Tuesday, February 18, 2020

Check Dulu Sebelum Offer Job Review...

Hi korang...

Malam tadi kalau siapa yang follow FB SA sure tau apa yang berlaku sampai SA tak dapat tido malam..tak tido bukan sebab apa...balik kerja memang dah letih betul...sebelum tidur memang SA baring- baring tengok handphone dulu dan rasa nak check email sebab lama dah tak check..dapat la email request untuk review, diringkaskan cerita, dapat email dari silent reader SA yang nak SA review product milk booster, SA copy sikit ayat dia dan letak kat status FB. Itupun selepas SA gelak kuat malam tadi..terasa nak share kat FB tapi SA x expose nama silent reader tu la..tak sangka plak jadi ramai yang response..hehehe..pada SA ini memang lawak la sepanjang SA bergelar blogger..lawak sebab dia kata dia silent reader tapi dia tak kenal pun SA ni sape...maybe dia pun tak sangka sebab SA selalu je up citer pasal anak buah SA yang kecik2 tu dan maybe dia tak tau pun SA ni Single Mom dah lama...mungkin selama ni dia ingat SA seorang ibu yang ada anak kecik kan...


So..untuk yang baru mengenali SA...SA sebenarnya ibu tunggal anak seorang. anak dara SA tu pun dah besar panjang dah....memang sorang ni jer la anak dara SA harta dunia akhirat. Yang lain- lain tu yang ada dalam blog, ig dan fb SA tu semuanya anak buah SA..Anak kepada adik- adik SA...


Ni haaa..anak dara kesayangan SA....


Masa ni dia umur 9 tahun kot..lupa dah...

Tapi sekarang....

Dia dah besar dah pun...umur nak masuk 16 tahun dah September nanti...



Bila ingat balik email tu...sampai hari ni SA duk tergelak...takpe la takde rezeki SA nak amik job tu. Tak sesuai untuk SA...SA dah jawab email tapi takde response pun...SA anggap takde rezeki dan insyaallah ada la rezeki SA yang lain...

Paling kelakar kalau baca komen...aduhai...korang pun made my day la dengan komen korang...ada yang kata kang bentan la...and macam- macam...tapi tu la..kalau SA simply2 ambil milk booster tu...kat mana plak SA nak arahkan untuk settlekan masalah banyak susu nanti...14 tahun oiii....14 tahun SA dah xde anak kecik...mustahil la SA nak accept job ni kan....kepada silent reader SA tu...terima kasih..kalau anda baca entry SA ni...maybe boleh email kat blogger lain kot...cari blogger yang betul- betul blog dia niche parenting...SA memang tak amik job yang takde kaitan dengan niche blog SA...

16 comments:

  1. mmg lawak sungguh bila baca SA update tu...kata silent reader tp blum kenal lg rupanya hehe

    ReplyDelete
  2. hehehe tu yg pentingnya kena tahu person tu macam mana sebelum kita tanya soalan review product. huhu

    ReplyDelete
  3. Alamak.. silent reader tapi tak tahu Kak SA tak ada anak kecik.. confuse..

    ReplyDelete
    Replies
    1. i baca pun i tergelak! hahahahahhahaha. Ni mesti first time nak try suruh blogger buat review. kalau dalam masa 2 minggu SA minum milk booster tu, mau melimpah2 susu basah baju tak sempat nak pam.. wakakakakaka

      Delete
  4. Nasib baik mood baik bagitau tak sesuai nak ambil. Takpelah dia salah faham agaknya dengan anak buah SA tu.

    ReplyDelete
  5. aduhai, memang kelakar, entah ye entah tak dia silent reader blog SA tuh kan... hahahhha

    ReplyDelete
  6. mungkin dia pun malu nak reply sebab dah salah...ahhahahahahha

    ReplyDelete
  7. Hahahaaa... sedih! main tangkap muat jer... nampak nau bukan sejenis readers nih! ini sejenis touch and go #nyampah

    ReplyDelete
  8. Hahahaha.. Kak pesal buat lawak ni.. Adoii sakit perut ketawa.. Adehhhh.. Adehhhh

    ReplyDelete
  9. Hehe geli hati baca status kak SA kat fb tadi.

    ReplyDelete
  10. Adoii la haiii macam-macam la kan

    ReplyDelete
  11. Nasib baik dia tak offer kat wak job tu

    ReplyDelete
  12. adoii..kata silent reader..status akak pun tak thu.nampak nau tipu ni..huhu

    ReplyDelete
  13. Sabo aje lah ye, apa daaa.. Bikin malu je.. Kata silent readers...

    ReplyDelete
  14. adoi la, memang lawak. Silent reader mcm mana tu? he he he..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah