Wednesday, February 19, 2020

SA Dah Dapatkan Suntikan Vaccine Influenza

Hi korang...

Semalam SA dan rakan -rakan sekerja selamat mengambil suntikan vaksin influenza. Sekarang tengah banyak kes influenza A kan...so ramai yang dh kena...alternatif dari dari pihak syarikt mengadakan sessi vaccination ni untuk staff-staff yang ingin mendapatkan suntikkan. Suntikan vaksin ni kita boleh ambil setahun sekali tau..SA since dah elok dari H1N1 dulu memang ambil vaksin tapi bila perlu je la..ini dah kali ke 3 SA dapatkan suntikan..lepas ni nak buat untuk Dania plak...

Tak sakit ke cucuk vaksin ni? takde la sakit sebenarnya..malah rasa macam x sedar je jarum tu masuk kat lengan..tapi effect selepas tu. Semalam SA rasa lenguh -lenguh badan, nak demam, sakit kepala, loya dan dan mu dan kena cirit birit jugak..sekali semua SA tapau..pelik plak..sebelum ni just rasa nak demam je kalau amik suntikan ni...apapun harap ianya x berpanjangan...




SA pun x sedar sebenarnya ada gambar SA ni ha..kawan office SA yang curi -curi snap rupanya..sabar je la..nasib masa ni senonoh skit gambar..kalau x senonoh memang SA x share la..pas tu kawan SA  si cantik manis Paris Asyikin komen kat IG kata SA ni dah kurus sangat..takut dia x cam kalau jumpa nanti katanya...hahaha...kurus ke? kenapa SA x rasa kurus pun erk? berat maintain je...celah mana yang kurus kun x tau la SA...maybe inch je berkurang kot...Jangan beri harapan palsu ye Paris..hahaha..maybe dalam gambar je kot nampak kurus..yang benarnya x kurus pun...

So korang yang masih belum dapatkan suntikan Vaksin Influenza maybe boleh check dengan klinik berhampiran korang ..dapatkan cepat sebab vaksin ni limited ..cegah sebelum parah kan..berikan suntikan ni pada anak-anak jugak...kesian kalau anak2 kita terkena jangkitan influenza A...baru-baru ni kan banyak kes influenza A ni dikalangan anak-anak...orang dewasa pun kena..nak plak sekarang dh ada virus baru.. Covid-19.. itu lagi menakutkan...so cepat check dengan klinik berhampiran..kalau-kalau stok vaccine ni dah ada semula..sebelum ni dh habis kan...

17 comments:

  1. bagus juga ambil suntikan ini sebagai langkah pencegahan kan..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..usaha pencegahan kan SA.

    ReplyDelete
  3. pernah juga amik suntikan vaksin influenza lastyear..masa tu arwah FIL yg cucuk kt umh utk family kitorang

    ReplyDelete
  4. bagus amik sbgai extra pelindungan. tambah kalau kerja diluar berisiko sbb adik ipar pun dh kena aritu.

    ReplyDelete
  5. Bagus nie dapat suntikan awal utk pencegahan..

    ReplyDelete
  6. saya rasa gaya posing dalam gambar ni kot nampak efeks kurus SA tu :D

    ReplyDelete
  7. Rajin SA ambil tiap-tiap tahun.

    ReplyDelete
  8. Alhamdullillah....mana yang perlu kita buat, kita buatlah sebagai langkah pengawalan daripada jangkitan.

    ReplyDelete
  9. nasib takde adegan airmata ye SA heheheh

    ReplyDelete
  10. Alhamdullilah dah ambik suntikan.. Kak Sue satu keluarga belum lagi nie haa..

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah..
    nieyl pun blm amek lg kak

    ReplyDelete
  12. mencegah lebih baik daripada mengubati.

    ReplyDelete
  13. ooo ada efek jugak ek lepas ambil suntikan ni..

    ReplyDelete
  14. suntikan ni banyak habis rasanya kak..tak tahulah kot sekarang dah ada banyak stok

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah