Thursday, February 16, 2017

Perlukan Rehat Yang Panjang..


Semalam kan....Seharian rasa lemau sangat...entah kenapa agaknya..tapi memang sebelum tu aku banyak kerja...tambah plak jiwa kacau HP problem...aku dapat guna whatsaap ngan FB hanya kat opis guna wifi...huwaaaa....dah kenapa...bila la nak ok....esok kalau tak ok gak....memang aku merajuk la...dunia blogging aku jadi hambar...balik rumah on lappy takde idea..bahan semua dah abih dah..ada tu memang ada la tapi dalam hp...aku nak transfer gambar pun tak bleh ni...haih..bukan main lagi plak hp aku ni...jangan la nak mintak baru...tengah- tengah pokai ni...dia nak wat hal plak...hp kalu rosak confirm merudum semangat nak blogging....
Well...aku perlukan rehat..aku perlukan masa untuk diri sendiri...senang cakap aku perlukan vacation la....tu gambar atas tu masa aku pi Lombok 2015, rasa nak repeat lagi sebab banyak tempat tak teroka lagi kan...knowing aku yang cintakan pantai dan keindahan alam aku nak sangat pi bercuti lagi...kalau boleh nak pi dengan Dania berdua...badan ni boleh stress bila hari- hari bekerja kan...so vacation adalah terapi diri...mana nak pergi bercuti ni?apapun kena tunggu jugak sebelum April...kena pi jugak walau short vacay...pi Langkawi pun best gak kan?
nak skodeng traveloka la...mana tau ada tiket murah...beli jer tiket dulu kan...pas tu baru ejas cuti...ye tak...anak dara aku tu aku suh la dia cuti...ala baru form 1 kot kan...takpe..kita skodeng tiket dulu...hotel kat sana takde masalah...bukannya nak duk bilik sepanjang masa kan...yeayy....mood vacay dah mari....jom kita skodeng tiket........kita mulakan dengan dalam negara dulu..pas tu baru cari yang luar negara yang dekat2. Thailand? Indonesia?China?apa-apa..jom skodeng tiket dulu....

30 comments:

  1. Bila dah mula nak skodeng tu memang tak lama SA akan pergi makan anginlah nampak gayanya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas nih kita akan dihidangkan dengan halwa mata.. pemandangan yang indah-indah dari tempat yang SA kunjungi

      Delete
  2. kadang² kita rasa terlalu banyak kerja + rutin di rumah + part time job memang sangat penat. Memang perlukan cuti yang panjang dan tenang..wahhh!nieyl pun dah lama x pergi vacation nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerja dan rutin memang takkan habis.. kena curi sikit masa untuk percutian.. hehehe

      Delete
  3. bestkan klu dpt g bercuti..:)

    psst..akak hadiah dah sampai.. tq..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh.. untunglah orang tu dapat hadiah.. saya nak juga..

      Delete
  4. selamat berehat...rietta pown xsabar nk cuti mggu ni....nak rehat sket....sambil selesaikan apa yang perlu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat bercuti dan berehat kepada semua.. kerja nih takkan pernah selesai.. tangguhkan aje dulu.. hehehe

      Delete
  5. Sesekali diri kita memang perlu dimanja dan dibelai... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. bukan sesekali.. kena selalu dibelai dan dimanja

      Delete
  6. SA skodeng dulu yg mn best, nti zie baca review je hahaha..

    ReplyDelete
  7. HP tu agaknya dah tenat sgt,kot SA. Takpa bagi la hp tu cuti duluan,ya..

    ReplyDelete
  8. Wahh nak ke mana tu kak SA? Heheh.

    ReplyDelete
  9. Kadang-kadang hp mmg suka buat perangai time kita nak guna khidmat dia, time tu prob...

    buat kita hilang mood sahajakan... holiday mmg terapi jd cpt2lah booking... he he he

    ReplyDelete
  10. Tengah kumpul duit nak buat belanja ke Langkawi. Skodeng jangan tak.. memang perlu bercuti ni walaupun surirumah jer...

    ReplyDelete
  11. Asslmkm kak SA. Mmng pun kak. Klau Hp problm, seharian mood blh down. Sbb Hp kn bnda pnting.
    Seronoknya dpt bercuti. Kita pun jrang sngt nk bercuti. Klau dpt pluang, msti seronok.

    ReplyDelete
  12. klu i gi cari spa atau massage dl. klu x baru cari tempat nk menempek.. hehehe

    ReplyDelete
  13. Yelah.. ada masa kita perlukan rehat untuk diri kita yang sibuk tak sedar diri terabai.

    ReplyDelete
  14. kita baru je balik dari Sarawak..best lah sekejap masa tu sebab dapat berehat daripada pikir soal kerja..

    ReplyDelete
  15. bestnya kalau dapat pergi bercuti...:D

    ReplyDelete
  16. Berehat banyak2..barulah fresh

    ReplyDelete
  17. Kerja sampai bila-bila pun tak habis. Memang bagus tu g bercuti kak. Dapat merehatkan minda kita dan bila dah habis bercuti barulah boleh fokus dengan kerja hati pun ceria. Chaiyok kak.

    ReplyDelete
  18. Berehat la sis. Tenangkan minda... Langkawi memang best ^^

    ReplyDelete
  19. memang badan nih perlukan rehat.. sesekali kena manjakan diri dengan bercuti

    ReplyDelete
  20. selamat bercuti..enjoy hour holiday

    ReplyDelete
  21. bila stress pastu dapat bercuti mmg bestkan

    ReplyDelete
  22. rehat la sesekali tu kak.. asyik keje jek.. hee~ robot pun tau rosak kak..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah