Wednesday, July 27, 2022

Nikmat Apa Yang Perlu Didustakan..

Assalamualaikum...

Hi korang...

Hari ni SA nak share masakan hari Isnin lepas, balik jer sampai depan pintu rumah terbau haruman masakan fav SA...memang menduga keimanan betul...masuk je rumah letak bag apa segala tak sempat mandi terus makan je...teruk betul perangai kan...ni kalau ada mertua ni sure diorang menyesal terima SA jadi menantu Lol....hahahaha....buruk laku kan....tapi keenakkan makanan tu yang buat SA lupa diri kejap....nikmat apa yang perlu didustakan lagi kalau dah balik kerja makanan dah sedia terhidang kat meja makan...amik pinggan cedok- cedok senduk nasi la jawabnya...tunggu apa lagi kan...

Sorry ye kalau gambar ni semua buat korang terliur...SA satukan masakan Isnin dan Selasa...Selasa SA berpeluang masak sorang- sorang kat dapur...sajer masak lebih untuk bekal ke tempat kerja...

Jom la tengok gambar...



Ikan masin tenggiri jeruk goreng campur bawang dan cili potong...lauk ni bahaya tau korang...pasal dia ni la SA bertambah nasi 2 kali...dah la Selasa tu SA ada follow up


Tauge kasar ni jarang ornag suka...tapi SA suka..fav ni...


Ikan siakap masak lemak cili api...air tangan Pak Zain ...memang sedap...SA makan bahagian ekor tu...sebab suka lemak2...


Semalam...Selasa...Pak Zain dan Mak Pah ikut SA pi follow Up kat KPJ Seremban.  2 jam depa menunggu SA...dah cakap tak yah tunggu nak tunggu jugak...kan dah lama sampai diorang lapar...so balik tu terus pi makan Nasi Kandar...tu  nanti SA update kat entry lain...disebabkan dah makan tengahari..so tengahari semalam SA x masak...SA masak petang semalam...untuk makan malam dan lauk untuk bekal pi kerja SA dan Dania....
 


Drummet goreng berlada...ini untuk bekal Dania...SA x bawak lauk ni sebab nak makan lauk masak lemak cili api ayam


Sayur kangkung goreng belacan...


Ayam masak lemak cili api bahagian kepak aje..dan campur kentang...


So hari ni SA dah ada bekal...padahal ada janji nak belanja kawan SA nyer birthday 22hb lepas...inform dia batal dan tukar ke tarikh esok..lagipun tengahari SA ada meeting dna compulsory...

Sampai sini dulu...nanti SA update entry lain...

See ya next entry......

5 comments:

  1. betul tu..lauk 1st tu memang bahaya....kena plak ngan nasi panas..pergh..berpinggan2 la jawabnya ...kann

    ReplyDelete
  2. sedapp lauk kampungan nih., nyum2

    ReplyDelete
  3. Masha Allah....
    Semua sedap...
    Tenggiri jeruk dengan tauge kasar tu memang "jahat"🤣

    ReplyDelete
  4. bila nak ajak orang somban datang makan ni? gogham lak nengok masak lomak ikan tu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah