Monday, July 25, 2022

Menu Ahad By Adik Bongsu & Minum Petang Beli Di Stadium Paroi

Assalamualaikum..

Hi korang...

2 hari di weekend SA x masak...2 hari SA jadi bibik...hahaha....so..tugas  masak memasak serah kat adik bongsu...serba salah oiii tak masak...selalunya memang SA yang masak kan...tapi semua serah kat Acu...apa dia nak masak..memang terpulang kat dia....kami tak bising...bagi idea je....

Dalam fridge ada banyak daging korban...so settlekan daging korban aje...jom la tengok apa yang Acu masak semalam...



Paprik Daging


Ikan kembung goreng berlada


Sup kaki dan leher ayam...

SA ingat nak tido petang tapi tak jadi...sebab Acu ajak pi Maybank dia nak tukar Maybank kad dia kanmachine layan diri tu...tapi tak boleh tukar..chip ic dia problem...pas tu cap jari pun problem tak match...pelik betul...ada ramai yang tak lepas jugak masa buat tu...

Then balik tu nak pi cari Laksa...Laksa tempurung kat Senawang. Tapi kedai tu tutup...sudahnya kami ke Stadium Paroi...area tu ada kedai2 jual macam- macam..tapi tak banyak kedai buka jugak....kat situ popular popia goreng...tapi dah abis..yang ada cuma popia basah dan rojak....adik ipar beli la rojak mee dan popia basah...jom la tengok gambar...


Popia basah stadium Paroi..


Kopi gula melaka rasanya..


Rojak mee sedap cuma pedas skit


Ni roajak mee yang belum letak kuah


Popia basah yang blom dicurah kuah jugak...

 
SA buatkan teh o dan air kopi 434...

Sudahnya malam tadi SA x makan pun...kirim kat Dania kepak ayam dan sayur kangkung konon nak masak untuk bekal pi kerja...sudahnya tak buat...x larat...bawak bekal lauk paprik daging je...cukup la tu...SA bukan  ada selera makan pun...

Jumpa next entry

Hanya Berkongsi
SA 25072022

9 comments:

  1. Sedapnya sup kaki ayam dengan popia basah tu SA!
    Di LD tak ada popia basah. Kena tunggu balik Selangorlah kalau nak makan.

    ReplyDelete
  2. Allahu nampak sedap betul paprik daging tu!

    ReplyDelete
  3. Nampak sedap paprik daging tu.

    ReplyDelete
  4. Saya suka popia basah. Padprik daging masak sendiri, puas hati makan. Kalau order di kedai, banyak bawang je. Hehe.

    ReplyDelete
  5. Nampak sedap2 semuanya
    wak pilih sup kaki ayam

    ReplyDelete
  6. popia basah tu menarik dengan limpahan sos..Kalau beli kat pasar malam depa catu sos tu..hihihi

    ReplyDelete
  7. dapnya popia basah tu..kat stadium..ayah pun pernah beli

    ReplyDelete
  8. tu dia macam2 ada semuanya sedap2

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah