Friday, February 7, 2020

Penangan Novel Signal Kiri Untuk Cinta

Hi korang....

Sanggup SA tak kuar rehat hari ni walau rehat Jumaat memang lama dan panjang..semua punca novel yg SA start baca pagi tadi masa dalam MRT..sebenarnya jalan citer dia best sangat sampai buat SA leka kejap masa dalam MRT pagi td..rehat tengahari mula-mula SA tido..pas tu terganggu dengan bunyi phone opis ..lepas satu..satu call masuk...erm..last-last SA bangun ..pi cuci muka jap..amik strawberry dalam fridge..then start la sambung baca novel...sambil baca sambil ngap strawberry...beli plak strawberry manisss....laju je la masuk mulut ...

Lantak la kalau orang cop SA ni antisosial ke..x bercampur orang ke...satu kepuasan bila baca novel yang jalan citer dia best dan buat kita x sabar nak habiskan pembacaan...ada jugak yg cakap..orang yg suka baca novel ni kuat berangan..eh..suka la..dh minat..nak buat cane...kan..dari keluar merambu ramba kat luar pas tu duit habis belanja benda ntah apa-apa...ye tak?







Bila baca novel ni kan..selalunya leka la sedikit..SA bukan baca time kerja..time dalam MRT pergi kerja dan balik kerja..lepas tu waktu rehat kalau sempat.. mostly dalam MRT la..macam td SA hbiskan masa dalam Komuter...sampai Seremban habis dh..settle sebuah lagi novel..semalam habis sebuah..kalau macam ni boleh la habiskan novel baru beli yg tak baca lagi kat rumah tu kan..nanti SA share sinopsis novel ni eh..best oi jalan citer dia..memang layan..sebab tu x sabar nak habiskan...Dah habis ni baru senang hati...tapi tu la tak puas..hahaha..biasa la bila baca novel memang menghayati watak..pas tu bawak masuk diri sendiri dalam penceritaan siap boleh bayangkan...itu yang jadi focus membaca tu...

Kan dulu cikgu ada cakap...

Membaca Jambatan Ilmu kan...

10 comments:

  1. Memang asyik kalau menghayati. Tak sedar keadaan sekeliling pun.

    ReplyDelete
  2. wahh ljunya ak baca! sy pon bnyk buku tk terbaca..haha tamak sebb ada hritu terbitan jemari seni jual gudang...rm50 untuk 25 buah buku.(termsuk postage)..pergh..kasi borong r..kekeke

    ReplyDelete
  3. kalau novel best memang laju je baca sampai lupa orang sebelah..hehe

    ReplyDelete
  4. Betul tu. Daripada buat perkara entah apa-apa, lebih baik tambah pengetahuan dengan membaca. Tak kiralah novel ke ape kan. Janjk baca. Best3x. Nak start baca novel blk la mcm ni..

    ReplyDelete
  5. baik baca novel kak..klu kluar mau habis 10-20 ringgit..hihihi

    ReplyDelete
  6. Rindu nak baca novel Dlm kenderaan awam.. mmg seronok Kan x terasamasa berlalu

    ReplyDelete
  7. betul tu kalau da suka 1 buku memang ralit baca kan..
    dulu zaman sek rajin gak baca.. skrng da kurang. semua jenis buku kurang baca..

    ReplyDelete
  8. adoi hobi baca novel. yg dulu nya pernah singgah di dalam diri ini. haha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah