Sunday, February 5, 2017

REVIEW | GT Mobile Smartphone GT-888 Milik Suriaamanda

GT-888 Always Desire More By GT Dollar 

Alhamdulillah rezeki untuk tahun 2017 dan sememangnya bukan rezeki aku semata- mata malah lebih kepada rezeki anak dara tersayang. Terima kasih yang tak terhingga buat GT Dollar kerana telah menghadiahkan handphone GT Mobile GT-888 untuk pertama kalinya. Korang pernah dengar GT Mobile tak? Untuk pengetahuan korang ianya merupakan Smartphone yang 100% dari Singapore yang memasuki pasaran Malaysia dengan 3 model iaitu GT-888, GT-886 dan GT-883.

Yang aku dapat ni merupakan model GT-888 dengan warna Metal Grey. Cantik...sexy dan smart sangat bila pertama kali menggunakan GT -888 ni...Untung la Dania mama bagi pula handphone ini sebagai hadiah dia dapat keputusan cemerlang dalam UPSR tahun lepas...Korang jangan tak percaya harga handphone ni RM1580....wallaweiii...mama pun tak pernah guna hp semahal tu....

Jom kita tengok specification GT-888 ni....



Model: GT-888
Dimensions: 158.9*77.5*8.6mm
CPU: MT6735P 4*Cortex-A53 1GHz
GPU: ARM Malit720-MP1 600MHz
RAM: 1GB / 2GB
Storage: 16GB 
Display: 5.5”720*1280 pixels
Battery: 2550mAh
OS: Android 5.1
Camera: Rear-8.0MP,Front-5.0MP
SIM card: Dual SIM (SIM+MicroSIM)
WI-FI: 802.11a/b/g/n
USB: Micro 5pin
Bluetooth: 4.0
Positioning: GPS A-GPS








So korang dah tengok dan baca semua spec diatas kan...bagusnya bila charge memang cepat...tak sampai 1 jam dah penuh dah bateri. Kualiti camera pun aku suka sebab sangat2 sharp...sama macam handphone canggih yang lain....normal bila beli handphone for sure dapat full accessories..ada chargers, screen protector dan housing. Kira cukup la tu sebab lepas ni Dania yang nak guna kan...korang kalau nak tau handphone ni pakai dual sim card tau...so senang la untuk sapa2 yang ada 2 line kan..tak payah nak tukar2 sim kalau nak guna line yang satu lagi...Lepas ni kena la mama install segala apps untuk kegunaan Dania...senang nak whatsaap mama kan...



Pada aku pula..handphone ni sesuai untuk blogger juga dengan adanya camera yang bagus...aku kalau cari handphone memang cari camera yang yang boleh hasilkan gambar yang cantik..dengan camera hadapan 5MP dan camera belakang 8MP dah cukup dah untuk blogger macam aku...eh...kata Dania yang nak guna nanti...alaaaa....mama pun boleh jugak pinjam sesekali kan....kata anak beranak....

So korang kalau berminat...jangan la tunggu lagi...

Info atau details selanjutnya korang boleh layari http://gtmobile.sg/gtmobile/item/281-gt-888


19 comments:

  1. Wowww. Gambar kameranya cantik

    ReplyDelete
  2. mmg best guna GT mobile ni...skrin beso..gmbr pn cantik

    ReplyDelete
  3. Seronoknya dapat handphone ni! Spec pun ok dah tu.

    ReplyDelete
  4. Smart jugak phone ni. Untung dtg..rezeki akk.. Bestnya..nk juga hehe

    ReplyDelete
  5. allhamdulillah... tahniah rezeki dania... takpe sis, blh tumpang guna gak... hehe

    ReplyDelete
  6. Suka gt mobile ni sbb screen dia besar..sonok main game..hihi

    ReplyDelete
  7. fuhh besar bsaran gt mobile ni buat promosi ye

    jemput singgah: Kerja dari Rumah dengan iLancee

    ReplyDelete
  8. bestnya kak SA.. =) rezeki tu..hehe

    ReplyDelete
  9. takda contoh gambar dari camera phone tu ke? teringin nak tengok kualiti dia hehe. Blogwalking sini ye. Jemputlah datang blog saya :)

    ReplyDelete
  10. Wahh bestnyaa kak sa. Kc pun rasa2 nak beli phone baru. Tu jenjalan kat sini ushar phone GT ni hehe

    ReplyDelete
  11. Untung Dania.. hehehehe.. lagipun mudah nanti nak whatsapp dengan Mama.. and of course utk snap gambar bila rindu.. hehehehhee.. ;)

    color metal grey tu pun dah cun dah tu...

    ...

    ReplyDelete
  12. Salam perkenalan.. blogwalking dan done follow blog nie. :)

    ReplyDelete
  13. bestnya SA dpt hp tu. rezki rezki.. alhamdulillah

    ReplyDelete
  14. Sha pun kalau cari hp mesti cari yang camera dia best.. baru syok nak ambil gambar dan upload di blog..

    ReplyDelete
  15. Smartphone ni memang smart... Bonde guna memang best sekali...

    ReplyDelete
  16. Untung dania. Rezeki sempena cemerlang dalam upsr. Tahniah! ^^

    ReplyDelete
  17. smartphone dah murah sekarang. huhuhu.. dulu zaman saya mula kerja pakai nokia e71 punyalah mahal.. huhuhu function tah apa-apa..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah