Saturday, February 8, 2020

Menu Simple Lunch Sempena Thaipusam....

Hi korang...

Haaa ada ada  kerja ke public holiday ni? sure ada yang kerja kan..best la kalau kerja hari ni dapat triple  pay..adik SA pakat kerja hari ni...yang kerja macam SA xde la peluang nak kerja di public holiday..public holiday tetap la cuti dan kebetulan Thaipusam jatuh pada hari Sabtu maka dapat la replacement leave yang boleh guna bila-bila masa nanti bila perlu..so jimat la annual leave....

Hari ni SA masak simple je...adik dari Puchong balik pagi ni..so buat 3 lauk ni je untuk makan tengahari...

Jom la tengok gambar...


Ikan keli goreng berlada...


Sup ayam campur carrot & celery


Rendang kacang botol dan ikan bilis

So masak simple je la...cuaca panas pi..nak duduk lama-lama kat dapur pun malas..x tahan berpanas ..setengah hari ni je SA dh dua kali mandi...ni kang sure nak lelap kejap...badan rasa rasam nak demam...tekak pun dh perit...SA layan minum vitamin C dan makan supplement yang lain...banyak minum mineral water...

Eh korang dh makan ke?

Jangan lupa makan tau...

12 comments:

  1. Tulah rasa panas dalam.
    Alhamdulillah dah makan tengahari.

    ReplyDelete
  2. sedapnya sup ayam..ada kaki ayam, feveret..

    ReplyDelete
  3. Sedap 3 3 menu yang SA buat tu. Sambil hirup sup ayam panaih, krup krap kacang botol dgn ikan berlada. Wallah. 3 pinggan nasi kalau Ruby ni. Hahhaha

    ReplyDelete
  4. Wak pun menu sop kaki ayam hari ini.
    meratah aje tak makan nasi

    ReplyDelete
  5. Rendang kacang botol tu nampak sedapšŸ˜‹.

    ReplyDelete
  6. First time tau kacang botol leh masak rendang. Menarik ni.

    ReplyDelete
  7. oh kacang botol pn bole wat rendang ye..biasa tgk org mkn wat ulam je

    ReplyDelete
  8. Simple la yg buat bertambah pinggan makana kak

    ReplyDelete
  9. cuaca memang tak menentu skrng.. always kena minum air cukup2..

    ReplyDelete
  10. kami kena kerja hari thaipusam aritu, hehe

    ReplyDelete
  11. Simple yang tak berapa simple.. Tetap jugak ada tiga jenis lauk kan. Orang punya simple macam nihlah

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah