Friday, July 22, 2022

Lunch KGB Burger & Grab Rider Gelabah Puyuh

Assalamualaikum...

Sebenarnya dah beberapa hari SA teringin nak makan burger...teringin nak makan satay...haishhhh....mesti nak sampai masa la ni...hahahah...korang yang perempuan faham la apa maksudnya tu...kalau dah teringin macam- macam benda tu kan...

Nak plak kalau dapat burger ramly tepi jalan kan...aduhai..sedapnyaaaa..........makan plak panas- panas...kalau buger tepi jalan SA tak suka yang special..SA lebih suka yang biasa..burger daging..medium well, sos, sayur dan bawang...perghhhh....tak nak mayonnaise..cheese pun x nak...biar macam tu je...simple...sedap......Dari SA kecik memang SA suka macam tu... 

Ada 2 perkara kelakar budak grab buat hari ni...first usai jer kami order...dia dah accept dan dtg office...the best part takde order kami...dia ingat dia kena amik barang dari kami...lepas tu dia gerak pi restoran kat Bangsar dan amik order kami..dia datang balik 20 min lepas tu...then lepas tu order kami patut ada 3 tapi ada 2 je...which is order SA takde tau korang...cepat2 call balik...orang restoran pun dah call bg tau satu order lagi x amik...ni nak salahkan sape ni...kena la dia pi amik semula...kesian memang kesian tapi nak buat camne...dah kenapa x check betul- betul order tu...satu hal dia kena pi amik dan hantar semula...dah buat kerja plak kan....gelabah puyuh la lu grab rider...check la bila dapat order or accept order....







 

Alhamdulillah rezeki hari ni....lapar giler wey...

Lambat SA makan disebabkan kesilapan Grab rider ni...malas nak panjang- panjang cerita...hari ni nak tenang- tenang je...

Sebenarnya sedih ni...sedih sebab dah x leh nak tengok Netflix kat hp macam selalu...sebab line Unifi SA ni ada limit internet...yang no 012 yang dah diterminate tu internet x abih pakai sebulan...punya la  banyak datanya...tapi nak buat camne kan...jodoh tak panjang ngan line tu....so balik rumah la baru bleh tengok Netflix sebab ada wifi...tapi bila dah kat rumah...Netflix yang tengok SA selalunya...SA dah malam..x dapat de nak tengok Netflix. Weekend SA jaga mak...masak...siang tido...kalau ada kesempatan tido...selalu tengok Netflix dalam train je...skrg dalam train dah takde buat pape la...dengar lagu dan scroll Tik Tok je...kesian SA...hahaha...


Hanya Berkongsi
SA 22072022

19 comments:

  1. demi kelansungan hidup... rela buat kerja banyak kali :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru start grab so x pandai lagi katanya...so maafkan je la

      Delete
  2. gelabah puyuh...hihi..sian abam grab..sib baik dekat jer...SA lak yg kena tunggu lama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul..lama SA tunggu..kawan yg dpt order awal serba salah

      Delete
  3. Sedapnya... Nanti i g sana boleh try la

    ReplyDelete
  4. demm, xde pulak org jual burger ayam special tepi longkang kat Batam nih.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sana xde erk wak...bleh la SA bukak bisnes sana..haha

      Delete
  5. terliur pula nampak burger tu..
    susah juga kalau internet ada limit ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah...yg no 012 tu internet unlimited kan...nak buat cane..x berjodoh panjang ngan no tu...

      Delete
  6. Sedapnya tengok SA makan.
    Teringat zaman di kampus dulu boleh beli burger Ramly RM1.

    ReplyDelete
  7. Takpe kak SA, tenang-tenang aja ^_^

    ReplyDelete
  8. sedapnya kak! kesian jugak kat grab rider tu tapi nak buat macam mana, da silap dia juga kan..

    ReplyDelete
  9. sedap ke kak burger tu? naya abg grab tu ulang2 banyak kali huhu.. kak.. pakai prepaid je kak utk internet free.. just nak tgk netflix je

    ReplyDelete
  10. nampak besar gak burger tu. siap ada nama lagi kat roti

    ReplyDelete
  11. Gelabah puyuh....sopan je bunyinya...
    saya selalu sebut gelabah biawakšŸ¤£

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah