Monday, July 18, 2022

Kisah Hari Isnin

Assalamualaikum...

Hi korang...

Lambat bersiaran...macam- macam hal pagi ni...biasa la hari pertama bekerja minggu ni kan..so banyak la benda nak kena hadap...dengan kena kacau kat FB lagi...ngan dapat ugutan lagi...takpe yang tu biar la pihak berwajib yang jalankan tugas nanti...

Alhamdulillah...dah lega skit batuk SA...masih ada sebab kahak masih hilang sepenuhnya...kali ni makan ubat farmasi baru ok..malam dah kurang batuk...syukur...cramp pun dah beransur baik...cuma kena pantau kesihatan Mak Pah aje nanti...

Pagi ni bz sebab boss yang baru habis kuarantin sebab Covid 19 dah masuk kerja...pas tu ada kawan- kawan yang MC...so banyak nak kena cover...




Pagi ni minum Hazelnut nescafe je...x strong pun...


Mee goreng + telur mata+ sambal sotong

 

Tengahari SA makan nasi kukus...lauk ayam kampung...okey la...x habis pun sebab portion besar...half je nasi SA boleh makan..selebihnya...erm...sorry...bukan buang rezeki...terpaksa la...syg memang sayang tapi bila dah kembang nasi tu x boleh nak makan dah kan....Korang kalau follow SA kat FB korang bleh perasan SA meroyan ngan sorang mamat ni kacau SA...hari ni SA kena serang dengan dia kat FB sebab dia dah kantoi ngan wife dia ada acc FB untuk flirting..terus nak cover dia serang SA dan cakap macam- macam...kelakar siap kata bini dia nak buat report polis...dia la nak report polis..sedangkan dia ni polis ni...tengah belajar lagi...nak dapat jawatan tertinggi dalam dunia kepolisan...tp ko buat hal..SA ada mintak bantuan kawan sekolah SA yang pegawai polis...so FB dia dalam perhatian la sekarang...SA tunggu dia up pasal report mereport ni je...once dia up SA akan spill the tea...dia marah sebab SA x layan chat dia...terus SA dituduh perosak rumahtangga dia...SA pun pening...tang mana yang SA jadi perosak rumahtangga dia ni...sedangkan dia yang kacau SA ni...FB dia yang mula- mula memang SA dan blocked...FB kedua yang muncul ni FB untuk flirting...dia add perempuan2 cantik dan single mom aje...allahu...ada jugak lelaki jenis macam ni...dah ada bini dan ada anak buat la cara dah ada semua tu...kenapa la nak rosakkan rumahtangga sendiri...pelik tgok orang jenis macam ni...

11 comments:

  1. taste kita sama, la SA.. adui, kecur tengok mee goreng dengan hazelnut nes

    ReplyDelete
  2. sedap mee dgn sambal sotong tu... nnt update lg pasal polis meroyan tu kak SA... mmg wujud lelaki mcm ni ek... suka nk test market sendiri tu

    ReplyDelete
  3. Macam2 perangai manusia ni.. memang cara pasal la kan..
    Semoga Mak Pah sihat sepenuhnya and you too KakSA

    ReplyDelete
  4. Simpan bukti2 yg dia yg kacau SA takut nnt tiba2 wife dia pulak saman mengacau rumahtangga padahal asben sendiri buat hal. Nauzubillah.

    ReplyDelete
  5. Aduhai lelaki mcm2 perangai la..dah ade bini pun buat hal lg..sabar jelah kak SA, Inshaa Allah kebenaran diphak kak SA.

    ReplyDelete
  6. malam SA... dah malam baru dapat jenguk2 kat sini :) semoga makin sihat ye

    ReplyDelete
  7. Dugaan betul lah. Mi tu adoi nampak sedap tu

    ReplyDelete
  8. Bahaya orang zaman sekarang. Nanti bila dah kantoi, claim diri ada penyakit mental sebab nak lepas hukuman.

    ReplyDelete
  9. sedapnya mi goreng tu. nasib lah SA perempuan solo macam kiter ni memang sentiasa dipandang serong. nasib baik tak cantik kalau tak mesti dia dah add jugak. tiberr

    ReplyDelete
  10. Sedapnya mi goreng kosong dan telur mata. Macam-macam jenis manusia sekarang ni. Dia yang kacau, kita pulak dituduhnya. Pelik betul.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah