Friday, July 29, 2022

Menu Sap- Sap Soi Hasil Dari Blurr Depan Fridge...

Assalamualaikum...

Hi korang...

Semalam kan...balik kerja tengok xde lauk untuk makan malam...letak bag..SA sinsing lengan baju kurung, terus masak je...ketung ketang sorang2 kat dapur...pukul 8.30pm dah siap masak...masak simple je mana yang terlintas di otak...Pak Zain tengah batuk teruk..Mak Pah dah makin kuat tapi SA x bagi dia masak de...1hb nak pi IJN check up kan..so Mak Pah kena banyak berehat...

SA memang blurr x tau nak masak apa...lama gak amenung depan freezer...bahan basah semua beku...arh malas pening SA defrost dulu ikan siakap tu...siapkan bahan..mula nak buat masak kari ke, asam rebus ke...tapi yang jadinya masak singgang...ingat nak masak singgang kelantan...letak budu skit tapi Mak Pah x makan budu...erm...belasah je la kita yang masak dia kan...

Pas tu menung lagi kat depan fridge, nampak peria baru petik 2 biji....ting!!!!goreng jer la peria ngan ikan bilis...

Bukak tudung saji tengok masih ada baki telur dadar tengahari tu...erm..cukup la ni...



Singgang ikan siakap..campur bendi dan tomato...


Goreng ikan bilis berlada campur peria...


Baki telur dadar ...bukan letak atas suratkhabar ye ni...alas je suratkhabar..telur dadar ni dalam piring see through...hehehe

 

8.45pm SAa naik ats mandi apa segala...dah settle turun bawah..siapkan dinner...lepas isyak baru kami makan...dah lambat tapi takpe la...macma yang dijangka..Mak Pah x makan pun lauk singgang tu...SA ngan Pak Zain je makan..Mak Pah makan telur dadar tu dengan lauk ikan bilis peria tu...itupun dia tak habis makan..x tau dah nak masak apa bagi dia selera makan...bila dia tanya dia nak makan lauk apa...jawapan dia senang je NTAH...X TAU LA TEKAK MAK NI NAK MAKAN APA....so...kami yang tukang masak ni buntu la...

Masalah negara bila x tau nak masak apa....

8 comments:

  1. ammi kalau terkejar-kejar satu hapa idea tak kluar...orang jarang masuk dapo kan..

    ReplyDelete
  2. kan..jenuh nak pikir nak masak apa....

    ReplyDelete
  3. sedapnya siakap singgang..tak dpt buka selera Mak Pah..

    ReplyDelete
  4. Salam Maal Hijrah dari saya buat kamu :)

    ReplyDelete
  5. Masak sap sap soi pun tetap menyelerakan!

    ReplyDelete
  6. Lauk simple dan menyelerakan sangat. Ada sambal dengan peria tu pun dah ikat selera dah tu :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah