Friday, February 3, 2017

Rempah Ratus Mak Siti Menjadi Pujaan Hatiku

Tersampuk Penangan Rempah Ratus Mak Siti

Selama berkecimpung dalam dunia masakan ni kan...tak pernah la aku jatuh hati ngan mana2 product trempah ratus macam aku jatuh hati ngan rempah ratus Mak Siti ni...sememangnya serbuk rempah tak kira rempah ikan ke..rempah ayam daging ke memang segar dari ladang...wangi tumisan guna product Mak Siti ni boleh buat setaman lapar weh...


Sebenarnya aku first time beli Rempah Mak Siti ni kat Pasar Muar...giler jauh kan...korang orang Muar sure tau pasar besar kat tengah2 town sebelah stesen bas tu...haaaa...aku beli kat situ la..sejak dari tu memang aku guna rempah ni...adakala derhaka gak guna rempah jenama lain tapi nak buat acaner..tak sama gak sedapnya macam guna rempah Mak Siti ni...

Haaaa....aku ingat kat Muar je ada rempah ni...sekarang aku dah tak risau sebab kat AEON pun ada jual Rempah Ratus Mak Siti ni...menggunung aku puji ni...tapi korang jangan kecam aku plak..aku puji based on apa yang aku rasa ikut tekak aku...so aku bleh la compare bila guna jenama lain rasa dia macam mana...so far aku masih suka Rempah Mak Siti ni...tiada tandingan...ni agak2 kalau keluarga Mak Siti baca ni.dia nak tak amik aku jadi Duta Rempah Ratus?hahahahha....Berangan free kan...duta product kecantikkan memang tak la....ye tak?

17 comments:

  1. woww mesti sedap ni, teringin juga nak cuba guna rempah ni :)

    ReplyDelete
  2. tak pernah try lagi rempah mak siti..macam nak try gk.

    ReplyDelete
  3. sdp nih kak... dana pun biasa guna jgk...

    ReplyDelete
  4. salam ziarah & follow sis..

    saya pun pengguna tegar produk mak siti.. especially rempah soto dia..mmg terbaekkkk hihi

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum SA...wah !! sedap yer...nak cuba nanti...

    ReplyDelete
  6. wah!bertambah rajin la akk memasak lepas nie...

    ReplyDelete
  7. rietta blom pernah cuba rempah mak siti...kt mydin cni pown ada...boleh la rietta cuba mggu ni...

    ReplyDelete
  8. jadi duta produk Mak Siti...? Aamiin.. Aamiin.. hehehehee.. :)
    kalau Kak SA jadi duta, confirm dapat stock rempah selama setahun.. hahahahaha.. bagi2 sini sikit ehh kak SA.. :p

    ...

    ReplyDelete
  9. Waa rempah mak siti. Kinah pun dah jatuh cinta dengan rempah ni. First beli masa maha aritu.

    ReplyDelete
  10. Mak Siti ni..dulu femes sangat rempah soto dia...zaman2 dok belajar buat soto dulu lahhh, kari-kari ni tak penah try lagi, kena cuba lah nanti..produk bumiputera jugakkan..kadang brand je guna nama melayu ni :)

    ReplyDelete
  11. hi kak hehe tq rajin baca resipi kat blog kt tu! hahahha har best ke rempah ni boleh share2 ni haha klu jadi duta pls jgn lupe kan sy tung2 jimat dh part rempah hahaha

    ReplyDelete
  12. Best eh rempah nie.. Boleh cba nanti..

    ReplyDelete
  13. Rasanya macam dah lama rempah ni.. Tapi setakat ni macam tak pernah tengok lagi ibu saya guna. Nanti boleh nak promote dekat ibu ^^

    ReplyDelete
  14. rempah ni sedap.. tapi kat rumah belanja jenama babas aje.. belum terfikir nak curang.. hehehe

    ReplyDelete
  15. sha dah lah suka kari, kena carilah rempah ni hehehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah