Saturday, February 25, 2017

Restoran IGA Express Makanan Authentic Indonesia Sedap Di NuSentral

Hi korang...

Korang suka makanan Indonesia? Suka Ngakkk???
Aku memang suka..suka Bakso especially...sebenarnya ni first time makan kat IGA Express kat NuSentral ni...Restoran yang menghidangkan Authentic Indonesian Food atau dalam bahasa Melayunya Makanan Asli Indonesia. Mereka ni merupakan Specialist dalam hidangan Ribs Penyet. IGA bermaksud Daging Tulang Rusuk..kalau daging pejal di panggil Empal..haaa...bahasa nyer berbeda dengan kita di Malaysia ya Bukk......

Well Jumaat lepas rehat tengahari yang panjang so aku dan rakan sekerja decided makan kat sini...pelik sebab biasa tengahari mesti penuh je mana- mana restoran kat NuSentral ni...tapi Restoran ni tak berapa ramai orang...bila kami dah duduk baru sorang- sorang dan sekumpulan yang datang memenuhi meja...wah...kira bagus la kan sebab kamai masuk orang lain pun masuk...kiranya rezeki la tu Restoran tu...ececeh....sebenarnya nak cakap kitorang membawa rezeki...hahahaha..



Ni je gambar yang sempat aku snap...


Suka konsep Authentic Indonesia diorang


Semua pekerja2 di sekitar NuSentral yang datang makan kat sini


Set Empal Cabai Ijo yang aku pilih disertakan sekali dengan air free, Teh o ais dan sirap...tapi bukan lah sirap tu tiga3 tu aku punya...kira kami semua sepakat pilih sirap ais utk set makanan kami...


Ini la dia Empal cabai Ijo...aku tak nampak warna Ijo..maybe cili tu yang di panggil Cabai Ijo...


Nasi+ Tempe+ Keropok dan ulam...But aku prefer kalau ada keropok Balinjau...mesti lagi sedap...


Sup kosong yang sedap ...

Total Set Empal Cabai Ijo aku makan RM22.20 sekali GST....memang la mahal...sesekali kan...kebetulan dah gaji...hahahaha...

Then masuk NuSentral nak pi MBG beli buah....


Aku gatal pi beli Nenas dan Mangga Asam Boi....mak oiii....pedas nak meninggal weh..tp dah beli so makan jer la..x nak la membazir kan....


Choc Brownies kawan opis bawak...dah makan pedas makan plak manis....erm...memang ubat la...maksud aku memang elok la bagi hilang rasa pijar di mulut tu...

So Jumaat lepas adalah hari makan...makan...dan makan.....

Kira betul la kata kawan- kawan....makanan dan Suria Amanda memang tak boleh di pisahkan...

What to do....dah memang suka makan....

Nasib la kan.....


16 comments:

  1. Yeyy..PC pun suka bakso..hihi...selain tu kakau menu Indonesia ni ayam penyet je yang PC ada makan..sambalnya tu tak berani nak makan..takut ada yang jerit minta air satu baldi...hihi..

    ReplyDelete
  2. kena g try nih sbb dkt dengan tempat kerja..hehe

    ReplyDelete
  3. Pergh.. mesti sedap tu cabai ijo. Mangga asam boi tu nampak macam sedap dah akk kata pedas takmau la. Haha

    ReplyDelete
  4. Kat area rumah Cikla ada makcik tu jual bakso. Dulu mmg selalu beli. Yg buatnya mmg pekerja dia dari Indon. Taktau skng ada lagi ke tak, sbb tgk pekerja dia tu dah lama x nampak. Balik seberang barangkali...

    ReplyDelete
  5. Alaaa.. Ingatkan ada gambor bakso.. Minat bakso jugak.

    ReplyDelete
  6. mahal jgk hrga dia..tp sekali sekala xpe lah..

    ReplyDelete
  7. Ana pun suka keropok balinjau tu. Lama tak makan 😘😘

    Ana dh dpt bygkn pedas mangga nenas tu mcm mana sebab penah rasa. Tebal bibir rasanyavπŸ˜…

    ReplyDelete
  8. Jumaat lepas ai makan ayam golek tandoori.. next time ai buat bagi u rasa.. bilanya? Tak tahulah.. hehehe..

    ReplyDelete
  9. Yeayy. Suka bakso jugak.. Makanan kat atas nampak betul betul betul menyelerakan.. Haha

    ReplyDelete
  10. amboi kak...meracun kita ni ha...hehehe kecurrr

    ReplyDelete
  11. Brownies tu nampak best.. kalau ada aiskrim vanilla mesti lagi ohsem..

    ReplyDelete
  12. Hehehe bila dah berteman mmg best laaa layan makan makan kan kak

    ReplyDelete
  13. sup kosong tu..memang sedap kan kak.adik memang suka makan sup

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah