Tuesday, February 7, 2017

Pengalaman Bantal Busuk Dalam Kehidupan

Hi korang..
Pagi tadi dengar Sinar FM isu yang dibincangkan x sure tajuk apa tp berkenaan Bantal Busuk..korang ada pengalaman simpan bantal busuk tak especially yang ada anak kecik? Aku for sure takde tp dengar pasal pemanggil umur 29 tahun berang sebab dia jemur bantal busuk dia dah 2-3 hari x kering...mak oiii..sampai tua ada bantal busuk...maybe mmg ada special value untuk dia la kan..aku memang x ajar Dania ada bantal busuk tp dalam bilik tidur dia memang ada bantal fav dia ..bantal kepala tau bukan bantal busuk..aku pun ada bantal fav sampai dh tipis span bantal tu dh..beli bantal lain yg lagi mahal pun still aku suka bantal tu..hahaha..tp guna masa tido je la..xde la guna sampai bawak kemana-mana...susah skit kan kalau anak ada bantal busuk ni..kalau tertinggal satu hal..boleh meroyan weh....Qhaira anak buah aku ada teddy penguin busuk...teddy bear tu je la dia usung kesana kemari..pernah sekali tersalah letak dan tak jumpa..seminggu tido dia x keruan....

Tengok gambar kat bawah betapa sayangnya Qhaira pada baby dia tu....haih..sampai ke besar la macam tu nanti..




Kira ok la kalau teddy penguin dari bantal busuk kan..kalau bantal busuk ni lagi rimas kot..memang kena alert pergi mana-mana kena ingat, tali relevankah teddy or bantal busuk pada anak2 korang?..masa baby qhaira hilang sekejap ari tu..kitorang cari yang baru memang xde jual yang sama..kelam kabut mencari...pernah jugak la basuh penguin tu..punya la dia marah..so moralnya jangan basuh dan kena alert...x sanggup hadap dia nyer meroyan sampai menangis dalam tido..sampai atuk gantikan ngan teddy bear lain pun tak leh jugak...at last jumpa balik teddy penguin Qhaira..x hilang mana pun..ada dalam bag baju dia yg dh seminggu tak bukak...haih...aku ni dah merayau bape shopping mall mencarikan baby yang sama macam dalam gambar tu..dari The Curve, pi One Utama, Pi KLCC pas tu Mid Valley..haih la Qhaira...

Lepas ni nak pastikan la..anak2 aku ke..anak adik aku ke jangan la ada bantal busuk or teddy busuk ..susah hidup aku di buatnya kalau hilang..dah la aku jenis layan anak buah macam layan anak sendiri...tu sebab aku tak pernah ajar Dania ada bantal busuk..huru hara hidup kalau hilang atau basuh...yang peliknya ntah apa yang best bau bantal busuk ni agaknya...campak kat kolam ikan sure mati..hehehe...ok joking je..ada la tu sebab musabab atau sentimental value pada yang suka bantal busuk ni kan?tapi kalau boleh elakkan la...ni macam pemanggil Sinar FM pagi td..umur 29 tahun kot...agak2 la....
Yang ada bantal busuk ni biasanya MANJA terlebih ni...kan?


14 comments:

  1. anak buah cik nor pn ada bantal busuk..hihi

    ReplyDelete
  2. anak kg Dania ada selimut busuk...hehehehe

    ReplyDelete
  3. X de bantal busuk dri dulu lgi tpi ada 1 bantal feveret..bukan bantal pun, tapi kepala garfield tu..smpai dh nipis pakej baper kali jahit sbb koyak...

    ReplyDelete
  4. Kc tak pernah ada kot bantal busuk. Just jenis yang suka peluk bantal time tidur je hahaha.

    ReplyDelete
  5. Dah nama bantal busuk, kenapa gi basuh.. marahlah tuan punye bantal hehehe.. sebab dah kena panggil bantal wangi lepas tu..

    ReplyDelete
  6. Setiap kali balik rumah anak saya mesti cari bantal busuk...sampai satu tahap saya sorokkan...

    ReplyDelete
  7. Kawan saya sendiri yang dah 20an pun still ada bantal busuk tau tapi still boleh tiggal la kalau 2, 3 hari tak balik kolej.

    ReplyDelete
  8. bantal busuk ni adalah kebiasaan yang ditanamkan dan diterapkan oleh ibu bapa.. percaya atau tidak mak bapak yang menjadi pengalak kepada tabiat bantal busuk nih..

    ReplyDelete
  9. Umur 29 ada bantal busuk tu melampau.

    Anak2 ai takde bantal busuk.. bantal fav. memasing adalah. Anak patung pun sama. Takdelah over sampai ke besar bawak ke sana sini. Leceh beb kalau anak meragam.

    ReplyDelete
  10. Anak Kak Sue yang bongsu ada bantal busuk, nasib baik bila dah mula sekolah lelama hilang minat kat bantal busuk dah.. ehehe..

    ReplyDelete
  11. dulu zaman sekolah masa duk hostel sha ada jugak bantal busuk, takdak takboleh tidur hahaha

    ReplyDelete
  12. Kami sekeluarga memang takde bantal busuk.macam akak ckp lah senang takde bantal busuk ni especially kalau nak travel. Jenuh nk bawa. Kalau tertgl haru di buatnya.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah