to do meeting over lunch. So many choices and need not worry about the price as the price is within affordable one. Food is good and environment is clean... Racheal

    ReplyDelete
  29. Masa bujang dulu pun Kak Sue rajin pi Sungai Wang Plaza juga SA cari baju. Memang banyak pilihan kat situ..

    ReplyDelete
  30. ika tak pernah jejakkan kaki lagi ke sungai wang hee. mungkin nanti blh suruh sesiapa bawakkan ika and try apa yg SA recommend

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah