Tuesday, February 25, 2020

Butang Blazer Tercabut, SA Menjahit Kat Office...

Hi korang..

Ekceli Jumaat lepas butang blazer SA ni tercabut...mencari jugak benang dan jarum..tapi ari tu pindah workstation tak tau letak mana dah...kat rumah sewa SA memang ada jarum dan benang..satu box..terus bawak pi opis..hahaha...sampai je tadi SA terus jahit balik butang yang tercabut tu..nak masukkan benang kat jarum punya la susah..tak masuk- masuk..geram je...pas tu tengah jahit tercucuk jari plak....alahai....nampak sangat dah lama tak menjahit kan..sakit giler tercucuk jari...sabar je la hati...


Masa mula2 jahit..kang kalau tgh jahit macam mana plak nak dapat gambar macam ni kan...


Dah siap...


Baru bleh pakai semula...hahaha...

Kat office ni sejuk aircond..sebab tu SA pakai blazer..kat luar cuaca panas terik..bawak sampai ke rumah malam- malam memang panas..siap berpeluh SA memalam..dan malam tadi tak pernah- pernah SA buat...pukul 1am SA basahkan satu badan...baru la bleh nyenyak tido..kalau tak...confirm sampai pagi SA tak dapat tido...
Berbalik pada hal menjahit kat opis pagi tadi..sebenarnya jarum dan benang ni sangat penting dan kena ada kat office, kita tak tahu kadang- kadang emergency kan...seluar terkoyak ke..baju terkoyak ke..sekurang-kurangnya boleh membantu...pernah la kawan lelaki kat office ni terkoyak seluarnya...then dia tak reti menjahit..memang dia mintak tolong SA la..eh macam mana plak kan? SA suruh dia pi toilet, buka seluar tu..then suruh kawan lelaki lain ambil seluar dia dan SA tolong jahitkan..takkan SA nak suruh dia buka seluar depan SA plak kan?tak logik plak jadinya....

13 comments:

  1. Hehehe... Nak dibandingkan LeYa dan Otomen, Otomen lagi power menjahit.. Hehehe... Memang kena ada pun kit jahitan ni ke mana kita pergi. Kadang pergi travel pun LeYa bawak yang mini.. Manalah tahu kan apa-apa terjadi kita tak tahu

    ReplyDelete
  2. sama macam kami jugak, wajib kena ada jarum dan benang kat tempat kerja. buat simpanan kan masa kecemasan. hehe ^_^

    ReplyDelete
  3. cuaca skarang panas..mmg kena basahkan bdn sblum tdo..nasibaik kt opis ekon sejuk

    ReplyDelete
  4. nasib baik ada jarum dan benang kat opis..klu tak ahru juga klu butang tercabut atau apa2 koyak..:)

    ReplyDelete
  5. Sediakan kit alat menjahit di mana-mana.

    ReplyDelete
  6. hahaha kalau bukan depan2 mau kena kecam seumur hidup! betul tu kena ada.. mini set pun jadi lah.. asalkn ada benang & jarum. Tercucuk jarum tu mmg sakit.. lagi2 jarum tu tajam & halus.. hoiiii rasa nak maki je.. haha

    ReplyDelete
  7. Akak pun dah ke mana2 bekas jahitan ni. Lama x jahit2 ni.

    ReplyDelete
  8. dekat office memang kena standby benang dan jarum kan kak..kalau jadi macam ni senang dah.

    ReplyDelete
  9. wah bagus ada alatan menajhit di pej

    ReplyDelete
  10. alat jahitan memang benda wajib ada dalam simpanan dana kat pejabat kak...

    ReplyDelete
  11. Bagus juga ada alat jahitan kat opis kan SA, apa-apa hal senang. Sekarang cuaca memang panas sangat, Kak Sue memang tiap hari mandi malam.. kalau tak tak selesa nak tido..

    ReplyDelete
  12. hahahhaah nasib baik da terangkan kat bawah tu...kalo tak, ade je yang nak pertikaikan kan...

    ReplyDelete
  13. liez ada sewing kit dlm handbag.. sbb pernah kejadian butang tercabut secara tiba-tiba time naik lrt.. yg bestnya dia tetiba melompat ke dlm lengan baju..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah