Sunday, February 16, 2020

Menu Ahad 16 February 2020

Hi korang..

Ada plak yang request nak makan masak lemak telur itik...permintaan anak buah SA si Dida...jarang dengar budak kecik suka makan masak lemak telur itik ni...so layan la...perik pucuk ubi kat tepi jalan je..itu part atuk..atuk yang volunteer nak pi cari pucuk ubi...kang kalau beli kat kedai...daun ubi je dapat..pucuk ubi dapat sikit je ...hari ni masak simple2 je..malas nak masak beria...petang kang la SA nak buat paru goreng berlada untuk bekal pi kerja esok...Itupun kalau rajin nak buat...cadangnya petang kang kak pi jogging...

jom tengok lauk SA masak...




so simple je la....

Mommy Dida balik tadi and goreng ikan untuk anak-anak makan...SA dh masak ni kenyang so tunggu la dulu perut lapar betul baru makan...petang ni SA buat kuih sagu mata ikan...percubaan pertama SA..ye la SA ni x pandai pun buat kuih...kuih simple2 boleh la ..ni SA teringin nak makan...cara buat pun senang je..SA google kaedahnya...hahaha.....nanti SA share kejadian dia erk...elok jadi ke x..hahaha.... tengok masa google x complicated mana pun...bahan pun senang je...

17 comments:

  1. Simple tapi membuka selera.Itu pun bahaya juga SA.Hihi.

    ReplyDelete
  2. Suka masak lemak telur itik.
    Ada orang nak makan masakan kita takpelah masak je.

    ReplyDelete
  3. jarangla makan telur itik kecuali telur masin..hehe ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  4. Sedapnya masak lemak telur itik tu..kalau ada belimbing buluh pun sedap dimasuk sekali

    ReplyDelete
  5. Kenapa semua lauk sedap ni... Alaaa

    ReplyDelete
  6. Saya pun suka masak lemak itik tuu...lagi kuning..lagii lah suka..ti badan berlemak lemakk ajo..hahahahaa

    ReplyDelete
  7. tak pernah merasa telur itik masak lemak, susah nak dpt yg belum dimasinkan. nampak sedap kan

    ReplyDelete
  8. cantik je SA masak telur itik tuh, dana kadang tak jadi cantik gitu heheheh...
    walaupun simple alahai sedapnya

    ReplyDelete
  9. perfect combo sangat lauk2 SA ni.. ada pulak ikan goreng digoreng panas2 tu.. adoiii

    ReplyDelete
  10. lama x buat msk lemak telur itik.
    aida x pandai. tak menjadik la telur itik dlm kuah msk lemak tu.
    aduhai...
    couple dgn belimbing buluh. wow!
    ada plak sambal belacan!

    ReplyDelete
  11. wah..semua lauk boleh buat bertambah nasi ni.. dappp

    ReplyDelete
  12. awalnya keluar menu 16 March 2020 ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAKAKAKAKAKAKAKAA....BARU SEDAR SALAH BULAN....

      Delete
  13. sedapnyaaaa... kalau sy dpt mkn dgn ikan masin syok niii

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah