Wednesday, February 5, 2020

Wordless Wednesday - Random Photo

Hi korang...

Minggu ni SA takde mood sangat...diserang senggugut teruk dari Isnin...so semalam entry ada seketul jer la..semalam langsung tak blogwalking..bukan tak nak...tapi kalau dah sepanjang masa tak bergerak..duk sakit perut macam nak putus nyawa...bila dah moody memang takde makna la idea nak keluar mencurah- curah..padahal ada jer nak share kat blog ni..ni plak SA tengah sibuk nak buat preparation untuk farewell bos SA yang nak retired next week..huwaaa...pinggang macam nak patah ni...entah kenapa plak period SA bulan ni paling teruk...

So hari ni SA just nak update random photo je...senang nak delete gambar kat dalam hp ni...macam dah beratus gambar dah...


topeng anonymous ni anak dara SA mintak belikan 6 biji untuk teater dia sempena guru besar nak retired nanti...sebenarnya belikan sekali untuk kengkawan dia...nanti dia collect duit katanya...SA beli kat Shopee je..cari kat DIY, Kedai ECO takde...


Apam Johol...makan masa kenduri rumah jiran


Karipap


Serimuka


Donut Bombolini


Pandan gula melaka ngan agar- agar 

Ahad plak SA ikut Mak Abah pi kenduri kat Seremban Jaya, ada orang kampung yang kahwinkan anak dia..mulanya malas nak pergi..tapi Dania plak dah siap..nak tak nak SA pun siap la...SA sekarang kalau pi mana- mana kenduri dah start pakai selendang dah..ntah apa ghuper kan..takpe la slowly...mana tau nanti terus pakai tudung..korang doakan SA eh...


Santek tak? gambar ni cilok dari FB pakcik SA yang merupakan jurugambar bebas stesen tv...


As usual with anak dara kesayangan...ni pun curik gambar dari FB pakcik..gambar dari hp SA tak berapa cantik..



Abah dan kawan- kawan masa dia muda, mak pakai baju pink..


Pakcik SA yang sebelah makcik tudung biru tu...


Yang ni hadiah farewell Kay..yang penting hashtag kat tepi tu #nakkurus


SA kepenatan masa hari Jumaat


Sedap rupanya twiggies ni...kalau kreatif beli banyak- banyak , letak dalam plate dan siram ngan choc...erm..dapnya...tapi awas jangan makan selalu...nanti potong kaki..


Mask yang sangat penting sekarang....


Wipes pun penting..bekalkan satu untuk Dania letak dalam bag sekolah...kebersihan memang keutamaan sekarang


Peneman setia SA minggu ni...nak habis dah...suka citer ni sebab jalan citer sempoi...


So itu jer la untuk kali ini...kalau mood SA ok kang SA update lagi la entry lain...kalau takde tu maknanya takde mood lagi la tu...just SA nak blogwalking jap la kat blog kengkawan..kalau ada jejak SA tu ada la kerajinan skit...Kepada yang tengah bekerja..selamat bekerja..yang kat rumah as a housewife tu..selamat menjalankan tugas...yang tengah study...selamat study, belajar rajin- rajin ye...

Jumpa lagi...

11 comments:

  1. Amin.
    Seronok sertai kenduri.

    ReplyDelete
  2. apam tu tk pernh mkn...serimuka fav

    ReplyDelete
  3. Bila senggugut memang macam semua diragut SA termasuklah mood nak berblog.
    Alhamdulillah seronok dapat pergi jemputan.

    ReplyDelete
  4. bila dah sengugut mmg rasa malas nak gerak kan... nak bercakap dengan orang pun malas...

    geram nengok semua makanan yg sedap-sedap tu SA oi... manis SA berselendang tu, takpe slow-slow insyallah moga istiqamah...

    ReplyDelete
  5. Makanan.. suka semua..
    Wah novel baru ye kak SA..

    ReplyDelete
  6. Apam Johol tu paling win dan LeYa suka sangat. Rasa apam orang kampung.. Lama dah tak makannya. Memang dapat makan bila ada kenduri je.. Terasa pulak tekak ni nak apam johol tu.. Hehehe..

    ReplyDelete
  7. pertama kali tengok apam johol..memula baca ingatkan apam johor..
    cantek okayyyy berselendang ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
    twiggies tu febret saya! tapi betul, tak boleh makan selalu..so, 3 bulan sekali je..hahaha

    ReplyDelete
  8. Bombolini, karipap, kuih seri muka.. Bla bla... Kekejaman apakah ini

    ReplyDelete
  9. Macam-macam ada pilihan kuih ya SA.. cantik SA pakai selendang, suka sangat. Kak Sue doakan tau..

    ReplyDelete
  10. cantik berselendang.
    wanita melayu terakhir gitew.
    in shaa Allah...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah