Wednesday, July 13, 2022

Dugaan Lagi..

Assalamualaikum...

Hi korang...

2 -3 hari ni SA senyap sunyi...semalam dan hari ni MC...x dan nak up post...uruskan mak yang sakit...rutin pagi bersihkan mak,tukarkan pampers, buatkan sarapan dan kemas rumah...masak tengahari... semalam sempat pergi KPJ untuk follow up kes Bronchopneumonia hari tu...batuk masih ada...dan membawa ke dugaan yang baru....kemuncaknya jam 8 lebih malam tadi..SA batuk teruk sampai terdengar bunyi letupan kat area tulang rusuk kanan..cramp sendi sebelah kanan ..cramp sampai x leh gerak, membawak sampai ke urat belikat...SA dah cuak dh...risau stroke apa segala...ah sudah...slowly SA bangun...amik minyak urut..turun bawah...tanpa segan silu mintak Pak Zain urutkan...x membantu pun..skill Pak Zain dah takde..



SA tido macam ni..bantal kena tinggi...kalau x memang x selesa


Bila nak batuk kena tekan perut dengan bantal ni...ya allah...x pernah SA kena macam ni...sakit betul...


Berat betul dugaan SA kali ni..td pergi klinik konon nak mintak injection..Doc x suggest injection, dia suruh makan pain killer dulu dan ubat muscle...

Sakit nya hanya allah yang tahu...mengiring ke kanan x boleh...nak batuk rasa nak putus nyawa...batuk ni plak time muscle pain ni la bukan main gatal dia nak batuk..SA x boleh tido..SA rasa penat sgt...hari ni Pak Zain amik alih kerja rumah...

Apapun SA kena sihat jugak hari ni...esok SA kena pergi kerja..lama sangat dh ni cuti...Doc nak bagi MC pun SA tolak...esok kena pergi kerja....no matter what...


19 comments:

  1. Semoga lekas sembuh dan kembali ceria ya SA

    ReplyDelete
  2. ok ke tu nk p keje esok...kalo tk sihat better rest dlu...kan sakit kt tmp keje susah nanti....smoga cpt baik

    ReplyDelete
  3. Beratnya dugaan penyakit SA. Semoga SA sentiasa bersabar dan diberikan kesembuhan. Amin YRA

    ReplyDelete
  4. syafakillah kak.. batuk kuat sgt tu semoga cepat sihat ye

    ReplyDelete
  5. semoga cepat sembuh ya kak.. musim skrg ni kak

    ReplyDelete
  6. Allahu, sakit tu SA. Semoga cepat sembuh ya..

    ReplyDelete
  7. Kesiannya kak SA. Jaga Mak Pah lagi. Hati-hati ye pergi kerja tu. Faham sangat perasaan tak best bila dah lama sangat MC tu. huhu

    ReplyDelete
  8. Semoga Allah kurniakan kesembuhan untuk SA🤲

    ReplyDelete
  9. bebaik SA... semoga cepat2 sembuh!! Bila orang kuat kat rumah dah jatuh sakit.... banyak mende tergendala...take care SA

    ReplyDelete
  10. Hanya mampu doakan dari kejauhan agar SA kembali sembuh seperti sediakala.

    ReplyDelete
  11. Allahu, semoga cepat sembuh 🤲🏻

    ReplyDelete
  12. Semoga cepat sembuh, SA. Batuk bila berlarutan memang menyeksa badan.

    ReplyDelete
  13. Semoga cepat-cepat sihat dan sembuh Kak SA...Aamiin

    ReplyDelete
  14. dana pernah rasa kak, pasal kek batuk yang terlampau teruk. Doc bagi ubat utk bagi muscle rehat, nasibla lps tu elok tapi lama jugak lah seksanya tu dlm 2 minggu. Apa pun gws ye kak

    ReplyDelete
  15. Allahu....sakit tu. gws key...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah