Monday, February 20, 2017

Krupp Krapp Keropok Paru Lembu..

Sedap betul mengunyah keropok paru sampai tak sedar dah setengah bekas hampir habis...first time makan keropok yang dibuat dari Paru Lembu...sedap...sambil makan tu kan duk fikir macam mana la diorang jadikan paru tu keropok...rempah2 pun sedap..siap ada yang mintak resepi kat aku..diorang ingat aku yang masak..padahal aku beli sendiri dari kawan opis..hehehe.....


Satu bekas ni RM30...banyak isinya...


Paru yang dipotong nipis dan dijadikan keropok..macam mana diorang buat aku tak sure...but siyesly nipis..tak tebal macam biasa aku masak paru sambal


Macam tak leh move on plak sebab dah habis dh...ish..kena order lagi next time ni...

Korang pernah makan paru lembu?confirm ada yang suka kan?meh nak citer korang pernah x makan paru yang dibuat keropok?aku baru je makan ha...yes..serius paru bleh dijadikan kudapan makan depan tv...sekali ko dh kunyah memang x akan berhenti...nak lagi dan nak lagi...sampai tinggal serdak..hahaha...siyes sedap weh...mana nak dapat?
Meh follow instagram diorang
@lazatnyer
@lazatnyer
@lazatnyer
Sedap...cukup rasa..cukup pedasnya...cukup serba serbi la...ni aku nak bawak balik Seremban kejap lagi...nak bagi mak buyung rasa plak...nanti bleh order lagi...kan?

43 comments:

  1. laju jer Ayu gi jengah,tapi dah abis plak... :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. teruskan usaha pi jengah lagi.. jengah sampai dapat

      Delete
  2. macam sedap jew kak SA, nasib tak ngandung

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau mengandung cik suami wajib cari..

      Delete
  3. Sedapnyaaa. Nani suka yang macam ni takpun masak sambal. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. masak sambal pun sedap.. huhuhuhu.. terliur rasanya

      Delete
  4. Sedap tu. Sambil buat keje sambil krup krap tau tau licin sebekas. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau makan sambil kerja.. takut makanannya aje yang habis.. kerja tak selesai.. huhuhuhu

      Delete
  5. wow menariknya! first time jumpa keropok paru lembu ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah viral nih.. ramai orang tengah cari resepinya nih

      Delete
  6. menggodanya kak....
    jadi lauk sedap jgk kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah kruppp krapppp memang tak jadi lauk punya

      Delete
  7. Nakkkk gakk dapnyer kita pon suka gak paru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pun suka jugak.. huhuhuhu terliur air liur nih..

      Delete
  8. Nakkkk gakk dapnyer kita pon suka gak paru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai orang yang suka nih.. kalau niaga confirm laku

      Delete
  9. uik.. tak pernah tengok lagi keropok versi ni.. menarik.. tp masalahnye tak makan pulak paru lembu.. adehh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. rugi.. tapi memang betul.. bukan semua orang makan organ dalam binatang nih.. ada orang yang memang tekaknya tak boleh nak menerima

      Delete
  10. Replies
    1. nampak memang sedap.. kalau dah rasa memang tak cukup.. hehehe

      Delete
  11. Sedapnya,Kak Sue pun suka paru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. makanan yang sedap memang ramai yang suka

      Delete
  12. Suka makan paru... ni keropok paru lembu... mesti sedap ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang memang banyak produk hiliran.. dulu makan paru aje.. sekarang keropok.. esok lusa entah apa pula

      Delete
  13. Goreng berlada garing2 best.. yumyummmm


    Jemput join http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-percuma-by-cik-candy.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. goreng berlada memang sedap.. keropok paru pun sedap..

      Delete
  14. Suka paru yang potong nipis2... kalau tebal tak berapa nak syok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nipis sedap.. tebal pun sedap.. kalau tebal masak rendang sedap

      Delete
  15. Mcm sedap..tapi x makan paru..klu tak, boleh gak try...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena jamah sikit rasa.. takut kempunan kerana menahan diri menikmati nikmat tunjang rasa.. hehehe.. tapi kalau dah alergik memang tak boleh buat apa.. tengok ajelah orang makan.. hehehe

      Delete
  16. suka juga makan paru camni, tak sedar dah habis

    ReplyDelete
  17. wah..nieyl suka nie...
    ok nak usha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan usha aje.. beli jangan tak beli

      Delete
  18. kalau tahu cara pembuatannya kan bagus.. masak sendiri dapat banyak..

    ReplyDelete
  19. First time dengar keropok paru ni. Nampak macam best je. Kena intai dulu ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas intai, kena beli.. takut kempunan

      Delete
  20. Nampak macam sedap je tapi tak pernah jumpa lagi keropok paru ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan nampak aje.. memang sedap nih.. kena cari baru jumpa.. cari resepi buat sendiri.. hikhikhik

      Delete
  21. Ni kalau layan.. tak sedar boleh habis sebekas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Krup krap krup krap.. Memang laju kasi habis

      Delete
  22. first time dengar keropok paru lembu..hehe..tak pernah kenal pun ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang dah kenal.. Kena cuba rasa.. Sedap ni

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah