Friday, July 8, 2022

Craving Cheesecake.....

 Assalamualaikum...

Hi korang...

Ramai yang cuti erk hari ni.....SA x amik cuti...sebabnya memang tak raya kot sebab Mak Pah masih kat ward...semalam dapat perkhabaran jantung Mak Pah Bengkak...maybe lambat lagi la dia discharged. So bila ibu rumah takde..semangat nak raya tu takde..walau ada Pak Zain. Pak Zain kesedihan sebab girlfriend takde kan..so dia tak rasa nak masak- masak macam selalu...SA x kisah sangat pun pasal makanan ke apa ke..Raya Haji je kan...cuma tu la x dapat la balik kampung tahun ni walau ada sedara mara buat ibadah korban.

okey la bercerita tentang cheesecake...semua orang suka cheesecake kan...Cheesecake is a sweet dessert consisting of one or more layers. The main, and thickest, layer consists of a mixture of a soft, fresh cheese, eggs, and sugar. If there is a bottom layer, it most often consists of a crust or base made from crushed cookies, graham crackers, pastry, or sometimes sponge cake. - wikipedia

Baru- baru ni...SA suka sangat cheesecake...tengok cheesecake teringat someone..hahaha...so...baru ni SA mencari cheesecake..punya la seksa nak dapat...banyak tul dugaannya...x dilayan ngan staff secret recipe...eh..macam- macam la...hari ke 3 cari baru dapat..


ni kat outlet Costa Coffee NuSentral...xde cheesecake - misi gagal


kat sini ada..tp x banyak choice....


Hari ke 3 baru dapat beli...




Alaaaa...lupa plak nama dia.....resit dah buang plak...okey la sedap..tapi takde la wow sangat macam Hokkaido Cheesecake...


Craving kan...

Dah la secret recipe sekarnag cake dia kecik je satu slices...mahal x usah cakap la...hehehe...macam selalu SA cakap tu...sesekali boleh la layan...hari2 kalu...masak la poket...

Apapun dah dapat cheesecake...semalam beli plak White Choc Macadamia Cake 1 slice...saje nak makan ngan Dania..sekali dia x suka...erm...mama la abiskan sorang..dah makan setengah baru teringat x amik gambo...hahahaha...lantak la di situ..

Bila stress makan cheesecake makan cake apapun...rasa nyaman je kan?

Alhamdulillah syukur...Mak Pah dah boleh discharged......


11 comments:

  1. suka cheesecake sbb ada 2 texture yg berbeza....Alhamdulillah, Mak Pah dah boleh balik rumah.....

    ReplyDelete
  2. Alaaa.. tiber kita pun rasa nak makan cheesecake laaaa

    ReplyDelete
  3. Uncle suka cheesecake... tapi kuatiti sikit...

    ReplyDelete
  4. now aida craving hokaido cistat, SA.
    kat melaka, kena gi nun di banda hilir.
    area sebelah ayer keroh ni, xde :(
    dulu ada jual kat mydin, sekejap aje. then terus tutup.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. semoga mak Kak SA diberikan kesihatan yang baik.. Aamiin..

    ReplyDelete
  6. Kalau dah craving kek tapi tak dapat memang stress.. Part kek makin kecik tu memang setuju..

    ReplyDelete
  7. Tiba-tiba rasa nak makan cheesecake pula.

    ReplyDelete
  8. sedapnya.. akak dab buat saya craving cheesecake jugk la

    ReplyDelete
  9. sedapnya cheesecake.. sejak tak sihat tak sedap je tekak ni kak

    ReplyDelete
  10. Saya pantang nampak cheese cake. Terus nak terkam hahahaaa.

    ReplyDelete
  11. x suka cheese cake sgt..choc..love it! choc cheese cake..boleh la skt..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah