Monday, February 3, 2020

Last Makan- Makan Dengan Kay Di Dolly Dim Sum NuSentral

Hi korang...

Selamat bekerja korang...SA busy sikit hari ni...ni pun amik masa sekejap tengah rehat kan..hari ni sibuk nak buat filing untuk boss SA...ye la minggu depan kan dia nak pencen dah...so banyak benda nak kena buat..lepas ni tak tau la SA tercampak mana plak..sedihnya bila boss nak pencen...tapi takpe..selagi dia blom pencen kita teruskan kerja untuk dia..sementara tu SA nak citer kisah Jumaat lepas. SA balik lambat sebab meraikan Kay yang dah last day...sebenarnya ramai lagi yang last day iaitu mereka- mereka yang ambil VSS. Semua kawan-kawan SA gak tu..ada jugak beberapa bosses...sedih betul semua dah meninggalkan kami. Dah tak ramai dah orang lama...senyap sunyi opis...

Last makan- makan dengan Kay kami buat kat Dolly Dim Sum..ini je la gambar yang ada..pandai sangat tak amik gambar makanan sebab leka berborak, leka ketawa dan bergurau senda..kalau boleh tak nak lepaskan seminit pun masa dan abadikan sebagai memori kami yang pernah satu team dulu..

jom la tengok gambar...


Team BD kecuali SA dan boss SA tepi sekali yang specky tu...


Amik gambar macam ni nampak semua tinggi












Bila dah bertahun- tahun kerja bersama, satu team..pas tu SA terpisah masuk department lain dan assist boss lain...boss SA yang pakai spec tu pun lepas ni SA jaga dia semula kot...macam-macam memori yang indah2 sepanjang bekerja dengan Kay, pernah bertengkar, gaduh mulut, gurau senda..lepas ni memang tak cukup la group kami...sedih betul..walaupun kami remain berkawan jugak..insyaallah kalau Kay datang area KL Sentral bleh lepak- lepak lagi. SA tak tau la Kay kerja kat mana lepas ni..katanya nak rehat dulu...lepas tu x tau lagi la kemana...apapun..Kay antara colleague yang best...sempoi dan sporting sangat...jarang la dia nak sentap tak tentu pasal...

Semoga Kay berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi lepas ni...

18 comments:

  1. makan2 dimsum syoknya..br nk menikmati gmbr makanan...hehe

    ReplyDelete
  2. bestnya, tapi ramai betul kawan kerja SA yang berhenti ya... walaupun happy pi makan-makan tapi sedih kan...

    ReplyDelete
  3. suka dekorasi dolly dim sum ni..pernah makan di outlet Sunway Putra..

    ReplyDelete
  4. Selamat maju jaya Kay... hehehe..macam la kenal

    ReplyDelete
  5. menarik hiasan lampu tu. terus teringat sangkar burung orang kampung kat kawasan rumah ni :D

    ReplyDelete
  6. Ramai ambil VSS. Harap silaturrahmi tak putus.

    ReplyDelete
  7. Berhenti kerja nak buat business agaknya tu SA. Moga tercapai impian dia dalam apa jua bidang. Gambar cantik2 la SA dan ya deko kat Dolly Dim Sum tu saya suka.

    ReplyDelete
  8. alahai ramainya berhenti ye kak... mesti rasa sunyi tapi takpelah nanti dpt kawan baru

    ReplyDelete
  9. kak.. blogger widget yg mana tu.. tak jumpa pula la masa nak add tu

    ReplyDelete
  10. takkan sos dengan kicap aje
    Mana nasiknya

    ReplyDelete
  11. all the best to korang semua. kolin suka dolly ni..cuma kadang harga cekik tuu hahaha

    ReplyDelete
  12. All the best untuk semua.. enjoy2 makan sama2..

    ReplyDelete
  13. All the best untuk sahabat kak SA..

    ReplyDelete
  14. Wahhh... Makan dim sum.. Sedapnyerrr

    ReplyDelete
  15. masih jugak ada VSS sampai sekarang ni ek...teringat dulu encik suami salah seorang yang listed dalam VSS masa kerja kat Media Prima...huhuhu...

    ReplyDelete
  16. All the best ya untuk semua.. bestnya makan dim sum..

    ReplyDelete
  17. vss..alahai...pilihan sendiri ke atau di pilih kena vss tu, SA?

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah