Friday, February 24, 2017

Melayan Mak Enon Pok Pek Di Hujung Minggu

Hi korang..
Ya allah lemaunya hari ni...kenapalah malas sangat..mood plak macam kelaut dalam je ni..pelik tul la...sebab tu lambat bersiaran hari ni..kalau ikut rasa malas ni dh memang xde entry dh hari ni...tp x nak biarkan blog senyap sunyi...meh aku nak citer aktiviti aku ngan anak buah aku si Qhaira minggu lepas..dia merajuk sebab mami x nak layan dia..aku plak baru bangun tido sebab migrain terus la amik dia bawak jenjalan depan rumah..petang tu berangin plak..seronok la dia ngan mulut pok pek mak enon dia tu berjalan..


Qhaira: mama...syepat la amik dambar dida ni....
Mama: ye..mama amik la ni..
Dah snap..
Qhaira: nak nenok..nak nenok..
Eeeeee...somelnya dida kan mama...somelll la....(sambil buat lenggok gatal..)
Mama: ish....apesal perasan sgt ni....
Qhaira: memang la..dida somelll...

Arghhhh....stress mama ckp ngan dia ni...perasan!!!!


Konon-konon Diva lettew...abaikan muka x sememeh mama tgh migrain


Sepanjang bawak dia jenjalan tu..membebel je dia..


Ternampak plak kucing bawah keta mami dia...seboleh2 dia nak amik kucing tu


Kucing tu ikut plak tu ckp dia....


Lepas tu nampak keta jiran sebelah ada sticker spiderman...siap ckp ma...syepat ma..amik dambar dida...


One more....siap peace lg...dia mmg peminat spiderman..semua ttg spiderman dia minat...


Then jalan lagi pi taman permainan depan tu plak..main buaian...


Petang2 ramai rupany budak2 kat sini main bola...dh puas main dan dh nak senja kitorang jalan balik ke rumah semula...x masuk rumah lg tp terus jalan depan skit..


Mama nak tengok sunset...


Cantik betul pemandangan...x selalu dapat tengok...ye ka aku kan 2 minggu sekali baru balik...dulu rajin balik tiap2 minggu tapi sekarang dh rajin blogging dan attend event so aku decide balik 2 minggu sekali...minggu ni rasanya x balik kot tp dalam hati nak balik sebab nak tgok baby baru...tengok la macam mana nanti..lagipun esok ada event...


11 comments:

  1. Seronok jalan-jalan waktu petang. Kena pulak angin sepoi bahasa.

    ReplyDelete
  2. Alolo... comelnya Qhaira. Bdk2 umur mcm ni mmg suka cakap. Kdg2 tak terlayan mamanya. Ada saja benda dia nk Tanya. Xpelah kan. Sel-sel otak sedang berhubung tu.. Hihi..

    ReplyDelete
  3. Wah...terapi yg berkesan tu SA....

    ReplyDelete
  4. I suka suasana waktu petang macam tu.. tengok sunset.. So sweet... rasa damai je hati.

    ReplyDelete
  5. memang dia comel pon kak. pipi u geram ak gigit jaa

    ReplyDelete
  6. best balik kg..mcm2 xtvt blh buat..:)

    ReplyDelete
  7. Comel je Qhaira.. Geram je tengok dia pot pet pot pet..

    ReplyDelete
  8. kemahen budak comel ni...dah jadi kakak,kan?

    ReplyDelete
  9. cantik pemandangan di situ..tenang je ..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah