Saturday, July 30, 2022

Eh..eh..Awalnya Masak Tengahari Ni ....

Assalamualaikum....

Selamat tengahari...dah masak ke korang? As usual la bila weekend SA memang awal-awal masak...malas nak masak lambat sebab nak rileks kan...eh...eh...ada yg pi makan kenduri ke tu? Ke ada yang makan kat luar gantung kuali? Untuk SA memang xde la istilah cuti masak ni...Mak Pah x boleh sangat makan makanan luar ..so lepas je sarapan tadi SA menung dulu depan freezer...daging yang SA defrost masa masak mee goreng pagi td ada je sikit lagi ada dalam 100gram lebih skit...lepas tu ayam ada la...dan sayur ...

Ting!!....

Jadi la lauk-lauk kat bawah tu ..



Ayam goreng berlada basah2 sambal nya yang Mak Pah request 


Sayur bok choy dan sayur taugeh balance mee goreng tadi pun SA settlekan..sayur2 macam ni cepat rosak kan ..so...elok kasi masak je semua 


Sup Daging Style SA la...guna serbuk rempah sup dan campurkan jugak bebola daging bagi nampak banyak...Dania suka la ni...

 

Settle dah masak tengahari ni....

SA x keluar?

Malas nak keluar...rasa nak baring tido...lepas tu petang kang nak pi Brisk walk je...eh..kena beli kasut sukan baru la...yang lama tu dh rosak...nak pi dating plak...ada orang tu jauh nau...nanti la tunggu dia turun KL nanti...ikutkan dia memang nak turun Seremban hari ni...SA yg x bagi...sebab esok dia kerja...heehhee.....

Jumpa la lagi next entry....Pak Zain demam ngan batuk..Mak Pah lepak2 tengok Nujum Pak Belalang kat Astro Ria...kejap lagi lepas solat Zohor baru kita lunch ye...

Happy weekend korang....

Esok SA share resepi Ayam Goreng Berlada tu erk....


5 comments:

  1. Selamat berhujung minggu SA.
    Dari kelmarin tak sedap badan. Rupanya nak demam tapi gagahkan juga ke dapur. Hari ini masak sup tulang. Sedap pula hirup kuahnya, terus rasa segar badan sebab berpeluh.

    ReplyDelete
  2. Menu gitu pun sedap dah SA. Hirup sup daging tuh.

    ReplyDelete
  3. sedapnya sup daging..nmpk menyelerakan

    ReplyDelete
  4. Nampak sedapnya sup daging air tangan SA tu

    ReplyDelete
  5. ayu gi JB weekend ni, bawak Ibu gi wedding cucu sedara.. x cita lagi dlm blog, entry dok dlm draf

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah