Saturday, February 15, 2020

Macam Tak Jadi Je Asam Pedas Ni!!!

Hi korang...

Hari ni SA masak asam pedas..untuk kesekian kalinya SA cuba masak asam pedas dan dasanya memang tetap x menjadi...hahhaa..aduiii..asyik failed je ni...nak berguru ngan sape pun x tau dh..puas ikut step by step resepi kat internet...maybe tak jadi sebab xde daun kesum dan bunga kantan...halba pun xde kat rumah..tapi mak abah cakap sedap je..jadi je..x tau la SA ni  selagi tak kena rasa tu kat tekak so tetap rasa failed...


Asam pedas Ikan Cencaru


Kobis bunga goreng ikan masin..


Jadi la 2 jenis lauk untuk lunch hari ni..walau sedikit frust tetap makan jugak..elok plak bertambah mak abah makan..maksudnya apa tu? Sedap la kan? Apesal SA tetap rasa macam tak menjadi asam pedas SA erk?...perasaan aje ke? eh entah la..nanti la SA nak masak lagi..practice makes perfect kan...selagi tak menepati citarasa SA selagi tu SA akan cuba jugak masak asam pedas yang betul-betul sedap..

10 comments:

  1. Hehe oklah tu. Mak SA yang tak lalu makan boleh tambah kira sedap.
    Lagipun memang ada macam-macam versi asam pedas ni.

    ReplyDelete
  2. I liked it, I found it very interesting, I love gastronomy, I try it anyway
    I loved your post, I did not know your blog, do you want to follow us? You already tell me. Cheers

    ReplyDelete
  3. Ok la tu walaupun takde bunga kantan dan daun kesum..siap mkn bertambah lg..

    ReplyDelete
  4. kalau bertambah tu memang betul sedaplah..hehe ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  5. Jadi lah tu kak. Kalau mak mertua sy punya resipi lagi ringkas. Macam sebelah family saya, kena ada daun kesum, tomato, bendi, lada hitam...perghhh

    ReplyDelete
  6. lepas ni bolehlah buat asam pedas tetel pulak

    ReplyDelete
  7. Kadang kita sendiri masak tu yang tak lalu nak makan tapi bila orang lain makan elok je bertambah maknanya sedap la tu.

    ReplyDelete
  8. Janji ada rasa asam pedas, ok lah tu SA hehe. Lama dah SA tak update pergi shopping kat pasar dengan makabah :)

    ReplyDelete
  9. aida kalau asam pedas ni, kena cukup bahan.
    asben cerewet skit.
    tapi, ok la tu, SA.
    rupa dah betul dah tu asam pedas look alike.

    ReplyDelete
  10. ayu fail bab asam pedas, nama je org johor.
    kadang elok pekat, kadang2 cair...memang fail.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah