Thursday, July 28, 2022

Makan Nasi Kandar Pelita Di Seremban Gateaway

Assalamualaikum...

Hi korang..

Amaran ye...entry ni penuh gambar makanan...lepas jer check up Selasa lepas Mak Pah cakap dia teringin nak makan Nasi Kandar Pelita....terus la SA ajak jom la....tapi Mak kena janji x leh makan lauk yang tak leh nak makan...dia kata nak nasi putih, sayur ngan ayam goreng je..ayam goreng tu nak peha...SA pandang Pak Zain...Pak Zain kata okey la....

So tengahari tu layan Nasi Kandar la kami...Pak Zain plak macam biasa la...dia nak makan lauk Lamb Shank..kat sini je Lamb Shank sedap...Dia boleh tanya...boleh ke Along abah nak makan Lamb Shank hari ni...laaa.....aduhai...takkan la x boleh kan..berapa sangat la harga lamb shank tu kalau dia nak makan kan...ini la masalah bila bawak parent makan kat luar...dia akan tanya macam tu...takut nak makan...tapi bila tengok riak wajah diorang bila dapat makanan idaman hati..terus rasa hilang sakit2 badan...hahahaha....



Geram tengok udang ni...tapi tak amik...


Ayam goreng berempah...tengok la harga seketul...


Aayam bawang special ni pun sama


Ni udang kecik- kecik


MASAKAN KARI...


Mak Pah tunggu Pak Zain dan SA duduk and makan sama


Lauk SA...kuah campur , ayam goreng bahagian peha dan seketul cili hijau..


Lamb Shank untuk Pak Zain...share skit ngan SA...tapi SA sakit kepala makan...lama x makan lamb kot


Lauk Mak Pah...


SA order apple juice, Pak Zain Fresh Orange, Mak Pah minum teh o je...itupun x minum banyak..dia kena kawal air


Eh..eh...jeling pinggan sebelah ye...lauk awak yang depan ye..


Ha...jom makan...


Jemput makan semua...


Pak Zain swet sangat pimpin Mak Pah ke kereta..


 

Alhamdulillah...

Rezeki keduanya....tak banyak pun kena..makan 3 orang RM60 je...syukur rezeki masa tu...sebab tu tengahari Selasa tu kami x masak...balik tu tiga- tiga lepak tido lepas solat zohor...penangan kas kas nasi kandar...hahahaha.....

12 comments:

  1. Dah lama teringin nak ke sini, nanti nak ajak zaimilah

    ReplyDelete
  2. Sedap tengok semua makanan..
    Lagi2 udang tu.. favourite you...
    Semoga MakPah cepat sembuh ya..

    ReplyDelete
  3. lama x makan ni...selalu gak tapau... ala sweetnya pic last tu...moga pak zain & mak pah sihat2 selalu....aamiin

    ReplyDelete
  4. Subhanallah, menitis air liur hakak, terliur, SA

    ReplyDelete
  5. Alah Pak Zain, nak makan LS tu dua ketoi pun takpa laaa.

    ReplyDelete
  6. ayam goreng mamak mmg mabeles..

    ReplyDelete
  7. terliur betul tgk nasi kandar.. ya Allah...

    ReplyDelete
  8. Tudiaaaa...udangnya geram ...
    Pak Zain kalau pi nasi kandaq memang dia akan paw SA dengan lamb shank ye🤭🤣

    ReplyDelete
  9. sebagai penggemar udang, memang geram betul tengok lauk udang yg disediakan tu. tapi nak ambik belum tentu klu poket belum tebal haha

    ReplyDelete
  10. sedih je kan bila mak ayah tanya kat kita "boleh ke nak makan yang ni kalau harga gini2"... teringat kat arwah mama...selalu tanya gitu sebab dia risau duit kita tak cukup

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah