Saturday, February 4, 2017

Typo Sana Sini...Akibat Jari Besar Ke?

Situasi typo ni aku yakin memang sentiasa ada dalam kehidupan seharian kita especially dalam grup- grup Whatsaap kan? adakala typo tu sangat menyeramkan ye tak?adakala berbaur annoying sesangat..kalau grup tu grup kengkawan takpe lagi...kalau grup kerja? memang masak la kena bahan...


Dalam grup blogger pun selalu gak ada typo..kalau sorang dah start typo...terus berjangkit kat semua...macam berhantu plak...menakutkan kekadang...whatsaap ni pun kekadang hantu gak..bukan senang typo je tau...senang gila kalau tersalah type masuk grup lain...memang kena bahan la....aku la tu yang selalu kena...merah padam muka...pernah salah type masuk ke grup keja...masa tu nak whatsaap kesayangan...memang padan muka aku la jadi bahan..kena bahan dengan boss pun satu hal...tetunduk malu la kat meja kalau kena bahan....sejak dari tu memang hati- hati skit...bukan sebab apa..dalam hp aku tu..grup whatsaap memang banyak dan msg masuk bertalu- talu...sebab tu yang rajin termasuk salah grup...sebab apa erk jadi macam tu? sebab jari besar ke? maybe gak kan...sebab jari besar...tapi memang la kena hati- hati dengan masalah typo ni...

Bahaya....setuju?


6 comments:

  1. Betul tu kak SA. Kinah pun salu typo. Bila typo mula la kena bahan hahah. Bahaya betul typo ni

    ReplyDelete
  2. Typo ni kadang sipi2...masih boleh baca atau agak2 perkataannya bergantung pada ayat....kadang terus tak ada bunyi..sesetengah tu jadi perkataan lain...risau betul la...jadi mimpi ngeri pulak.hihi.

    ReplyDelete
  3. Typo dan tersalap type dekat group lain.. Memang malu gila dibuatnya..
    Kadang2 kalau hp yg jenis ada autocorection tu lagi lah.. nak taip lain tertaip lain.. parah sungguh..

    ReplyDelete
  4. Haha. Saya pun selalu typo. Kalau tersalah taip masuk group lain tak apa lagi. kalau tersalah bagi gambar dekat group lain.. lagi malu. Haha

    ReplyDelete
  5. typo kat grup kekawan memang bahaya.. memang kena bahan punya.. kalau grup yang orang tak kenal sangat ok lagi..

    ReplyDelete
  6. hahaha sha kdg kdg perasan yang typo tapi malas nak delete send jelah haha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah