Thursday, July 7, 2022

LRT Problem

Assalamualaikum...

Hi korang...

Pagi ni SA sampai KL dalam pukul 7.20am, as usual SA akan amik LRT kat Pasar Seni...sekali tengok...mak aiiii....punya la ramai orang...melingkar line macam ular dipalu...SA x tunggu lama la..terus decide naik MRT..Laaa MRT pun rupanya selang 5 minit satu...sebelum ni selang 3 minit...erm..memang lambat la nanti kan..tapi tetap gak la naik MRT walau terpaksa jalan jauh nak ke office..jenuh berpeluh2 jalan...tapi takpe la..sesekali dan bagus gak untuk kesihatan kan...


 

Dah yakin akan lambat...so better guna alternatif lain kan...x kan nak tunggu plak...

SA pun x tau la kenapa lately macam makin teruk plak system LRT ni semua...KTM ok dah...kalau sebelum 7.30am LRT ok lagi...tapi...dah lebih 7.30am memang akan jadi macam ni la...pernah 8 minit selang satu LRT, kadang 10 minit..ramai mengeluh x kurang gak ramai yang menyumpah...ye la..orang nak pi kerja kan...

Harap- harap esok ok la..kalau x ok memang kena la SA naik MRT je sementara.

4 comments:

  1. Itulah masalahnya bila nak menggunakan pengangkutan awam, lebih-lebih lagi pada waktu puncak.. Kalau dapat majikan yang faham situasi takpelah jugak, nie dapat majikan yang tak memahami, memang susahlah kan..

    ReplyDelete
  2. itu la sebab nya rakyat msia ni malas nak naik public transport... antara sebb nya sistem kita ni memanjang je ada masalah kan

    ReplyDelete
  3. Semoga dipermudahkan urusan Kak SA untuk pergi kerja.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah