Thursday, February 27, 2020

Novel Fixi TELAGA Nukilan Ex Officemate Khairi Mohamad

Hi korang,

Pernah baca novel Fixi?

Buku Fixi bukan lagi satu jenama yang boleh dipandang enteng. Selepas empat tahun ditubuhkan dan puluhan senarai bestseller, kini karya-karyanya mampu berdiri sebaris dengan penerbitan utama lain di Malaysia. Khas buat mereka yang tidak biasa dengan penerbit novel urban kontemporari ini, sebenarnya ada banyak aje novel di pasaran. Rakan sekerja SA sendiri merupakan penulis untuk novel Fixi ni. So sebagai sokongan SA beli novel terbaru beliau iaitu TELAGA. SA tak sempat dan takde masa langsung nak pergi PBAKL baru- baru ni..so Khairi Mohamad datang ke office SA hantarkan novel- novel kepada kengkawan. Cumanya SA tak sempat jumpa dia la..kalau tak sure boleh bergambar dengan dia...Sebelum ni Khairi Mohamad merupakan salah seorang Engineer kat sini dan baru jer sebulan menamatkan perjuangan beliau sebagai Engineer..



Untuk pembaca matang katanya...tapi SA penakut..macam mana?


Sedikit tandatangan


Ni la penulisnya...


Muka orang happy dah tak kerja lagi..hahaha..

Buat Khairi Mohamad, thanks for the novel...nanti kakak baca ye...semoga kakak kuat semangat baca novel ni..dah beli tanda support for sure kena baca la kan...lepas ni boleh cari novel- novel dia yang lain plak...memang tau dia penulis novel tapi tak pernah beli lagi..

Novel Fixi ni setanding dengan novel- novel cinta yang lain juga kalau korang nak tau. Novel fixi ni telah digarap menjadi adaptasi di layar perak oleh Grand Brilliance. Antaranya adalah ‘Pecah’ dan ‘KL Zombi’ yang ditayangkan pada tahun 2013. Haaa menarik kan..mana tau lepas ni ada plak naskah baru novel- novel Fixi dijadikan drama adaptasi...

10 comments:

  1. Selalu dengar penerbitan Fixi ni. Lain daripada yang lain.

    ReplyDelete
  2. biasa nampak novel fixi ni tapi tak pernah beli pun kak

    ReplyDelete
  3. Dah lama x baca novel :)
    bagus akk selalu update psl novel...

    ReplyDelete
  4. Belum pernah beli dan baca novel fixi. Lagi pun diri sendiri ni dah lama tak baca novel :D

    ReplyDelete
  5. bagusnya...tapi i bukan seorang pembaca hahahha

    ReplyDelete
  6. wow boleh try baca ni...ada 2-3 buku jugakbeli novel fixi ni

    ReplyDelete
  7. WOW... engineer tulis buku kot !!!!
    dulu cikbunga belajar sastera pon tak leh nak buat buku seketoi pon ;)
    bakat tak der huhuhuhhhh

    ReplyDelete
  8. Mungkin lepas ni wife saya akan cari.

    ReplyDelete
  9. selalu baca novel fixi ni yg ebook sahaja..hehe ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  10. huii...siap ada amaran..untuk pembaca matang....

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah